• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Няма никакъв шанс за старт на кивитата 2018

Сряда, 09 Август 2017 | Оукланд, Нова Зеландия, RallyXpress
Няма никакъв шанс за старт на кивитата 2018

ШЕСТНАДЕСЕТ ИЗВЪН ЕВРОПА
СА СЕ ПРОБВАЛИ ДА СТАНАТ
ЧАСТ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ

WRC Logo OFF 001
ОБЩО шестнадесет държави извън Стария континент през годините са били за кратко част от календарите на световните първенства и са оставили имената си в историята на WRC. Тринадесет от тях са се провалили след първия си опит, като дузината от тези ралита са изпаднали от първенствата заради неадекватната организация и единствено Нова Зеландия бе отхвърлена заради голямата отдалеченост.

ОРГНИЗАТОРИТЕ на проекта за завръщането на Нова Зеландия в световните серии по рали са били предупредени, че организаторите от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) са изоставили дългогодишната си политика за разширяване на шампионатните събития в далечните части на планетата.

Това е резултат от направената серия неуспешни опити за съживяване на неевропейските състезания, поредният провал от която серия бе през последните две години с китайския кръг от първенството на планетата.

На очакващите да получат място в шампионата от 2018 г. новозеландци е било разяснено, че „ново събитие от първенството ще се окаже изключително предизвикателно поради търговските съображения.“

Плановете за бъдещо WRC състезание в Нова Зеландия неотдавна бяха преструктурирани, за да отговорят на настоящите организационни изисквания.

Това състезание е готово за завръщане в световния рали шампионат, но както става от 2012 г. насам, надеждите „това да се случи през следващата година“, винаги са били преждевременно.

Миналата година ФИА предложи като единствени възможни промени в календара на сериите да бъде връщането им към Турция (по-късно отложено поради нестабилната сигурност в региона и извън Европа) и Хърватия, което трябва да бъде проведено върху макадам, чието пре-световно състезание бе устроено върху асфалтова настилка.

Няма никакъв шанс за старт на кивитата 2018

ВЕЗДЕСЪЩИЯ Е ПОСЛЕДНИЯТ… Себастиян Льоб е последният пилот от световния шампионат, който се разписа като победител в ралито на кивитата през 2012 г. Оттогава насам всяка надежда за реинтегриране в сериите се оказва преждевременна.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Впечатлен от качествата. Деветкратният победител в световните първенства Себастиян Льоб (на снимката долу) направи своя дълго обещаван тест на Ситроен С3 WRC вчера, 8 август, използвайки тестов автомобил на Ситроен Рейсинг. Тестът, в който е участвал и неговия регулярен навигатор Даниел Елена, е бил на трасе недалеч от Страсбург, като след изпитанията Льоб е заявил, че е впечатлен от бързината на „це-тройката“ в бързите завои.


20170808 SebLoeb Francetest

­ Трима определени за първия тест. Единственият доставчик за бъдещата формула R4 Кит Рали, определен о ФИА – френската фирма Орека, обяви, че Стефан Сарацин, Раваел Астиер и Теему Сининен са определени да направят тестовете на прототипа R4. Всеки от пилотите има постоянни връзки с компанията, като Сунинен се състезава с Орека Рън Ситроен, Фиеста и Шкода, като част от спонсорирания от Тойота проект за намиране на място в екип за финландеца. Първият R4 Кит с очаква да бъде монтиран на шасито на Тойота Етиос.

Първо-второ-трето за Шевролет. В последния ден от националния рали шампионат на Аржентина  - Вуелта де ла Манзана, всичко бе подчинено на лидерството на Маркос Лигато и Шевролет Агиле МR Танго. Шевролет спечели пълен подиум от Лигато, Канчио и бившият топ-тенисист Налбандиан (на снимката долу).

2017 ARGN Cancio Ligato an

2017 Elfin Evans 000Журналистически спекулации. Така от М-Спорт коментират описаната в медиите възможност за Елфин Евънс (на снимката) да е гарантиран в отбора на М-Спорт за следващия сезон, след като пилотът завърши на второ място както в Гуанахуато Рали Мексико, така и в последното рали от програмата на шампионата тази година – Несте Рали Финландия. Малкълм Уилсън, шеф на М-Спорт: „Идеалният вариант е да се запаси същата пилотска линия. В момента текат дискусии, но не мога да потвърдя или да отхвърля каквато и да е информация.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев