• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Списъкът за рали Турция намаля с още един

Неделя, 01 Септември 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Списъкът за рали Турция намаля с още един

ОЩЕ ЕДНА разочароваща новина: две от големите имена на участниците в 11-ия кръг от световните серии – Рали Турция Мармарис (12/15 септември) официално са оттеглили своите регистрации от списъка на състезанието. Естествено на първо място това е пилотът на М-Спорт Елфин Евънс, за когото турското състезание ще е третото поредно събитие от програмата му за сезона в световния шампионат за 2019 г. Както вече е известно, причината за това е контузията, която пилотът от Уелс претърпя по време на Рали Естония през юли.

Това наложи в М-Спорт спешно да се правят промени в схемите за участията на пилотите, като в бъдеще всички те са базирани единствено върху времето, което ще е необходимо на Елфин, за да се възстанови.

Макар от отбора да няма официално посочена диагноза, слуховете, които циркулират в социалните мрежи твърдят, че Евънс е с два пукнати прешлена, което е резултатът от тежкото му приземяване след скок още във втория специален етап на естонското рали (виж ТУК и ТУК).

2019 TUR Rally Evans Faksim

Така последният, колкото реалистичен, толкова и оптимистичен вариант за пилота остава участието му в Уелс Рали Великобритания (3/6 октомври), 12-ото състезание от WRC 2019.

Другият голям отсъстващ ще е лидерът лидер на WRC2 за аматьорите Николай Грязин, чиято  старата Шкода Фабия R5 беше повредена до крайност по време на Барум Чеч Рали Злин, докато в същото време новата му Фабия Ево все още не е тествана.

По този начин листът на международното събитие в Рали Турция Мармарис вече е под тридесет.

Списъкът за рали Турция намаля с още един

снимка: лична фейсбук страница на николай грязин
СТАРАТА БРАКУВАНА, НОВАТА НЕТЕСТВАНА… Лидерът на WRC2 за аматьори –Николай Грязин е принуден да откаже турското рали, оказвайки се в неприятната ситуация да няма R5, с която да статира в защиа на своята позиция в класирането.

::ИНФОМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» И „кивито“ ще минава на електричество. Междувременно в Нова Зеландия пилотът от световните серии Хейдън Падън подготвя специална електрическа версия Хюндай Кона, чиято висока мощност предвижда да се стигне до… 800 к.с.! Падън прави това съвместно с австрийската компания СтартД, която е работила по проекти за рали-крос на електрически автомобили.

» Още една промяна за Мармарис. Италианският водач на Шкода Фабия R5 Фабио Андолфи катастрофира тежко на предпоследната скоростна отсечка в ADAC Рали Германия. 42-годишният ветеран в навигацията Симоне Скеталин (на снимката долу) се отърва с едно счупено ребро и строшен на 3 места таз, заради което в Турция Андолфи ще се замени своя ко-пилот с Емануели Инглеси.

2019 GER Andolfocf driver

» Корса-е се „закача“ за мрежата. По време на ADAC Рали Германия беше обявен най-новият рали автомобил на Опел – Корса-е (на снимката долу), който ще се използва в Купата на Опел e-Рали 2020. Акумулаторът е с капацитет, доставящ мощност за 60 км състезание. Тези електрически серийни автомобили от една марка ще разполагат с двигатели с 136 к.с., даващи въртящ момент от 260 нютона. Първоначално новата купа ще се проведе като част от германския рали шампионат и избрани други събития, като от лятото на 2020 г. до началото на 2021 г. се предвижда да се подготвят петнадесет автомобила. След това най-успешните шофьори ще се състезават в нови автомобили на Opel Corsa R2 в юношеския европейски рали шампионат на ФИА.

2020 Opel Corsa e Rallye
 
» Промоционално в Аржентина. Пилотът на Хюндай Моторспорт Дани Сордо участва като гост-състезател в първенството на Аржентина Неукен Rally, карайки промоционално i20 R5 (снимка от екрана). Състезанието бе в южната част на страната. Безплодният регион беше сцената на WRC Аржентина през 1983 г., в което бяха включени няколко безумно бързи етапа, като най-бързата скоростна отсечка беше покрита от Audi Quattro на Стиг Бломквист (Ауди Куатро), когато той постигна средна скорост от 189 км/ч.

2019 ARG Sordo Neuquen

» Тийнейджър печели в Кодазур. 18-годишният състезател на боливийската Шкода Марко Булакия (Шкода Фабия R5, на снимката долу) спечели рали Санта Крус де ла Сиера, част от в шампионата на ФИА Кодазур. Булакия взе всички освен три етапа на събитието. Той завърши ва доста повече от минута пред парагваеца Густаво Саба (Фау-Ве Поло GTI R5). С един старт до финала на сериите Кодазур (рали Атлантико в Уругвай), Диего Домингес оглавява настъплението на парагвайските пилоти, които са окупирали отсега трите предвидими места на подиума.

2019 Bolivia 0

» По трасета отпреди 40 години. Следващия уикенд вижда вълнуваща новост под формата на ралито на Кардикан Бей в Централен Уелс, за първи път, откакто неотдавна британското законодателство разреши обществените пътища в Уелс да бъдат затваряни за целите на моторспорта. Предвидени са цикъл от четири асфалтови етапа, всеки от които ще се кара по два пъти в това еднодневно събитие, проведено във вътрешността на крайбрежния град Абъристуит. Общо има 71 км етапи, които се движат по пътища, популярни отпреди 40 години в състезанията по националните отворени [нощно време]пътища, а отскоро – и като участъци на връзка за етапите в горските ралита. Записванията се затварят при максимум 120 автомобила. Техническото провеждане се провежда на Абъристуит Бандстанд в събота, като събитието започва от Националната библиотека на града в 9:30 часа в неделя.
 
1976 Mikkola Caatrol 75 MH

снимка: мартин холмс, англия
КАСТРОЛ РАЛИ-75, 1976 Г… Хану Микола в своята Тойота Селика по време на етапът Нант и Мох, в което за последно са ползвани тези скоростни етапи.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев