• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Скандал с хотелите за дебюта на рали Чили

Четвъртък, 02 Май 2019 | Консепсион, RallyXpress
Скандал с хотелите за дебюта на рали Чили

КРАТКО СЛЕД финала на Аржентинското рали от световните серии на ФИА и дни, преди организаторите на Копек Рали Чили в Консепсион да започнат да приветстват отбори, медии и фенове за тяхното събитие, идва новината за грандиозен скандал. Сава дума за цените на хотелите в дните на новото състезание от световния шампионат, който силно заплашва да се разрасне преди началото на надпреварата. Нормалните за тази част от годината цени на стаите са завишени близо 4 пъти в сравнение с парите, които трябва да бъдат платени в седмицата на ралито.

Един от източниците пита: „Можете ли да ми обясните защо цената на хотел Аттон е $60.00 за стандартна стая седмица преди и след ралито, а през седмицата на ралито е 250 щатски долара?“.

Друга информация от хора, които са ангажирани с провеждането на рали Чили гласи: „хотелите отменят резервациите, направени чрез Booking.com преди официалното обявяване на събитието, за да надуят 2 – 3 - 4 пъти повече цените след това…“

Този впрочем не е нов проблем като цяло за състезанията от световните серии, но в Чили хотелиерската каста е стигнала своята крайна арогантност крайно.

Подобен беше и случая през 2006 г., когато тази хотелиерска тактика бе приложена по време на Рали Ирландия, когато WRC за първи път спря в страната.

Неколкократното завишаване на цените на хотелските услуги е сериозен проблем и за почти всяко състезание от категорията на световните и европейски първенства, континенталните надпревари или дори Олимпийските игри.

Скандал с хотелите за дебюта на рали Чили

снимка: интернет
ХОТЕЛ АТТОН… Да е скъпо, да е скъпо… колко да е скъпо? От на 0!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев