• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

WRC

ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

Четвъртък, 06 Декември 2018 | Париж, RallyXpress
ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ подробностите за регламентите на световните серии през 2019 г., които са в допълнение към първоначално потвърдените предварителни дати за шампионата, както и свързването на шасита и компонентите, използвани за определени ралита (Аржентина/Чили) и Португалия/Сардиния). Потвърдено беше и създаването на новата серия WRC2 Про, като промените станаха известни след края на Световния съвет за моторните спортове на ФИА в Париж. Новостите обаче включват и едно значително изменение.

Това е забраната заучастие в WRC на всички стари автомобили S2000, групите A и N, които не са били хомологирани...

Шкода МС утре показва новата R5, версия 2019

Понеделник, 26 Ноември 2018 | Млада Болеслав, RallyXpress
Шкода МС утре показва новата R5, версия 2019

ЧЕШКИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ Шкода Моторспорт ще свали пред пресата утре, 27 ноември, покривалото от последната версия на всепобеждаващият Шкода Фабия R5. Това ще стане по време на специална пресконференция, посветена на моторните спортове, на която още ще станат известни и плановете за работа през последните месеци, както и в предстоящо време, за което в Млада Болеслав са се концентрирали върху тестовете и развитието на автомобила за следващото световно първенство. В Шкода Фабия R5, версия 2019, има една основна разлика.

А тя е, че колата ще бъде построена около нова платформа на шасито (същата, която се...

Ожие спечели титлата в самия край на хаоса

Понеделник, 19 Ноември 2018 | от Мартин Холмс, Кофс Харбър
Ожие спечели титлата в самия край на хаоса

СЕБАСТИЯН ОЖИЕ (на снимката) спечели шестата си световна титла в последния етап на Рали Австралия, след като двамата му претенденти му бяха принудени да напуснат състезанието: Тиери Нювил с ликвидирано задно дясно окачване и От Танак, който излезе от пътя с грешки при шофиране, създадени при коварните атмосферни условия. Яри-Мати Латвала спечели първото си състезание в WRC след 21 месеца, 50-ата победа на Тойота в световните серии, което доведе отбора на Газоо Рейсинг Тим до титлата на ФИА за производителите. Това става на втората година на активна конкуренция на финландския отбор.

И тримата...

Невероятни финали с по трима претенденти!

Четвъртък, 15 Ноември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Невероятни финали с по трима претенденти!

Сезонът на световните серии за 2018 завършва в Австралия с невероятно близката тройна битка както в при пилотите (Ожие, Нювил, Танак), така и в сериите на производителите (Тойота, Хюндай и M-Спорт).

Двадесет и четири хомологирани коли са вписани в състезанието WRC плюс пет екипажа, допуснати по национални правила, а други 16 автомобила са вписани в националния шампионат на страната, които са от т. нар.  свободна формула.

Има 20 WRCars, включително първият и останал единствен в историята на сериите шампион на WRC Трофея Джордан Сердеридис, който ще кара с спецификация 2017 Форд Фиеста WRC.

В същото време има...

5 от 7 регионални шампиони на ФИА ясни

Неделя, 11 Ноември 2018 | Париж, RallyXpress
5 от 7 регионални шампиони на ФИА ясни

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 34 състезания в седем европейски регионални зони остава да се изиграе единствено Лаузиц Рали, валидно за Централно европейския трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА), вече са известни петима от общо седмината пилоти от всеки регион, които са получили право за участие във финала в Португалия следващия уикенд и за включване в Алгарве Рали. Ето и имената и регионалните надпревари, с победите си в които тези състезатели са придобили правото на финален старт.

Жан-Паскал Бесон (Фр) от Алпийския Рали Трофей, Дан Гъртофан (Рум) - Балканския Рали Трофей, Николай Грязин (Лит) -...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев