• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC

МИЦУБИШИ СЕ ВРЪЩАТ НА ТЕРЕНА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО 2007

Четвъртък, 14 Декември 2006 |
МИЦУБИШИ СЕ ВРЪЩАТ НА ТЕРЕНА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО 2007

ДНЕС официално бе потвърдено, че Мицубиши Моторспорт (MMSP) ще бъде заявен с отбор от два екипажа за шампионата на производителите в световното първенство по рали за 2007 г. Това ще е първото участие на официален екип на „трите диаманта” в първенството от 2005 г. насам. Първият старт за MMSP ще бъде рали Монте Карло през следващия месец.

Отборът ще участва в 12 от всички 16 състезания, като в тях са включени всички стартове в Европа. Пилотите на новия екип ще бъдат познатия добре у нас финландски пилот Тони Гардемайстер и Халед Ал Касими, който е шампион на Средния Изток за 2005 г.

Отборът ще започне...

ФИАТ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ УЧАСТИЕ С ДВА СУПЕР 2000 В IRC ПРЕЗ 2007 Г.

Вторник, 12 Декември 2006 |
ФИАТ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ УЧАСТИЕ С ДВА СУПЕР 2000 В IRC ПРЕЗ 2007 Г.

ВЧЕРА ФИАТ официално обяви, че през следващата година ще участва с два автомобила ФИАТ Пунто Супер 2000 в Интерконтиненталния Рали Челендж (IRC) през 2007 г. Първият от деветте кръга, на пробния шампионат, санкциониран от ФИА, е рали Сафари в Кения (9/11 март).

ФИАТ също планира да подпомага частни пилоти в първенството на ФИА за PCWRC, както и ще участва в шампионата на страната с един автомобил. За момента не са обявени имената на официалните пилоти. Засега е известно единствено, че Паоло Андреучи (на снимката) може би ще е един от тях. Андреучи е свързан с партньорската на ФИАТ маслена фирма Еrg, което дава...

ФОРД BP СВЕТОВЕН РАЛИ ТИМ С ОЩЕ ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ЗА 2007

Вторник, 12 Декември 2006 |
ФОРД BP СВЕТОВЕН РАЛИ ТИМ С ОЩЕ ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ЗА 2007

АНГЛИЙСКИЯТ отбор Форд BP Световен Рали Тим завърши сезон 2007 с още две престижни световни награди във витрината на своите трофеи. По време на церемонията на най-авторитетното автомобилно списание в света – Аутоспорт, Форд Фокус RS WRC 2006 се окичи с трофея Международна рали кола на годината.

На пищната церемония в лондонската Гросвенър Хаус присъстваха изпълнителният директор на Форд Европа Джон Флеминг, шефът на тима Малкълм Уилсън и Кристиян Лореу, водещият инженер на програмата на М ‘ Спорт за 2007 г.

Междувременно Форд Моторкъмпани спечели престижното отличие на водещото италианско...

СТРУКТУРАТА НА НОВОТО СВЕТОВНО ЯСНА ДО ПЕТЪК В ПОЛУНОЩ

Вторник, 12 Декември 2006 |
 RallyXpress

В ПЕТЪК, 15 декември, в полунощ ще стане известна структурата на новото световно първенство по рали за 2007 г. Това е и последният час за регистрация на световния шампионат на производителите (еквивалентът на М1 през 2006 г.) както и за частните тимовете от категорията на М2. Това научи RallyXpress от английския колега Мартин Холмс.

Очаква се ФИА да одобри листата на заявените тимове през следващата седмица, след като бъдат изпълнени всички формалности по заявките на отборите.

За 2007 г. вече е потвърдено участието на Форд ВР Световен Рали Тим, който обаче ще участва в първенството не с два, а с три отбора....

ФИА ЗАПОЧВА НОВ ПЕДГОДИШЕН ПЛАН ЗА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ

Неделя, 10 Декември 2006 |
ФИА ЗАПОЧВА НОВ ПЕДГОДИШЕН ПЛАН ЗА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ

ПО ВРЕМЕ на Световния съвет на ФИА беше дадена зелена светлина за подготовката на бъдещия петгодишен план в световното първенство по рали. Той трябва да се окаже радикалната промяна в спорта през следващата петилетка. Периодът трябва да бъде до края на 2012 година.

За момента намеренията на Комисията по рали за световния шампионат трябваше да реши проблеми с намаляването на разходите, структурата на календара, както и стила на ралитата, за да станат те по-атрактивни за производителите на автомобили.

„Световният съвет на прие нашето предложение за това, какво смятаме, че трябва да бъде...

«  497 498 499 500 501 502 503 504 505 506  » 
Автобои Неделчев