• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Мадс Остберг застанал на кръстовище с 4 пътя

Петък, 01 Декември 2017 | Осло, RallyXpress
Мадс Остберг застанал на кръстовище с 4 пътя

ОБЯВЯВАЙКИ за продажба своя Форд Фиеста WRC (спец. 2016), възможностите за сезон 2018 г. за пилота на норвежкия тим Адапта Мадс Остберг (на снимката) изглеждат повече от тревожни. Бащата и мениджър на Адапта Тим Мортен Остберг заявява, че има четири различни варианта за Мадс през 2018 г. Те варират от пълен сезон в WRC и/или WRC2, като комбинация от избрани състезания в сериите, допълнени от стартове в рали-кроса и, четвърто, само рали-крос. По думите на Мортен Остберг в момента отборът е в усилени преговори.

Остберг-баща обаче не конкретизира нищо около това с кой отбор и за коя дисциплина се водят преговорите.

Отделно Адапта Тим е притискан и от закъснението, преди Световния съвет на Международната автомобилна федерация (ФИА) да издаде своя регламент за 2018 г., което се очаква да стане след 5-6 дни в Париж, веднага след края на срещата там.

В същото време отборът М-Спорт все още не е определил своя „трети“ за световното първенство през 2018 г., което може да се приеме като едно подсказване, с кого точно се водят преговорите на Адапта Тим.

Предварителните информации сочат, че „третият“ пилот на Малкълм Уилсън трябва да стане известен точно до началото на срещата на Световния съвет.

С частния отбор на ОанБет Джипо Кар, автомобилът на Остберг (спец. 2016) се представи в 8 старта от миналия шампионат, завършвайки шест пъти в зоната на точките и

през 2017 г., завършвайки точките на шест пъти, а най-доброто му класиране бе 5-ото място м испанското рали Каталуня-Коста Даурада.

Мадс Остберг застанал на кръстовище с 4 пътя

снимка: мартин холмс/англия
МНОГО ПРЕГОВОРИ И ПЪЛНА НЕЯСНОТА… С обявения за продажба автомобил и без конкретен договор за момента, бъдещата година в ралитата пред норвежката звезда Мадс Остберг не изглежда розова.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев