• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Нестабилен дебют за „ер-пет“ на шевроните

Петък, 13 Април 2018 | Лондон, RallyXpress
Нестабилен дебют за „ер-пет“ на шевроните

ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ, колкото и неочаквано скъпо да се оказа на финала и то на най-френското от френските ралита. Автомобилът на Ситроен C3 R5 на полуофициалния пилот Йоан Бонато беше окончателно разрешен от стюардите и неговото класиране потвърдено - 10-и в генералното и втория в WRC2. Всичко това обаче стана много часове след края на Тура, когато Ситроен Рейсинг се сдоби с глоба от €10 000 евро заради нарушения на хомологацията. В крайна сметка това бе последния от големите проблемите, стига да не броим тези на другият пилот – Стефан Лефевър (на снимката).

Защото фишът за глобата дойде като кламер след тревожните проблеми с спирачките, за да се стигне до катастрофата с колата на Лефевър (виж ТУК)

Пиер Будар, директор на Ситроен Рейсинг Тим, обясни, екипът че ще влезе поне със седем състезания за WRC2 с участието на Лефевър.

„Йоан Бонато бе тук за Тур дьо Корс, може и да го видим отново за други стартове в WRC2, но той не участва в нашата програма. – казва Будар. - Той ще има собствена програма във френското първенство. На това рали Александър Бенеги караше R5 като „0“, който автомобил беше една от нашите коли за тестове за развитие, същата, която използвахме за тестове от октомври. Целта е да се покаже производителността и надеждността на този автомобил, защото тази програма R5 се прави главно за състезателни дейности на клиенти“.

Пазарът на автомобили за рали R5 сега е на път да се взривява. Как сравнява Будар C3 R5 с другите автомобили в тази област?

„Нашата цел е да бъдем на върха в борбата между различните модели R5, на асфалт и чакъл. Тази година нямаме програми за възнаграждение или предизвикателство, защото това е първата година за C3 R5. Нямаме достатъчно коли, за да направим такова предизвикателство, но можем да мислим за това.

Има ли някакви планове за повторна версия на Пежо R5?

Нашето планиране на продукта се основава на C3 R5 като нов модел. Ние ще разработим пазара на този автомобил и може би ще помислим за нов вариант на „ер-петица“ за Пежо.

Нестабилен дебют за „ер-пет“ на шевроните

снимка: интернет
ПРОБЛЕМ, КОЙТО ДОЙДЕ КАТО КАПАК… След дългия ляв завой, автомобилът на Лефевър завърши в стената на тази трафопост.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев