• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

Петък, 14 Юли 2017 | Осло, RallyXpress
 Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

СЪВСЕМ КРАТКО, след като от ОанБет Джипо Кар обявиха, че Мадс Остберг няма да бъде регистриран в категорията на WRC за ADAC Рали Германия, бе разпространена новината, че той се разделя с 48-годишния си партньор в екипа Ола Флоне. „Слизането“ на Ола от автомобила е с незабавен ефект, като мястото на навигаторът ще бъде заето от 27-годишният норвежки състезател Торстен Ериксен (на снимката), който в този момент е партньор на лидера в първенството на Великобритания Фредрик Алин. Ериксен се включва в играта още със старта на Несте Рали Финландия.

След седмица Остберг ще бъде регистриран от екипа на Адапта Моторспорт в полския кръг от европейските серии – асфалтовото Ржежов, в което рали двамата ще карат с Форд Фиеста R5.

В този тренировъчен старт обаче пилотът ще има за партньор шведът Патрик Барт и полската авантюра ще е етап от подготовката на Мадс за старта на ADAC Рали Германия.

 Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

снимка: официална страница на оанбет джинпо кар
КРАЯ НА ПЪТЯ… След дълго партньорство Мадс Остберг и Ола Флоне се разделят като екипаж.Барт ще води Остберг в Полша, защото в същото време лидерите в първенството на Великобритания – Алин/Ериксен ще карат в предпоследното от ралитата на MSA за тази година.

Според шефът на екипа ОанБет Джипо Кар и баща на Мадс Остберг Мортен Остберг, отсега нататък Ола Флоне ще продължи работата си в екипа на различни позиции, които отговарят на неговата квалификация.

„Очаквам Ола да работи с нас още дълги години – категоричен е Мортен Остберг. – Причината за промяната чисто спортна, така че сега той ще може да работи по обучението на нови млади пилоти. Ола е много добър ко-пилот и професионално се справя със задълженията си и това личи от работата му с Андреас Микелсен и Понтус Тидеман.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев