• ...ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ ОПИТ КАТО ТАНДЕМ, ВЛЪЧКОВ И МАРШАВЕЛОВ СТЪПИХА НА ПОДИУМА ЗА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СЛОВАКИЯ РИНГ...

  • ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

WRC

ДАНИЕЛ СОРДО БЛИЗО ДО ДОГОВОР СЪС СИТРОЕН ЗА 2007 ГОДИНА

Петък, 11 Август 2006 |
ДАНИЕЛ СОРДО БЛИЗО ДО ДОГОВОР СЪС СИТРОЕН ЗА 2007 ГОДИНА

СЪВСЕМ СКОРО ще бъде обявен професионалния договор на испанеца Даниел Сордо (на снимката) и Ситроен-Спорт, научи RallyXpress от свои хора в Париж. Новината беше потвърдена и от френския ни колега Алекс Бено, който работи за авторитетното френско издание Л’ото.

Според Бено, решението на Ги Фреклен да привлече испанецът като партньор на световният шампион Себларстиян Льоб е било резултат както от резултатите на Сордо в световния шампионат през този и миналия сезон, така и след специално организиран за младия пилот тест на закрито трасе в Германия.

Пред списание Аутоспорт Сордо казва: “Вече се...

КАКВО ГОТВЯТ ОТБОРИТЕ ЗА СТАРТА НА ГЕРМАНСКИЯ КРЪГ ОТ WRC

Петък, 11 Август 2006 |
КАКВО ГОТВЯТ ОТБОРИТЕ ЗА СТАРТА НА ГЕРМАНСКИЯ КРЪГ ОТ WRC

СЕДМИЦА преди началото на германското рали по традиция RallyXpress събира информация от тимовете, участващи в световното първенство, за да я предложи на своите читатели. Този път новините от тимовете са осигурени благодарение на колегите Мартин Холмс (Англия), Алекс Бено (Франция) и Марко Пасторино (Италия).

Кронос Тотал Ситроен Световен Рали Тим (М1). От старта на OMV-ADAC-Германия Даниел Сордо ще замени като втори пилот в екипа Ксавие Понс. По този начин екипът на Кронос ще бъде съставен от двама бивши световни шампиони в JWRC – Льоб и Сордо. Според експерти, това състезание е шанс французинът да спечели...

ЖИЛ ПАНИЗИ ПРИВЛЕЧЕН КАТО ТЕСТОВ ПИЛОТ ЗА ПЕЖО 207 S2000

Петък, 11 Август 2006 |
ЖИЛ ПАНИЗИ ПРИВЛЕЧЕН КАТО ТЕСТОВ ПИЛОТ ЗА ПЕЖО 207 S2000

БИВШИЯТ пилот на Ред Бул Шкода Жил Панизи (на снимката) е официално ангажираният от Пежо-Спорт изпитател, който ще работи по изглаждането на новия автомобил на французите за световното първенство по рали от следващата година Пежо 207 Супер 2000.

“Колата има огромни качества, но въпреки всичко не мога да не кажа, че все още по нея има и още доста работа”, заявява Жил Панизи в интервю пред френския колега Алекс Бено.

Според Бено, намеренията на Панизи са да получи програма за участие с новия автомобил в няколко поредни състезания от първенството на Франция. Панизи твърди, че това би било идеална част...

РАЛИ ГЕРМАНИЯ: ПРОФИЛ НА СТАРТ №9 В СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ

Четвъртък, 10 Август 2006 |
 RallyXpress

КЕРВАНЪТ на световното първенство стигна до деветото състезание от програмата за 2006 г. – класическото асфалтово рали OMV-ADAC-Германия. Това е последното състезание, в което тимовете ще използват асфалтовите спецификации на своите автомобили, преди да продължат в оставащите седем старта върху макадамова настилка.

Ето какъв е профилът на рали OMV-ADAC-Германия:

Обща дължина: 1300.48 км;
Брой на СЕ: 19;
Покритие на СЕ: асфалт;
Дължина на СЕ: 351.55 км;
Най-дълъг СЕ: 30.66 км (СЕ 10/12);
Най-голяма денивелация: 500 м (етапи 16/19).
СЕ в тъмната част на деня: 2 (етапи 7 и 14)
Перманентен сервизен парк: Босталзее;
Дължина на шейкдауна: 3.18...

СНИМКИ ОТ ТЕСТОВЕТЕ НА СУЗУКИ SX4 WRC ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА

Понеделник, 17 Юли 2006 |
СНИМКИ ОТ ТЕСТОВЕТЕ НА СУЗУКИ SX4 WRC ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА

ЧИТАТЕЛИТЕ на сайта RallyXpress сега имат възможността за първи път да видят Сузуки SX4 WRC , които японците направиха на трасето на фирмата в Риуо, недалеч от Хамамацу. С близо едноседмично закъснение те са разпространени от спортния департамент на Сузуки.

Предполага се, че новият модел на колата ще бъде хомологиран в края на декември, за да може да участва на старта на първия кръг от световното първенство по рали още през този януари.

От друга страна съществува възможност хомологацията на Сузуки SX4 WRC да бъде направена и по-късно, както съобщават различни японски източници. Като причина за това се...

«  502 503 504 505 506 507 508 509 510  » 
Автобои Неделчев