• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Много малка активност за ралито в Аржентина

Сряда, 03 Април 2019 | Лондон, RallyXpress
Много малка активност за ралито в Аржентина

ЕДВА ДВАДЕСЕТ и шест автомобила са включени в предварителния списък за старта на петия кръг от световните серии - рали Аржентина (25-28 април). Миналата година броят на участващите пилоти бяха с един повече - 27 заявени екипажа. В списъка на регистрираните е забележителна заявката на 40-годишния парагвайски Алехандро Галанти (на снимката), който прави дебюта в световния шампионат зад волана на Тойота Етиос R5. Това е автомобил, който често се появява на големи състезания в Южна Америка.

Тойота Етиос е осмият различен хомологиран R5 модел, който ще направи дебютиращо участие в рали от световното първенство на ФИА.

С две по две заявки от Ситроен Спорт и М-Спорт, на старта на аржентинския старт ще има общо десет WRCar.

В списъка на топ-автомобилите за Аржентина няма регистриран нито един „частник“. конкуренти.

В доста оспорваната нова категория WRC2 Pro за петото рали от календара има обявени трима участници – Мадс Остберг (Ситроен C3 R5), Гъс Грийнсмит (Форд Фиеста R5) и Маркито Булакия (Шкода Фабия R5).

Единственият частен участник от Европа ще бъде полякът Кайетан Кайетанович (Фолксваген Поло  GTI R5), чиято заявка е за… „аматьорската“ категория на WRC2.

Много малка активност за ралито в Аржентина

снимка: интернет
В РОЛЯТА НА ПРОМОТОР… В аржентинския кът от сериите Алехандро Галанти ще дебютира и като пилотът, който ще представи осмата кола категорията R5 – Тойота Етиос.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев