• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Екипите недоволни от правилата за шиканите

Петък, 08 Юни 2018 | Алгеро, RallyXpress
Екипите недоволни от правилата за шиканите

В РАЛИ САРДИНИЯ има нещо необичайно. И това е, че няма шикани! И екипите нямат никакъв шанс да се оплачат. По този повод отборите се опитаха в Сардиния да идентифицират онова, което смятаха за незадоволителен въпрос, извън случайния начин, по който някои отбори бяха наказани за докосване на огражденията, но не и всеки „нарушител“, както това стана в Мексико и Португалия. Но също е факт, че между тимовете няма единомислие за прилагането на такива наказания – нито за начина, нито за оценката на това, дали подобно наказание се следва при всяко докосване на шикана.

Ситроен отбеляза, че наказанията са наложени заради малки грешка на пилотите.

Мениджърът на Хюндай Моторспорт Ален заяви: „На първо място всички регулации трябва да бъдат адаптирани, за да заемат позиция, обясняваща какво е докосват или не. Това изобщо не е ясно. В случаите, когато се премести [шиканите] извън позиция, на която са монтирани, трябва да се приложи наказание. Необходима е прецизност, какво би било наказанието и това означава, че всеки шикан ще трябва да има съдия по фактите, за да удостовери, че нарушението е налице“.

M-Спорт, в контекста на проблемите от Мексико, заявява: „Бихме искали да видим строги правила по отношение на изпълнението и структурата на шиканите във всички митинги. Също така бихме искали да видим една проста система по отношение на наказанията за удряне на шиканите - приложена справедливо и последователно във всички митинги“.

Тойота отбеляза несъответствията. „В Мексико отборите бяха информирани преди пауърстейджа, че пилотите не трябва да ударят шиканите. В Португалия предварително нямаше такава информация…“

Не би ли било по-лесно, ако няма шикани, както в Сардиния?

Екипите недоволни от правилата за шиканите

снимка от телевизионния екран: интернет
СТО НА СТО ЗА НАКАЗАНИЕ… Лоренцо Бертели е минал през шикана като през кеглите на боулинга. Но не всички удари са такива, а системата е противоречива за наказанията.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев