• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Лубе-мл. с контракт за участия в 9 ралита

Неделя, 25 Февруари 2018 | София, RallyXpress
Лубе-мл. с контракт за участия в 9 ралита

ПОЗНАВА ПОЛОВИНАТА
ОТ АВТОМОБИЛИТЕ В R5

2017 GER Loube 001
ЗА МЛАДИЯ французин програмата от 9-те старта в WRC2 няма да бъде напълно нова, защото той има достатъчно опит с колите от R5 – Форд Фиеста и Ситроен DS3, с които вече се е състезавал. Последното участие на Лубе е от Швеция Рали милата седмица, което обаче не завърши заради механична повреда в автомобила.

КАКТО СЪОБЩАВА официалния сайт на световното първенство по рали, 21-годишният син на френския пилот Ив Лубе – Пиер-Луис (на снимката) e подписал контракт с италианския BRC Рейсинг Тим за 9 кръга.

Те включват участия в европейското първенство и в WRC 2. Неговият ко-пилот ще  Винсент Ландайс, като техният сезонът ще започне на следващия месец в европейското първенство със старта на Азорските острови и ще продължи и с втория кръг на Канарските острови.

Седемте участия в WRC2 ще стартира от френското Тур дьо Корс (5/8 април) и ще включва състезанията в Португалия, Италия, Финландия, Германия, Уелс и Испания.

„Този сезон ще даде нов тласък на моята кариера и точно това исках - каза Лубе, който е член на екипа на националната федерация по автомобилен спорт на Франция (FFSA).

„Това е идеалният момент, докато Винсънт и аз вървим по спиралата нагоре. Ние положихме солидна основа заедно, за да се изкачим на скорост и това ще направим през 2018 г.“

Сезонът включва най-малко шест тестови дни с Хюндай i20 R5, които според Лубе ще бъдат от решаващо значение за ултра конкурентната WRC2 категория.

„Всяка година нивото на WRC 2 става все по-високо и все по-високо – смята младежът.  - Още през 2017 г. сме започнали да градим качеството и степента на подготовка на конкурентите.“

Лубе-мл. смята, че през сезона ще има достатъчно възможности, за да прави тестове преди старта на всяко рали, което е за пилота е от фундаментално значение и ще има огромно значение.

Лубе-мл. с контракт за участия в 9 ралита

снимка: архив на rallyxpress
НАЙ-ДОБРЕ В ГЕРМАНИЯ… От общо 13-те старта, които има записани до момента на сметката си Пиер-Луис Лубе, най-доброто му класиране в кръг от световните серии е 5-ото му място от ADAC Рали Германия през миналата година.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Победата като добавка. Първото място на Оле-Кристиян Вейби (на снимката долу) спечели за втора поредна година Нумедалс Рали, прибавяйки по този начин победа към третата позиция от Швеция. В същото време неговият колега и съперник в R5 Матиас Адиелсон завърши първи в снежното Остерсунд в Северна Швеция. В това състезание шотландския пилот Дейвид Боги така и не успа  да завърши, забивайки автомобила си в снежна пряспа на последния суперспециален етап на Остерсунд


2018 NOR Veiby MH 001

Рекорд! Само един регистриран за шампионата! Голямата изненада в списъка със заявките за рали Бандама, който е кръгът от регионалното първенство на ФИА за Африка, беше Ямаха YXZ Куатро (на снимката), управляван от Стефан Петерханзел, пилотът, който шест пъти е печелил рали Дакар при мотоциклетистите. Той участва като пилот, който не е регистриран в шампионат. В същото време единственият регистриран в първенството на континента е беше Гари Чейн с Мицубиши Лансър Ево 10. Mitsubishi Evo X.

News 002

Ветеран с победа в руския шампионат. 59-годишният Сергей Успенски (Субару Импреза R4, на снимката долу) спечели Златната звезда на Пено Рали, втори рунд на руския шампионат. Състезанието се проведе в региона на Твер при сибирски студ от минус 28º. На второ място бе естонския пилот Янис Беркис (Форд Фиеста R5).

News 003

Шкода бие и в Белгия. Крис Принсен (Шкода Фабия Р5) спечели последния етапна победата в рали Хаспенгуу, изпреварвайки колегите си на самия финал. До финала разликата между него и вторият в класирането – Винсен Верхоен беше не по-голяма от 1.2 сек.

Не можеш да и дадеш годините. Специален гост и знаменитост на изложението Рейс Ретро в край Ковънтри беше 80-годишната ирландска състезателка Розмари Смит (вдясно на снимката на Мартин Холмс, заедно с навигаторката си Полин Гълик), победителка в Рали Тюлиб през 1965 г. с автомобил Хилман. Това е единствената победа в генералното класиране на европейския шампионат за британския състезателен отбор Роотес, успех, който може да се сравнява единствено с победата на Ендрю Коуан в маратона в Лондон-Сидни три години по-късно. Розмари е една от малкото автомобилни звезди на Ирландската република. Тя даде изключително забавно интервю, подчертавайки, че Сафари Рали е позволило на нея и навигаторката Полин Гълик да завършат въпреки натрупаното им наказание за закъснение, което напълно надхвърляло планираното за една нощ. Коментирайки промените в спорта, тя подчерта, че въпреки предположенията, парите не са единствената необходима съставка за започване на успешна кариера, защото пилотите първо се нуждаят от природен талант, за да се научат да печелят.

News 004

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев