• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

WRC

ЯПОНИЯ: ПРОФИЛ НА СТАРТ №11 ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО РАЛИ

Сряда, 30 Август 2006 |
 RallyXpress

ЗА ПЪРВИ път от края на април керванът на световното първенство ще напусне Европа, за да се отправи на японската си макадамова авантюра на другия край на света. С рали Япония тази събота и неделя започва поредицата от последните шест състезания до края на шампионата за 2006 г.

Ето какъв е профилът на рали Япония:

Обща дължина: 1586.28 км;
Брой на СЕ: 27;
Покритие на СЕ: макадам;
Дължина на СЕ: 345.72 км;
Най-дълъг СЕ: 34.96 км (СЕ 4/8);
Най-голяма денивелация: 920 м (етап 24).
СЕ в тъмната част на деня: 4 (етапи 9/10/20/21)
Перманентен сервизен парк: Кита Айкоку, на 6 км от Обихиро;
Суперспециални етапи: 9/10/20/21/27.

Програмата

Петък, 1...

КАКВО ПОДГОТВИХА ОТБОРИТЕ ЗА ЯПОНСКИЯ СТАРТ ОТ ШАМПИОНАТА

Сряда, 30 Август 2006 |
КАКВО ПОДГОТВИХА ОТБОРИТЕ ЗА ЯПОНСКИЯ СТАРТ ОТ ШАМПИОНАТА

ПЪРВЕНСТВОТО на рали-пилотите навлиза в решителната си фаза и Япония се очаква като състезание, което трябва да внесе известна яснота в класирането на тимовете и състезателите преди керванът да се завърне в Европа за кипърския старт от WRC (22-24 септември).

Ето какво са направили отборите в подготовката си за далекоизточната експедиция:

Кронос Тотал Ситроен Световен Рали Тим (М1): Три автомобила на тима ще стартират със сините цветове на екипа – Льоб и Понс със спонсорството на “Галоуаз”, маркирани като “Go!!!”, докато върху синия Ситроен на Даниел Сордо ще бъдат неговите персонални спонсори....

ЗАПОЧНА РАБОТАТА ПО 29-ОТО ИЗДАНИЕ НА ПИРЕЛИ СВЕТОВНО РАЛИ

Петък, 25 Август 2006 |
ЗАПОЧНА РАБОТАТА ПО 29-ОТО ИЗДАНИЕ НА ПИРЕЛИ СВЕТОВНО РАЛИ

ОТ ВЧЕРА започна работата по 29-ото издание на най-голямата, най-престижната и интересна годишна книга за WRC Пирели Световно Рали. Самата номерация подсказва, че нейният автор и съставител, английският колега Мартин Холмс (на снимката) продължава компетентно и с неотслабващо темпо да следи най-атрактивната автомобилна надпревара вече 29 години.

Още от този момент е се знае, че “библията”, както справедливо е наричан годишникът на Мартин Холмс, ще се появи на пазара на 11 декември 2006 г. понеделник.

Това е 19-ото издание, което английският експерт издава с подкрепата на италианският “гумен” гигант,...

КСАВИ ПОНС ПРОПУСКА ЯПОНСКИЯ КРЪГ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

Петък, 25 Август 2006 |
КСАВИ ПОНС ПРОПУСКА ЯПОНСКИЯ КРЪГ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО

ИСПАНЕЦЪТ Ксави Понс (на снимката), който тази година кара за белгийския отбор Кронос, няма да стартира в японското рали от световното първенство на 1 септември. Обяснението дава тимовият мениджър Марк ван Дален: “Причините са две. Първо възстановяването на колата е наистина много проблематично и, второ, че Ксави изгуби своята форма.”

За да компенсират неучастието на испанеца в Япония, от Кронос са разширили неговата програма с участие в Австралия и Нова Зеландия.

“Това не бе планирано предварително, но ние вярваме в потенциала на Понс.” – допълва обясненията си Марк ван Дален (на снимката)...

МОНТЕ КАРЛО 2007 СТАРТИРА СЪС СУПЕРЕТАП ПО ТРАСЕТО НА Ф 1

Петък, 18 Август 2006 |
МОНТЕ КАРЛО 2007 СТАРТИРА СЪС СУПЕРЕТАП ПО ТРАСЕТО НА Ф 1

ЗА ПЪРВИ път от 1997 г. насам Старата госпожа ще започне със суперспециален етап по трасето на Формула 1 в Монако. Промяната е направена, за да се увеличи атракцията за онази част от публиката, която в дните на първия рали-уикенд на следващия сезон няма да превзема тесните пътища на Френските Алпи, за да гледа на живо скоростните етапи на Монте Карло.

Според организаторите на най-старото автомобилно състезание, по време на този специалният етап ще бъде пускани едновременно по два автомобила. Единствената промяна в трасето е, че състезанието няма да направят пълна обиколка на пистата на Монако,...

«  504 505 506 507 508 509 510 511 512 513  » 
Автобои Неделчев