• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Ситроен само с два екипажа за Мексико

Събота, 24 Февруари 2018 | Леон, Мексико, RallyXpress
 Ситроен само с два екипажа за Мексико

ПОДРОБНОСТИТЕ около участието на екипажите в третия кръг от световните серии за 2018 г. – Гуанахуато Рали Мексико показват, че листата на топ-пилотите ще се води от 11 автомобила от категорията WRC (спец. 2018), но от тях едва два са на Ситроен Тотал Абу Даби WRT. Разбира се това е миналогодишният победител в Леон Крис Мийки и за първи път от три години – деветкратният световен шампион Себастиян Льоб. За легендата в този спорт това е първото от трите ралита, в които той ще стартира за бившия си тим през шампионата на 2018 г.

Въпреки спорното представяне в Швеция, третият автомобил на световните шампиони при производителите – М-Спорт, отново е поверен на Теему Сунинен, като промяна има и в екипа на Хюндай Моторспорт.

Вместо Хейдън Падън, в Мексико мястото в автомобила ще бъде заето от Дани Сордо.

Няма да има промени в екипа на Тойота Газоо Рейсинг WRТ.

В WRC2 обаче нещата са силно промени с голямото предизвикателство, което Шкода Моторспорт ще направят в Леон – Понтус Тидеман и Кале Рованпера.

Техен основен съперник ще е стажанта на Хюндай Яри Хутонен, докато М-Спорт ще представи своето оръжие в R5 и надежда за успех през годината – Нейл Соланс.

Британският пилот Томи Уилямс е единственият заявен в категорията на WRC3. Местните пилоти с представени от бившия шампион на серийните автомобили в WRC Бенито Гуера и първенецът за миналата година в сериите на ФИА Накам Рикардо Тривино.

 Ситроен само с два екипажа за Мексико

снимка: официален сайт на мишлен
С ТИТЛАТА ОТ МЕКСИКО, НО ПОД ОКО… През 2017 г. Крис Мийки спечели драматичен финал в Леон, но след слабото начало на сезона новият шеф на Ситроен Пиер Бодар ще го следи много внимателно.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев