• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Антихрист в религията на благородните ралита

Сряда, 31 Януари 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Антихрист в религията на благородните ралита

СЪВЪРШЕНО ДРУГА беше културата на световните ралита преди около десетина години. Тогава имаше дълбоко уважение към разбирането, че ралитата са спорт, в който победителят трябва да бъде най-бързият измежду пилотите. Пак по това време техните автомобили бяха съвсем малка част от иструментариума, с който състезателите си осигуряваха – казано в най-общия смисъл – търговията. Търговските влияния очевидно не се приемаха в спорта, бяха смятани за напълно неприемливи. Тази култура най-добре личеше в шведското рали.

Затова беше огромен шок за зрителите на това състезание от световния шампионат през 1995 г., когато отборът на Мицубиши РалиАрт даде… заповеди на отбора.

Ръководителят на Мицубиши Ендрю Коуън не можа да оправдае пред местните медии решението си, за да каже на младия финландски пилот Томи Макинен (на снимката горе) да позволи на съотборника си, шведския пилот в екипа Кенет Ериксон, да спечели необезпокояван състезанието.

За всички шведски фенове заповедите на екипа се приемаха като истински Антихрист в религията на ралито.

Те недоумяваха за причините, които бяха като чужд език, който не само не можеха да говорят, но и дума не разбираха.

В този момент шведските фенове откриха, че има една тъжна реалност за техния любим спорт, за която… никога не са знаели, а производителите винаги са я придвижвали заради специфичните си цели.

Антихрист в религията на благородните ралита

снимка: мартин холмс/англия
В НЕБРАНО ЛОЗЕ… Ендрю Коуън гледа към тавана, опитвайки се да намери ненаписаните там отговори на тежките въпроси, на които шведските журналисти търсят отговор от шефа на Мицубиши РалиАрт.Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев