• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

И Естония даде своята заявка за сериите WRC

Петък, 01 Февруари 2019 | Талин, RallyXpress
И Естония даде своята заявка за сериите WRC

МИНИСТЕРСТВОТО на културата на Естония разпространи информация, че „организаторите на сериите WRC“, вероятно промоторът на световното първенство, са се обърнали към Шел Хеликс Рали Естония с предложение състезанието през 2019 г. (12/14 юли) да бъде кандидатски старт за WRC. Допълва се, че министерството вече е инвестирало 980 000 евро в организирането на това събитието кандидат като кандидат за място в световните серии. В същото време информация от организатора на WRC предполага, че преговорите са все още на ранен етап.

Това означава, че дори и на теория е твърде рано, за да бъде направени официалните преценки за дадено кандидатско състезание.

Отделно от това, през тази година с такъв статут и с намерение да се завърне в шампионата от идното първенство е Сафари Рали Кения, при което включване в 2020 г. от календара ще се наложи да отпаднат един-два от европейските стартове.

Причината е, че отборите в WRC смятат бройката от 14 ралита за годината за абсолютният оптимум на световните серии, а всяко допълнително събитие – като значително допълнително увеличаване на разходите.  

Рали Естония бе кръг от Европейския шампионат на ФИА до 2016 г. и оттогава насам е популярно като тестова надпревара преди финландския старт от световните серии.

Всеки ден Рали Естония се движи между различните градове в страната, като през последните години надпреварата се провежда като квалификационен кръг на местния Европейски рали-трофей на ФИА, и е състезание, провеждано по изключително бързи чакълени пътища.

И Естония даде своята заявка за сериите WRC

снимка: официален сайт на естония рали
МЕЖДИННО СТЪПАЛО… След като излезе от формата на европейското първенство, състезанието в Естония увеличи популярността си, превръщайки се в подгряващ старт за Несте Рали Финландия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев