• ...ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ ОПИТ КАТО ТАНДЕМ, ВЛЪЧКОВ И МАРШАВЕЛОВ СТЪПИХА НА ПОДИУМА ЗА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СЛОВАКИЯ РИНГ...

  • ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

Петдесет автомобила за старта на Сардиния

Сряда, 30 Май 2018 | Олбия, Сардиния, RallyXpress
Петдесет автомобила за старта на Сардиния

ЗАЯВКИТЕ за старта на Рали Сардиния, седмият кръг на сезон 2018 в световните серии, са затворени с общо 50 автомобила, включително 16 световни рали автомобила и 21 автомобила R5. През миналата година общия рой на регистрираните екипажи бе 54 (8 от категорията WRCar и 12 R5). За разлика от Португалия, тук няма автомобили от серия „национални“, които да увеличат листа на обявените за участие автомобили. Освен дванадесетте регистрирани шофьори от WRC Мартин Прокоп отново се е включил в списъка.

Италианското състезание ще е първото за Язид Ал Ражхи, както и на френския пилот-джентълмен „Пиано“, чието участие ще бъде допълнено от неговия сънародник и специалист на френските макадамови ралита Сирил Феро, който е вицешампион на страната си за 2017 г.

Шкода Моторспорт е заявила участието си в придружаващите световното първенство серии на WRC2 с Ян Копецки и Оле-Кристиян Вейби, но пък в същото време отсъстват топ-претендентите за този шампионат от М-Спорт.

Основната нова фигура е шампионът на Азия и Пасифика за 2016 г. – индиецът Гаурав Жил, който тук ще кара не познатата му до болка Шкода Фабия R5, а Форд Фиеста R5, която ще бъде обута с гуми MRF, произведени в Индия.

Петдесет автомобила за старта на Сардиния

снимка: интернет
ДВОЙНА ФРЕНДСКА ПОДСИЛКА… Освен „Пиано“, в листата за италианския кръг е заявени и вицешампиона на „петите“ от макадамовите ралита през миналия сезон Сирил Феро.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев