• ...СТЮАРДИТЕ НА САФАРИ КЛАСИК СИ ИГРАЯТ НА ИДИ МИ-ДОДИ МИ, ЗА ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ДВАМА ПОБЕДИТЕЛИ...

     

  • ...БЕГАЧКАТА ЗА ПРОДАЖБА, НО БЕЗ КОНТРАКТ ЗА 2018 Г.: СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН НЕ ИЗГЛЕЖДА РОЗОВ ЗА МАДС ОТСБЕРГ...

     

  • ...ОЖИЕ ПРЕПОДПИСА С М-СПОРТ, НО ДАЛИ В КОНТРАКТА ЗА 2018 Г. НЕ Е СПЕСТЕН ПОДПИСА НА ТРЕТИ УЧАСТНИК В ДОГОВАРЯНЕТО...

Лехтинен напуска тима Тойота Газоо Рейсинг

Понеделник, 07 Август 2017 | Хелзинки, RallyXpress
Лехтинен напуска тима Тойота Газоо Рейсинг

ТОЧНО ДЕСЕТ дни, след като неговият отбор отбеляза голямата победа по време на домашното състезание Несте Рали Финландия, стана известно, че спортният директор на Тойота Газоо Рейсинг Световен Рали Тим Ярмо Лехтинен (на снимката) ще напусне тима веднага след финала на следващия старт от сериите за тази година – ADAC Рали Германия. Във финландските медии се говори, че напрежението в личните отношения с директора на екипа Томим Макинен са причината за тази премяна във върховете на японския отбор. Двама ще поделят неговите задължения след напускането на Лехтинен.

Това ще са състезателните инженери в екипа – Кристофър Роудън и мениджърът отговарящ за тестовете в екипа – Тимо Канкунен, брат на четирикратния световен шампион Юха Канкунен.

48-годишният Ярмо Лехтинен е спортен директор на Тойота Газоо Рейсинг Световен Рали от момента, в който японците обявиха завръщането на екипът световното  първенство с модела Тойота Ярис WRC.

Като професионален навигатор в сериите Ярмо Лехтинен има спечелени петнадесет ралита от световното първенство.

Лехтинен напуска тима Тойота Газоо Рейсинг

снимка: официален сайт на тойота газоо рейсинг тим
ДРУГАТА ФИНЛАНДСКА ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХИТЕ… Включването на Ярмо Лехтинен в екипа на Томи Макинен беше още една причина да се смята, че японския автомобил, комбиниран с финландския мениджмънт и финландските пилоти има огромни шансове за успех в промененото световно първенство тази година.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.