• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Ситроен-Рейсинг прави хореография с пилоти

Сряда, 06 Септември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
Ситроен-Рейсинг прави хореография с пилоти

СИТРОЕН-РЕЙСИНГ обявиха екипа си за предстоящото испанско рали – Каталуня-Кодта Дуарта (6/8 октомври), като триото, което ще бъде регистрирано в състезанието е Крис Мийки, Стефан Лефевър и шейх Халид Ал Касими. Това стана веднага, след като отборът обяви, че се е сбогувал с Андреас Микелсен, който се състезаваше за французите в последните три старта от световните серии. Допълнителната информация е, че Крейг Брийн ще прави разузнаването в Испания и ще е част от отбора за предпоследния кръг от календара тази година – Уелс Рали Великобритания (27/29 октомври).

Директорът на Ситроен-Рейсинг Ив Матон заяви, че Микелсен е „една от възможностите, които разгледахме при работа по нашата серия от пилоти за 2018 г., но когато стигнахме до окончателното решение, решихме да не го преследваме“.

Матон поздрави Микелсен „…Наистина ми харесваше да работя с него и за WRC е хубаво, че (той) е отново в шампионата на пълен работен ден“, след като до края на годината норвежецът ще е единият от пилотите на Хюндай Моторспорт.

Последното участие на Микелсен със Ситроен С3 WRC беше ADAC Рали Германия, където завърши втори в общото класиране.

Но каква ирония на съдбата - последното участие на Микелсен с отбора на Фолксваген Моторспорт, беше когато спечели в австралийския кръг през 2016.

Ситроен-Рейсинг прави хореография с пилоти

ИГРА НА МУЗИКАЛНИ СТОЛОВЕ… Промените в екипа на Ситроен-Рейсинг доведоха до промени и в състава на Хюндай Моторспорт, а в основата и на двете размествания преди край на първенството е Андреас Микелсен.


И точно когато се стигна до хореографията с обявяването на състава на Ситроен, което на практика означаваше, че са затворили вратата на бъдещето на Андреас с техния отбор, дойде вестта, че Хюндай Моторспорт праща „в почивка“ Хейдън Падън, за да отвори за норвежеца път на предстоящия каталунско рали.

Вече е известно, че на Микелсен са предложени стартовете в последните три кръга на сезона на WRC през 2017 г.

В същото време тимът не е посочил дали Падън ще кара Уелс Рали Великобритания или във финалната надпревара в Австралия за тях, или през следващата година ще продължи да седи на скамейката.

2017 POR Paddon 007

снимка: официален сайт на хюндай моторспорт
ЩЕ СМЕНЯТ СТИКЕРИТЕ… Имената на Хейдън Падън и неговия навигатор ще бъдат сменени с тези на норвежеца Андреас Микелсен и неговия ко-пилот.

Любопитното е, че по-ранни съобщения от Ситроен-Рейсинг преди отпътуването на Микелсен говореха за това, че той ще има сигурно бъдеще в WRC следващата година.

Падън е най-ниско класираният член в отбора на Хюндай Моторспорт тази година, независимо че той записа второ място в Райд Полски.

Новозеландецът преживява много разочароващ сезон, като се започне с трагичен зрителски инцидент в първия кръг в Монте Карло.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев