• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

Неделя, 11 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

ОТ ПУБЛИКУВАНИЯ неотдавна списък със заявките за АDAC Рали Германия се вижда, че младият японски пилот Такамото Катсута (на снимката) ще направи своя дебют в световните серии зад волана на Тойота Ярис WRC. За 26 годишният пилот е определен стартов №17 и практически е четвъртия автомобил на Тойота Газоо Рейсинг, който е заявен от томи Макинен за десетото рали от сериите за 2019 г. Приема се, че след досегашните участия 43 участия, Катсута има достатъчно опит, за да му поверят WRCar в състезание от шампионата.

Най-големият успех на пилота е победата му в WRC2 през миналата година, когато той успя да изведе своя Форд Фиеста R5 (на снимката от личната ФБ страница на пилота, долу) до 11-о място в общото класиране на шведското рали.

Останалите три автомобила на Тойота Газоо Рейсинг са за обичайните състезатели на японския отбор.

Забележителните участия в това състезание включват белгиецът Крис Принс (Ситроен DS3 WRC) и шведският състезател Понтус Тидеман, който ще е в кола, обслужвана от М-Спорт.

„Ер-петицата“ на Тидеман ще е втората заявка на британския тим в WRC2 Про и подкрепата за Ерик Камили.

Заявките на WRCar за АDAC Рали Германия са общо 12, като този митинг не се зачита за календара на JWRC.

В категорията R-GT единствената регистрация е за Абарт-а на Бразоли, докато гамата от записани R5 е наистина впечатляваща – 13 Шкода Фабия (от тях 6 във вариант Ево), 6 Фиеста, по четири Фау-Ве и Хюндай, два Ситроен-а.

Общият списък на обявените участници в състезанието е от 56 автомобила.

Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

снимка: лична фейсбук сраница на пилота

::ИНФОМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Първата победа след 53 старта. Пет сезона и 53 участия в ралитата трябваше да отметне 37-годишният бивш тенесист от АТР Дейвид Налбандян (на снимката долу), преди да спечели първата си победа и в този спорт. Аржентинецът спечели рали Катамарка, наричано „Пончо рали“, шести кръг от поредицата в първенството на страната. Благодарността дойде от съперника му Маркус Лигато, чиято компания Танго подготвя Шевролет Агиле MR на Налбандян, който отбеляза в Туитър: „Продължавате да изпълнявате всички цели, които сте си поставили за себе си. Откакто стартирахте в ралито, аз разбрах, че вече сме в компанията на съперник, който ще ни донесе много главоболия.“ Четири старта преди финала, Лигато (също с Шевролет Агиле MR) все още е начело на аржентинските серии.

2019 ARG Naalbatian

» Първи успех през сезона. Петият кръг на германския национален шампионат беше ралито Солинген, спечелено от Кристиан Ридеман с Фолксваген Поло GTI R5. За пилота и автомобила това е първа победа през сезона. Втори в класирането е Фабиан Крейм (Шкода Фабия R5), а на седмо място завърши най-добрият състезател в холандския шампион – Боб де Йонг (Хюндай i20 R5).

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев