• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

WRC

УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ПРОФИЛ НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ WRC

Вторник, 28 Ноември 2006 |
УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ПРОФИЛ НА ФИНАЛНИЯ КРЪГ ОТ WRC

СЛЕД близо 9 месеца състезания в програмата на WRC, края на тази седмица ще донесе финалът на първенството за 2006 г. Шампионатът завършва с Рали Уелс Великобритания. За съжаление на домакините на Острова, всички въпроси около титлите бяха решени в последните две състезания – в Австралия и Нова Зеландия. Н седмия континент стана известен шампионът при пилотите (Льоб), в Нова Зеландия – победителят при производителите (Форд).

На практика сега в горите на Уелс ще се решава въпросът единствено за първенеца в младежкото първенство, след като в Хамилтън стана известен и първенецът на PCWRC (Ал Аятиах).

Ето...

СИНЪТ НА АТИЛИО БЕТЕГА ПЪРВИ В СЕЛЕКЦИЯТА НА ФОРД M ’СПОРТ

Вторник, 28 Ноември 2006 |
СИНЪТ НА АТИЛИО БЕТЕГА ПЪРВИ В СЕЛЕКЦИЯТА НА ФОРД M ’СПОРТ

АЛЕСАНДРО Бетега (на снимката), синът на драматично загиналия италиански пилот от 80-те години Атилио Бетега спечели първото място в класирането на първото международно съревнование Форд Фиеста Трофи. Освен автомобилът Форд Фиеста Супер 1600, който победителят получава, Бетега-мл. получава контракт с Форд M ’Спорт.

Това дава права правото на 21-годишният Алесандро Бетега да участва във финалния кръг от световното първенство този уикенд – Уелс Рали Великобритания. В състезанието Бегета ще бъде с №110. Бетега е спечели надпреварата срещу още 23 млади европейски състезатели, участвали в Форд Фиеста...

29-АТА “БИБЛИЯ НА РАЛИТАТА” ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА НА 11 ДЕКЕМВРИ

Вторник, 28 Ноември 2006 |
29-АТА “БИБЛИЯ НА РАЛИТАТА” ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА НА 11 ДЕКЕМВРИ

ПО-МАЛКО от седмица след финала на Уелс Рали Великобритания, на книжния пазар ще се появи 29-ото издание на Пирели Световен шампионат. Книгата, която навсякъде е известна като “библията на ралитата” се подготвя и издава от най-известният от автомобилните журналисти Мартин Холмс (на снимката).

Сегашното издание, което е последното, преди издавания от англичанина годишник да направи 30 години, е изпълнено изцяло от духа на всички предишни тиражи – от Пирели Световен шампионат да се получава пълната информация за световния, континенталните, регионалните и националните първенства по рали в...

БЕЛГИЙСКИ ПИЛОТ СТАВА ШАМПИОН НА АФРИКА ПО РАЛИ ЗА 2006 Г.

Понеделник, 27 Ноември 2006 |
БЕЛГИЙСКИ ПИЛОТ СТАВА ШАМПИОН НА АФРИКА ПО РАЛИ ЗА 2006 Г.

БЕЛГИЙСКИЯТ аматьор Патрик Емонтспоол е новият шампион на Африка по рали. В завършилото тази неделя в Абиджан Рали код д’Ивоар, единствено Емонтспоол от четиримата кандидати за първото място предприе пътуването до Брега на Словоната кост и това го направи автоматичен победител в шампионата на Африка.

В двудневното 900-километрово състезание стартирали общо 15 (!) екипажа, белгиецът би и единственият чуждестранен участник. Това е първото състезание от 1999 г., откакто Рали код д’Ивоар отпадна от листата на световния шампионат по рали, в което участва и чуждестранен екипаж.

Белгийският ветеран...

АЛИСТЪР МАКРИЙ НАЕТ ОТ ТОЙОТА ЗА УЧАСТИЕ В УЕЛСКОТО РАЛИ

Понеделник, 27 Ноември 2006 |
АЛИСТЪР МАКРИЙ НАЕТ ОТ ТОЙОТА ЗА УЧАСТИЕ В УЕЛСКОТО РАЛИ

АЛИСТЪР МАКРИЙ (на снимката), брат на бившия световен шампион Колин Макрий ще бъде единият от тримата пилоти, които по време на Уелс Рали Великобритяния, ще стартират с новия автомобил Тойота Корола Супер 2000. Това е официалното завръщане на Тойота в световното първенство, след като за автомобила бе направена и хомологацията във ФИА.

Решението бе взето миналия петък, когато в Тойота получиха решението за хомологирането на този модел за състезания.

Хомологацията на Корола Супер 2000 бе забавена по много причини, като не на последно място това, че автомобилът се прави в завод в Южна Африка. Според...

«  503 504 505 506 507 508 509 510 511 512  » 
Автобои Неделчев