• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Мадс Остберг отказва участието в Германия

Неделя, 13 Август 2017 | Осло, RallyXpress
Мадс Остберг отказва участието в Германия

ДНЕС БЕ ОБЯВЕНО, че Адапта Рали Тим и нейният пилот Мадс Остберг (на снимката) са отказали участието си в ADAC Рали Германия, позовавайки се на проблеми по време и след участието на пилота в полското Жешов Рали, петият старт от европейското първенство. Намеренията на Адапта Тим бе, Остберг да стартира в десетия кръг от световния шампионат със същия автомобил Форд Фиеста R5, с който норвежецът кара в Полша. Ето повечето подробности, които са обявени за причините в прес-съобщението на екипа на Мадс Остберг:

„Мадс Остберг и неговият шведски навигатор Патрик Барт водеха в полското рали след няколко етапа, след което преживяха страшни мигове, когато хидравликата на кормилното управление внезапно дава дефект на бърз участък от скоростен етап. Екипът не успя да реши проблемите в управлението на автомобила и за Мадс нямаше друг избор, освен да се оттегли от участието си в Жешов Рали.“

Мадс Остберг: Беше страшно, защото се случи напълно внезапно, в момент, в който влизахме в много бърз завой. Без електрическото усилване управлението остана почти заключено и едва успях да спра автомобила през завоя, в който се движехме почти със 180 км/ч.“

Норвежецът бе най-бързият пилот в няколко поредни скоростни отсечки в Полша, а след като екипът не успя да отстрани повредата, решението за отпадането бе единственото, което оставаше на Адапта Тим.

„Нашият автомобил е по-стара версия, всъщност две поколения по-стара от сегашните версии, работещи в WRC 2. Можем да актуализираме механизмите, но ще има проблеми със софтуера, който не можем да променим при такива кратки срокове. Не можем да контролираме всичките 100 процента, нито имаме гаранции, че това няма да се случи отново, докато нямаме ъпгрейда. Затова и решихме да не стартираме в Германия.“, допълва пилотът.

Мадс е в процес на намиране на нов постоянен ко-пилот, така че ADAC Рали Германия се смяташе като първоначална е част от този. Патрик Барт бе партньор на Мадс в Полша, след което се планираше шведът Емил Акселсон да седне до Остберг в Германия.

Мадс Остберг отказва участието в Германия

снимка: валентин колев/rallyxpress
КАКВО ОЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОВРЕДИ… Мадс Остберг разглежда двигателя на своята R5, чудейки се дали би могъл да контролира 100-процента от техниката при положение, че няма ъпгрейд на софтуера ѝ.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев