• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Аичи Рали обявено като не-шампионатен старт

Събота, 13 Април 2019 | Токио, RallyXpress
Аичи Рали обявено като не-шампионатен старт

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ някои подробности около предстоящо японско състезание, планирано за 9/10 ноември 2019 г., което вече е наречено Централно Рали Аичи. Това е обявено като „международно тестово не-шампионатно състезание“, организирано от Комитета за  Японски Кръг във WRC, който е част от издателската група на SAN, реалният организатор на проекта. Аичи Рали ще се проведе една седмица преди Австралия, като надеждите са,  се, че персоналът на WRC ще може да инспектира бъдещото събитие от световните серии.

Стартът ще бъде в същия регион като миналогодишното кандидатско Шинширо Рали, но се смята, че сега 98% от маршрута е напълно нов.

На пресконференцията през миналия уикенд (на нея присъстваха Ив Матон от ФИА и промотора Оливер Сиесла) е било заявени, че плановете на ФИА за 2020 г. предвиждат да има осем старта в Европа и 6 събития от категорията „далечни ралита“, включващи четирите от календара тази година, допълнени с японската и кенийската надпревари.

Аичи Рали обявено като не-шампионатен старт

снимка: интернет
ПРЕДИ ГОДИНА… Японското Шинширо Рали бе кандидатско за WRC, като регионът ще остане същия за новата инспекция на шефовете, но с 85 процента промяна в маршрута.


Промоторът на WRC заяви, че „след като миналогодишното японско рали е наблюдавано като кандидат и след като е постигнало нивата, изисквани от ФИА и организаторът на сериите, сега няма изискване този старт да бъде обявяван и да преминава за втори път през процедурата на кандидатстване“.

Приема се, че Аичи Рали тази есен ще бъде използвано за целите на обучението.

Реагирайки на докладите, приписвани на WRC, Сиесла заявява, че за световните серии би било по-добре, ако френският кръг на WRC се проведе в столицата Франция, а не на остров Корсика, той коментира:

„Няма да чуете никакви негативни коментари от мен, организаторите направиха фантастично усилие, но би било чудесно да имаме такова качество на събитието във вътрешността на Франция, а не на остров. Това вероятно ще бъде най-голямото рали в света.“

Този коментар постави под въпрос личната оценка на Сиесла за стойността на наследството на такива класически и уникални събития в спорта като Тур дьо Корс.

2019 Oliver Ciesla WRC

снимка: интернет
ЛИЧНА ОЦЕНКА ПОД ВЪПРОС… С изказванията си за стойността на наследството на  класическите ралита от световните серии, Сиесла предизвика много негодувания.

 

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Животът в ралитата такъв, какъвто е. Миналата седмица в Талин беше премиерата на филм за досегашната кариера на естонския пилот от световните серии Отт Танак. Картината е базирана (на снимката долу кадър преди старта на премиерата) на битките му със Себастиян Ожие и Тиери Нювил, както и преместването му в програмата на Toyota Газоо Рейсинг WRC. „Целта на филма беше да се записва всичко, такъв, каквото всъщност е животът в ралитата. Няма актьорство и аз не бях по-любезен заради камерата - каза Танак. - Както знам, цялата си кариера, не е сред най-скучните.“

2019 OttTanak Movie

2018 Mat Ostberg MH 000» Двама работят за норвежеца. Мадс Остберг (на снимката) ръководи съвместното упражнение за развитие на Ситроен Рейсинг за усъвършенстването на C3 R5 на сняг, асфалт и чакъл, като в това упражнение Мадс е подпомаган от Йоан Бонато и Гийом де Мевиус. В скоро време те ще се преместят за тестове в Мазамет, Южна Франция. Планирано е колата на Остберг да бъде оборудвана с по-здрави задни окачвания за Аржентина.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев