• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Само два Ситроен-а за Германия в ADAC Рали

Понеделник, 06 Август 2018 | Босталзее, Германия, RallyXpress
Само два Ситроен-а за Германия в ADAC Рали

СИТРОЕН РЕЙСИНГ, отборът, който е победител единадесет пъти в ADAC Рали Германия, ще бъде представен в деветия кръг от световните серии (16/19 август) само с два автомобила. Това ще са Мадс Остберг и Крейг Брийн. Стартът в Босталзее е първото изцяло асфалтово състезание от програмата на световния шампионат тази година. За него са вписани общо 65 екипажа, от които 27 автомобила са в категорията на WRC2, като също така се отбелязват и двете частни регистрации и за автомобили от категорията на WRCаr.

Те са за Джордан Сердеридис (Форд Фиеста) и за Мариан Грибел, последният победител в германското Вартбург Рали.

Сред листата на придружаващата световните серии WRC2, заявките показват участието на официалните пилоти на Шкода Моторспорт Ян Копецки и Кале Рованпера, докато каралият R5 от Млада Болеслав в предишното състезание Оле-Кристиян Вейби е записан, но не в графата за участие в световното първенство.

Има промяна и в британския М-Спорт, като регулярният пилот сега е регистриран за участие с Форд Фиеста R5.

На домашните трасета в край Бозел за първото си участие в европейската програма на световните серии ще се появи и германският аристократ  
Алберт Мария Ламорал Мигел Йоханес Габриел, 12-ти принц на Турн унд Таксис, който е най-младият милиардер в света.

Ралито отново се намира в сервизния парк Босталзее, макар че церемониалният старт, след който е суперспециалния етап, ще бъде на четиридесет километра в Сент Вендел.

Само два Ситроен-а за Германия в ADAC Рали

снимка: официален сайт на европейския шампионат
КОМПЛИМЕНТ ЗА МЛАДА БОЛЕСЛАВ… Принц Алберт Турн унд Таксис залага на най-доброто в категорията R5 – Шкода Фабия.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Довънби хол няма яснота за проблемите. В момента в M-Sport има сериозна опасност да не може да разбере защо автомобилите им внезапно се оказаха толкова неконкурентни във Финландия. Себастиен Ожие бе единственият пилот на Форд, който спечели етапна победа, което беше напълно непредставително асфалтови, а най-добрият резултат на Теемо Сунинен бяха две трети места, докато Елфин Евънс записа най-много четири позиции. Екипът потвърди, че тази ситуация не е била очаквана. Те казват също, че не могат да спрат проблема с промените в колата на Ожие (аеро-пакет и промени на амортисьорите), тъй като проблемите засягат и останалите автомобили в отбора.

Испанският шампион хоспитализиран. Петкратният национален шампион в асфалтовите рали и лидер на сериите на Испания за 2018 г. Мигел Фустър (на снимката от личния сайт на пилота), е бил хоспитализиран след странна катастрофа, докато е бил на почивка в родния си град Бенидорм. Той бил ударен от автомобил в момента, в който е стоял до своя мотоциклет край пътя и е получил множество  наранявания. Това става шест седмици преди следващото му участие в шампионата  - рали Астурия, като Фустер се шегува, че неговият непосредствен приоритет е да може да се разхожда и да се качи в личния си самолет!

2018 ESP Migel Fuster
  
Камачо печели срещу два „шеврона“. Пилотът на Фабия R5 Александър Камачо спечели победата за Тур Юропиън Рали (TER) Винхо де Мадейра, побеждавайки пилотът Ситроен DS3 R5 Мигел Нунес и Ситроен Citroen C3 R5 на Хосе Педро Фонтес. Лидерът на серията TER Джандоменико Басо (Хюндай i20 R5) отпада рано, съобщавайки, че има проблеми със скоростната кутия. Най-високо класиралият се редовен конкурент в TER бе белгийският Йоаким Вагеманс (Пежо 208T16 R5), който завърши девети.

И протежето на Льоб в болница. Също така тъжно изглежда пилотът от сериите JWRC Тиери Фолб (на снимката) след неразкрита неприятност. Той е протежето на Себастиен Льоб, който преди дванадесет дни пропусна събитията Финландия, след като падна от планинския си велосипед.
 
2018 FRA Tyeri Folb
   
Два старта с новия вариант на Фиеста. 54-годишният собственик на автомобил WRCаr, Джордан Сердеридис планира две участия през тази година в WRC, стартирайки с ADAC Рали Германия. Това ще е участие с автомобил Форд Фиеста WRC, поддържан от M-Спорт. Колата е базирана в Белгия, където Сердеридис е собственик на J-Motorsport. Участието му ще бъде подкрепено от холандската компания Кноор Ойл.

2018 WRC Serderidis 001

снимка: официален сайт на м-спорт
СПЕЦИАЛНО ЗА ДЖОРДАНА… Форд-ът, с който Джордан Сердеридис (на малката снимка) ще стартира в ADAC Рали Германия ще е с новия аеродинамичен пакет, изпробван за първи пот от Ожие в Несте Рали Финландия.
 
Обратно в Индия. След Несте Рали Финландия, пилотът на индийския гумен гигант MFR Гаурав Жил (на снимката долу) спечели надбягването Коимбаторе, втори кръг от индийския шампионат 2018/19, използвайки този път обичайния си Махиндра XAV 500.

2018 IND Guaraf Gil 001l

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев