• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Джовани Бернакини се връща като мениджър

Неделя, 04 Март 2018 | Рим, RallyXpress
Джовани Бернакини се връща като мениджър

45-ГОДИШНИЯТ италиански навигатор Джовани Бернакини (на снимката долу) е новият спортен директор на фамозната и обвита с легенди марка Абарт Рейсинг. Добре познатия и у нас италиански ко-пилот е назначен на новия си пост преди дни. Той ще е отговарящият за управлението на обширни мрежи на един от първите едномаркови шампионати, както и осъществява надзора на участието на автомобилите ФИАТ Абарт 124 в шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за R-GT Cup.

Като професионален навигатор Джовани Бернакини постигна безброй победи в световните шампионати на ФИА, включително и шампионските първи места и световната му титлата за ко-пилот в WRC2 със сънародника си Симоне Темпестини.

Отделно Бернакини бе една от категоричните причини за поредицата от поледи и титли на Насер Ал Атиях в регионалното първенство Близкия изток, където официално е първенец сред всички ко-пилоти в продължение на четири последователни години.

Джовани Бернакини се връща като мениджър

снимка: мартин холмс/англия
ЕКСПЕРТИЗА И ПОТЕКЛО… Това са двете причини, поради които Джовани Бернакини е бил предпочетен за мястото на спортен директор на Абарт Рейсинг.


Новата длъжност на Джовани Бернакини не е случайна и не е продиктувана единствено от неговите професионални качества.

Бащата на Джовани – Арналдо, бе официален ко-пилот в отбора на Абарт, който през 1974 г. с Рафаеле Пинто и 124 Спайдер Абарт печелят португалския кръг от световния шампионат по рали.

1974 POR PintoBernakini

снимка: мартин холмс/англия
ПРЕДАДЕНО ОТ БАЩАТА И КОЛЕГАТА… Професионалната закваска на Джовани е започнала още по времето, когато Арналдо Бернакини е партньор на накуцващият с левия крак италиански пилот Рафаеле Пинто. Двамата печелят Рали Португалия преди 44 години.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Последни новини преди Гуанахуато рали Мексико

M-Sport трябваше да съкрати програмата на предварително планираните тестове в Испания заради лошото време. Ефектът на това е, че Себастиан Ожие изгуби един пълен ден от изпитанията, а Теемо Сунинен изобщо не е сядал във Фиеста-та. Елфин Евънс не е засегнат. Член от екипа е цитиран да заявява, че „значението на този тест е спорно. Ралито в Мексико се провежда на 30º, а тестът от миналата седмица в Испания – на не е много повече от 10º“

2018 ESP M Sport Test

…19-годишният Томи Уилямс продължава своята международна кариера в Мексико с Фиеста R2T, но и с гаранция за 25 шампионски точки на ФИА, при положение, че завърши в Леон. Уилямс е единственият записан за надпреварата в WRC3. По-рано тази година той завърши шведския кръг, спечелил JWRC-точките въпреки закъснението и след преобръщането си на Сикнсдал в Норвегия

 …след впечатляващото представяне на Пирели с новите гуми WRC2 в Швеция, ДиМак въвеждат нови гуми за тази категория, които се основават на техните продукти от 2017 WRC, отличаващи се с фундаментална нова технология.

…основната промяна на маршрута през тази година е в отварянето на Гуанахуато, особено в подземната част на скоростния етап. Тази година началото на събитието бе удължено, за да включва два прохода в тунела под земята, но в две противоположни посоки. Централният щаб е в Леон, в непосредствена близост до сервизния парк, който също е разширен.

2016 MEX Neuvil 007

2018 MEX SebLoeb 001…Себастиен Льоб (на снимката) е цитиран на испански сайт, който предполага, че решението на Ситроен Рейсинг да влезе в Мексико (това струва участието на Крейг Брийн), е в било сериозно дискутирано, но и критикувано. Като се има предвид, че е решението е, че той трябва да кара три събития, Льоб предложи, че иска да кара състезанията на макадам, но Португалия щеше да бъде много нова за него, французинът не иска участие във Финландия. Неговите ангажименти за рали-кроса ограничават много другите му възможности. Що се отнася до наличните опции за други събития, Германия не е в тях, тъй като Любо щеше е във ваканция.

Шкода увеличава бройката. Във втория кръг на финландския шампионат, Итарали в Йоенсуу, четири автомобила Шкода Фабия R5 окупираха местата от първо до четвърто. Карето се води от Ерик Пиатаринен, следван от Теему Асунмаа, пред Николай Грязин и Марко Манти.

2018 FINNRC 4 Skodas

Тежката зима разбиха британския моторен спорт. Първият кръг на британския рали шампионат - рали Районни граници (който се очаква да се проведе в южната шотландски град Джедбърг, 10-11 март) е бил изоставен, тъй като всички местни операции по горите са били прекратени. По-рано лошо ниво на влизане в категорията BRC доведе до съкращаване на тази част от събитието, от два на един ден. Имаше едва 28 регистрации за шампионата (само със седем автомобила R5), докато в поддържащите категории имаше над 100 записа.

Италиански пилот с румънски лиценз Симоне Темпестини (на снимката на Мартин Холмс, долу) спечели снежната немска шампионка надпревара ADAC Саарланд-Пфалц Рали в Сен Вендел. Темпестини бе зад волана на Ситроен DS3 R5.

2016 FIN Tempestini MH 005

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев