• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Ситроен ще гради трета ера на Себастиян Ожие

Четвъртък, 04 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Дийсайд
Ситроен ще гради трета ера на Себастиян Ожие

ЧАСЪТ ЗА МЕДИИТЕ преди началото на Уелс Рали Великобритания беше първия път, когато шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар имаше шанса да обясни публично преговорите, водещи до повторното ангажиране на осем години след френския шофьор Себастиен Ожие. „Разбира се, ние сме много щастливи за следващата година. Това е договор за два сезона. Преговорите не бяха толкова лесни. Себастиен е световен шампион вече пет пъти и има очаквания. Той иска да се присъедини към екип, който може да му помогне да спечели отново титлата“, категоричен е Будар.

- Трябваше да отговорим на всичките му въпроси, за да сме сигурни, че ще имаме подходящите условия, за да сме сигурни, че ще може да се бори за следващата корона.

- На масата имаше всякакви въпроси. Очевидно технически въпроси бяха един от основните аспекти на дискусиите. Трябваше да има всички отговори и екипът щеше да може да му донесе всичко необходимо, за да остане на най-добро ниво. Ние сме напълно сигурни, че [Ожие] ще ни накара да бъдем още по-добри.“
 
- Какви други промени в състава на отбора?

- Вече не мога да кажа повече. Ще трябва да изчакате малко повече за останалата част от серията.

- Ще видим ли две или три коли през следващата година?

- Да приемем, че все още не е завършена програмата, трябва да потвърдим, че вторият драйвер е на най-добро ниво. Ако имаме възможност да имаме трета кола, ние ще настояваме за това. Но приоритет е да се уверим, че имаме двама много добри водачи, които могат да се борят

- Дали тази трета кола разчита на продължително спонсорство от Абу Даби?

- Това е въпрос на сигурен бюджет. Разбира се, ще трябва да го осигурим, за да можем да имаме трета кола без компромис на нивото на автомобилите. Не мога да ви кажа точно кога ще знаем отговора. Дискусиите продължават.

Ситроен ще гради трета ера на Себастиян Ожие

снимка за rallyxpress: мартин холмс, англия
ОКРОВЕНО, КАТО ПРЕД СТАР ПРИТЕЛ… Шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар разкрива подробности, които хвърлят светлина върху сезон 2019 г., когато Себ Ожие ще се прибере „у дома“.


- Ако не знаете дали отивате с две или три коли, това означава ли, че ще се съсредоточите върху шампионата на шофьорите, а не върху шампионата на производителя?

- Ако имаме само две коли, нямаме добър шанс за шампионат на производителите. Със Себастиен в отбора нашият приоритет ще бъде първенството на пилотите, а ако успеем да стартираме трета кола, разбира се ще търсим победата и на полето на производителите.
 
- Председателят на групата на ПСА Груп Карлос Таварес съобщиха, че по-рано Ситроен Рейсинг не се нуждае от Ожие. Те могат да се справят и с други пилоти. Той не искаше да харчи пари за шофьор като Себастиян…

- Той е много умен човек, нали добре го знаеш. Той може да разбере много добре и дори по-бързо, отколкото аз, каква е ситуацията. Разбира се, вие [журналистите] забелязахте, че имахме няколко ситуации по-рано през годината, които трябваше да вземем предвид, за да се уверим, че няма да направим същото и през следващата година. Ако не сме променили нещата, нищо няма да се случи. Това не е целта, която искаме да постигнем

- Какъв е вашият приоритет за развитието на C3 WRC?

- Сега имаме кола, която работи доста добре по отношение на шасито и двигателя. Изпълнението на автомобила е доста високо, но ние също така сме убедени, че все още трябва да развием целия аспект, ако искаме да останем на най-доброто ниво, независимо дали става въпрос за двигателя или шасито.

- Знаете колко важно е да останете на най-добро ниво, особено по отношение на шасито. Никога не трябва да спирате да развивате ефективно шаси на всяка равнище. Това със сигурност ще бъде нашият приоритет да продължаваме да развиваме шасито и в същото време все още работим върху двигателя, защото знаем, че двигателят е нещо, което може да се подобрява през цялото време.

- „Аеро“-то ще бъде нещо, което ще разгледаме, но е доста трудно да се направи добър ход по отношение на аеродинамиката. Нашият приоритет ще остане шасито и двигателя.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев