• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Най-накрая яснота около Рали Естония за WRC

Вторник, 05 Февруари 2019 | Талин, Естония, RallyXpress
Най-накрая яснота около Рали Естония за WRC

КРАЙ НА ЛЮБОПИТНАТА безизходица около неразборията, в която се оказаха едновременно и промотора на WRC, и организаторите на рали Естония (виж публикацията на RallyXpress ТУК). Разясненията дойдоха от коментари на организатора на световните серии, в които коментари се споменава, че преговорите с естонските власти за включване на състезанието в календара на шампионата все още са на много ранен стадий. В разпространените коментари също така се споменава и това, че няма непосредствени планове за Естония Рали.

Първоначалната реакция след информациите от миналия петък бяха, че това е обичайната практика на контролирано „изтичане“ на информация, от което едновременно и еднакво добре се възползват и двете страни.

Припомняме, че през 2020 г. кандидатско рали за сериите е Сафари-Кения, а в календара за същия сезон със сигурност ще бъде включено Япония, като това означава, че на две европейски рали ще се наложи да се простят със своя статус на част от WRC.

Коментарите на промотора на сериите бяха последвани от официално изявление, че Шел Хеликс Рали Латвия ще организира „официална тестова надпревара“ на 12-14 юли.

Промоторът на WRC обаче изрично коментира, че това събитие, което е подгряващо преди старта на финландското Несте не представлява официално рали на кандидатите за WRC…

Най-накрая яснота около Рали Естония за WRC

снимка: официален сайт на латвийското рали

::ИНФОМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Въпреки всичко – пак Шкода Фабия R5. Онкар Рай излезе начело на в класирането на първенството на Кения (финален кръг за 2018), след като неговият пряк съперник Кал „Светкавицата“ Тундо (също с Шкода Фабия R5) пропадна на второто място във финала на Накуру Рали, на 4.8 сек от Рай.

» Без италианското първенство.53-годишният Паоло Андреучи (на снимката долу, вижТУКТУК участието му в Рали Елба 2018) ще продължи да е на терена, независимо, че за момента програмата му не е уточнена 100-процентово. Сигурното обаче е, че единадесет пъти националния първенец на Италия (CIR) няма да се състезава в Първа серия CIR тази година. Лука Росети е подписал да пилотира Ситроен С3 R5 за Ситроен Италия, първият модел на тази марка в продължение на седем години в премиерната серия на италианското първенство.

2019 Adreucc Stopi

» Закъснялото пристигането от тържествата в Залата на славата на ФИА на мястото за тестове на Хюндай преди шведското рали, деветкратният световен шампион Себастиен Льоб, навлякоха екипа на i20 Coupe WRC допълнителни усложнения, които наложиха екипът да работи през нощта, за да може тестът да се поднови на следващия ден.
  
» Младият Оле-Кристиян Вейби (Фолксваген Поло GTi R5) е победителят в Ралито на Хаделанд - втори кръг от шампионата на Норвегия. Той завърши с авантаж от 16 сек. пред Солберг (Шкода, на снимката долу). По време на състезанието се видя, че Хенинг Солберг и Мадс Остберг (първо излизане с Citroen C3) се борят, докато караха през прясно падналия сняг.

2019 NorRC Ostberrg 00

2019 Marc Marti» Напрегната програма за Марк Марти през 2019 г. Тежък сезон предстои на 52-годишния испански ко-пилот Марк Марти (на снимката), международно известен като бивш навигатор на Карлос Сайнц и Дани Сордо в световните серии, който през 2018 г. бе партньор на мексиканския пилот Рикардо Тривино (двамата стават регионални шампиони на ФИА Накам). През 2019 г. Марти планира да играе заедно с Нейл Соланс  в категорията WRC2, но също ще участва и в други събития с действащият чилийски шампион Педро Хелър. За чилиецът е планирана сложна програма от събития, започвайки с британското първенство Кумбрия Рали и португалското Серас дела Фафе Рали.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев