• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

И Естония даде своята заявка за сериите WRC

Петък, 01 Февруари 2019 | Талин, RallyXpress
И Естония даде своята заявка за сериите WRC

МИНИСТЕРСТВОТО на културата на Естония разпространи информация, че „организаторите на сериите WRC“, вероятно промоторът на световното първенство, са се обърнали към Шел Хеликс Рали Естония с предложение състезанието през 2019 г. (12/14 юли) да бъде кандидатски старт за WRC. Допълва се, че министерството вече е инвестирало 980 000 евро в организирането на това събитието кандидат като кандидат за място в световните серии. В същото време информация от организатора на WRC предполага, че преговорите са все още на ранен етап.

Това означава, че дори и на теория е твърде рано, за да бъде направени официалните преценки за дадено кандидатско състезание.

Отделно от това, през тази година с такъв статут и с намерение да се завърне в шампионата от идното първенство е Сафари Рали Кения, при което включване в 2020 г. от календара ще се наложи да отпаднат един-два от европейските стартове.

Причината е, че отборите в WRC смятат бройката от 14 ралита за годината за абсолютният оптимум на световните серии, а всяко допълнително събитие – като значително допълнително увеличаване на разходите.  

Рали Естония бе кръг от Европейския шампионат на ФИА до 2016 г. и оттогава насам е популярно като тестова надпревара преди финландския старт от световните серии.

Всеки ден Рали Естония се движи между различните градове в страната, като през последните години надпреварата се провежда като квалификационен кръг на местния Европейски рали-трофей на ФИА, и е състезание, провеждано по изключително бързи чакълени пътища.

%снимка1%

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев