• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Остберг отива в WRC2 за ADAC рали Германия

Сряда, 12 Юли 2017 | Осло, RallyXpress
Остберг отива в WRC2 за ADAC рали Германия

ЕКИПЪТ НА ОанБет Джипо Кар обмисля вариант, при който Мадс Остберг да бъде регистриран за старта на ADAC рали Германия (18/20 август) не в сериите на основния световен шампионат, а в придружаващите го състезания от WRC2, за който старт норвежецът ще стартира с R5. „Това е само идея за момента“, споделя ръководителят на отбора и баща на пилота Мортен Остберг и окончателното решение няма да бъде взето в продължение на следващите десетина дни. Остберг-старши заявява, че причините за това решението да се бави за момента, са три.

На първо място са чисто финансовите последици от подобна промяна, защото разходите за управление на техния модел в световното първенство през тази година се оказват значително по-големи от предвижданото и очакваното.

Втората причина е чисто търговска: тъй като ОанБет има интерес от разширяване на своите операции в игрите на хазартния сектор с участието на рекламодателя в WRC2 по време на ADAC рали Германия.

На третата позиция все още стои несигурността, която доведе до отпадането на Мадс Остберг от Тур дьо Корс и неизвестните, дали той ще има достатъчно шансове, за да направи тестове с Форд Фиеста WRC върху асфалтова настилка, за евентуално участие в асфалтовите ралита, както и дали ще има достатъчно резервни части за тях от М-Спорт.

В същото време от екипа заявяват, че плановете около Несте Рали финландия остават в графика и без каквито и да е промени.

Остберг отива в WRC2 за ADAC рали Германия

снимка: оанбен джипокар
ТРИ ПРИЧИНИ, ПОВЕЧЕ НЕИЗВЕСТНИ… Засега се очаква решение за участието на Мадс Остберг за ADAC рали Германия в WRC2.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев