• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC

Предложени конкретни промени в WRC за 2019 г.

Сряда, 19 Септември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Предложени конкретни промени в WRC за 2019 г.

РЕДИЦА ПРОМЕНИ за бъдещите световни серии са били предложени от Комисията WRC, които да бъдат одобрени от Световния съвет за моторните спортове, който се събира в Париж на 12 октомври. Предложенията, ако те бъдат приети с или без изменения, ще трябва да влязат в сила още от 1 януари 2019 г. Предложенията включват мерки за спестяване на разходи, като например намаляване на броя на машините, на които е разрешено да работят за рали автомобили от 12 до 9 за екип при 3 екипажа и от 8 на 6 шест при отбор от два автомобилни отбора.

Също така е предложено да се намали броят на  дните за тестовете през годината –...

Разочароващо малко екипажи за Уелс Рали

Сряда, 19 Септември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
 Разочароващо малко екипажи за Уелс Рали

ЕДВА ШЕСТДЕСЕТ са регистрираните екипажи за участие в старта на Уелс Рали Великобритания (4-7 октомври), единадесетият кръг на Световния рали шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА). Тази бройка включва 11 автомобила, одобрени по специални правила за националния автомобилен шампионат на Великобритания автомобили, които не са хомологирани, и около десет екипажа, които се състезават за същинския финал на националния британски рали шампионат. Само със само две коли, регистрирани за този старт, ще се представи и Ситроен Рейсинг.

Единият автомобил ще е за Мадс Остберг, а другият –...

Победителят ще е този, който устиска финала

Събота, 15 Септември 2018 | от Вальо Колев, Мармарис, Турция
Победителят ще е този, който устиска финала

КОЛЕГА ФОТОРЕПОРТЕР от Франция днес, докато чакахме старта на първата скоростна (отсечка – бел. ред.) за деня оприличи Рали Турция на „автомобилотрошачка“. Той не можеше да допусне колко вярно се оказа това негово сравнение.

Но само минути по-късно доказателството дойде от Тиери Нювил, който пред очите ни премина „на три крака“, очевидно загуби предното ляво окачване преди да подмине нашата позиция.

Естествено, коментарите на колегата тутакси се насочиха към шансовете Себ [Ожие] да се измъкне от второто място, докато за белгиецът оставало „ужасно трудната борба… за допълнителните [от...

Латвала планира своята турска атака

Петък, 14 Септември 2018 | от Мартин Холмс, Мармарис
Латвала планира своята турска атака

ГОВОРЕЙКИ след финала на вчерашния шейкдаун за десетия кръг от световното първенство – Рали Турция, пилотът на Тойота Газоо Рейсинг WRC Яри-Мати Латвала (на снимката) обясни предизвикателството, пред което са изправени конкурентите в това напълно непознато за всички екипажи рали.

„Направихме колата по-висока от всякога. Никога не бяхме управлявали толкова високо поставен автомобил“, прави първото уточнение финландеца.

В тестовете преди старта на турския кръг от сериите Латвала завърши с трето най-добро време от топ-пилотите, на 2.1 от победителят Тиери Нювил.

По-нататък пилотът...

Нювил с 3-и шейкдаун, изравни ги с победите

Четвъртък, 13 Септември 2018 | от Вальо Колев, Мармарис, Турция
Нювил с 3-и шейкдаун, изравни ги с победите

ТРЕТА ПОБЕДА в шейкдауна, след двете последователни победи в Монте Карло и Швеция, днес записа лидера в общото класиране на световните серии Тиери Нювил (на снимката, Хюндай i20 WRC).

Белгиецът имаше незавидната задача, а тя му предстои и от утре сутринта, да е реалният „чистач“ на трасето на шейкдауна.

Белгиецът, за когото стана ясно, че вчера е подписал новия си контракт с Хюндай Моторспорт успя да запише време с 1.5 сек., по-добро от това на петкратният световен шампион и пряк съперник на пилота на Хюндай Себастиян Ожие (Форд Фиеста WRC).

Трети остана Яри-Мати Латвала, чийто Тойота Ярис WRС завърши...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев