• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Победителят говори за трудностите в Ситроен

Понеделник, 09 Октомври 2017 | от Мартин Холмс, Салоу
Победителят говори за трудностите в Ситроен

ТРУДНОСТИТЕ на пилота на Ситроен-Спорт Крис Мийки през този сезон били толкова много през този сезон, най-вече заради лошите резултати. Това заяви пилотът пред WRC Радио Лайв. Това, от което се нуждаем е малко стабилност и в Испания имахме това с нашия нов технически директор Кристоф Бес, човек който познавах отреди в отбора, когато беше в Ситроен, но напусна, преди сега  отново да се върне в екипа. Той изглежда внася доста успокояващо влияние в инженерната страна на нещата“, казва Мийки.“

Мийки обаче допълва, че в средата на сезона имало разделение при пилотите и никой не е знаел какво точно се случва, което засяга духа и морала на тима.

„Просто искам стабилност и отново да се чувстваме уверени. Все още имаме работа, но важното е да се опитаме да се чувстваме комфортно. Това чувство може да дойде от всичко.“

Пилотът изрично подчертава, че ако сте уверени в колата си, то поражда доверие в екипа и увереността започва от там. Има някои причини, според Крис Мийки, поради които не са се чувстваме уверени.

„Когато нещата са били разделени и променени без видима причина, вие наистина не знаете какво се случва или кой има контрол. Корсика и Германия показаха колко бързи можем да бъдем на асфалт. Колата също беше бърза и на макадам, поведохме в Португалия, имахме авантаж в Сардиния, бяхме точно зад Елфин [Евънс] в Аржентина, преди да имаме проблеми. Имаше много различни въпроси. Нервността на колата не беше основният ни проблем през тази година.

„Има моменти, когато правиш грешка и през цялото време бях виновен за грешките си… имаше няколко механични проблеми. Всеки пилот, който е карал колата върху макадам каза, че не се чувства сигурен, когато го управлява.

Победителят говори за трудностите в Ситроен

снимка:motorsprt.com
ЗАВОАЛИРАНА КРИТИКА... Като победител в Испания, Мийки може да си позволи да критикува, но не забравя и собствения си "принос" за проблемите през тази година.


„Нуждаете се от кола, която е – така да го кажем - увита около вас. Когато преживявате състезанието, трябва автомобилът да прави това, което му казвате, а не колата да ви каже какво ще прави тя. Това е трудна ситуация. Това, че успяхме да постигнем резултат, не означава, че всичко е перфектно, но дава на определени хора в екипа шанса да кажат, че всичко е наред.

„Ние просто се нуждаем от спокоен подход, да се върнем към доверието и да продължим да анализираме как можем да дадем по-голяма увереност за макадама и да създадем по-голям работен прозорец.

„Кристоф е на работа в пълен работен ден през последните две-три седмици, но това не е нещото, което е нашият проблем през цялата година. Имахме доста механични проблеми, направих някои грешки и ние просто трябва да работим по елементите, за да получим повече увереност в колата при определени условия.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев