• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

WRC

Комисия рали е с нов президент новозеландец

Събота, 09 Декември 2017 | Париж, RallyXpress
Комисия рали е с нов президент новозеландец

ГОДИШНОТО общо събрание на Международната автомобилна федерация (ФИА), което завърши вчера в Париж обяви, че малкоизвестният новозеландец Уейн Кристи (на снимката) ще е бъде новият президент на Комисия рали на международната федерация. Това става резултат, след като промяната в Устава на ФИА определя, че възрастовата граница от 75 години ще се прилага за всички органи на алианса, за депутатите, както и за членовете на трите варианта на Световния съвет. Така един новозеландец сменя на поста друго „киви“.

Досегашният шеф на комисията Мори Чандлър премина горната граница на ограниченията и...

Понтус Тидеман направи собствен отбор в WRC2

Вторник, 05 Декември 2017 | Стокхолм, RallyXpress
Понтус Тидеман направи собствен отбор в WRC2

ШАМПИОНЪТ на ФИА в  WRC2 Понтус Тидеман (на снимката) и бившите шведски национален шампиони Йеркер Акселсон обединиха усилията си, за да формират компания за рали автомобили. Те вече са придобили Шкода Фабия R5 за използване както за търговски наем, така и като възможният „план B“ за световния шампион, синът на Хенинг Солберг, който може да бъде приложен още в началото на следващата година. Понтус Тидеман Рейсинг вече започна работа по набиране на членове на екипа за събития както в Швеция, така и в чужбина.

В същото време Шкода Моторспорт не е обявила, нито е заявила програма за 2018 г., както и не...

Мадс Остберг застанал на кръстовище с 4 пътя

Петък, 01 Декември 2017 | Осло, RallyXpress
Мадс Остберг застанал на кръстовище с 4 пътя

ОБЯВЯВАЙКИ за продажба своя Форд Фиеста WRC (спец. 2016), възможностите за сезон 2018 г. за пилота на норвежкия тим Адапта Мадс Остберг (на снимката) изглеждат повече от тревожни. Бащата и мениджър на Адапта Тим Мортен Остберг заявява, че има четири различни варианта за Мадс през 2018 г. Те варират от пълен сезон в WRC и/или WRC2, като комбинация от избрани състезания в сериите, допълнени от стартове в рали-кроса и, четвърто, само рали-крос. По думите на Мортен Остберг в момента отборът е в усилени преговори.

Остберг-баща обаче не конкретизира нищо около това с кой отбор и за коя дисциплина се водят...

Ожие остава в М-Спорт, Форд-EU ли е причина?

Сряда, 29 Ноември 2017 | Довънби Хол, Англия, RallyXpress
Ожие остава в М-Спорт, Форд-EU ли е причина?

КЪСНО ВЧЕРА вечерта на сайта на М-Спорт се появи официалното съобщение, с което отборът от Довънби Хол обявява, че петкратният световен шампион Себастиян Ожие (на снимката) ще защитава последната си титлата догодина отново с Форд Фиеста RS WRC и екипа на Малкълм Уилсън.

„С петкратния световен шампион и един от най-вълнуващите таланти на спорта, М-Спорт е добре поставен, за да защити титлите си в шампионата, който със сигурност ще бъде следващата вълнуваща битка през 2018 година“, се казва в прес-съобщението на екипа от Кямбрия (виж ТУК).

Отделно в информацията е обявен и вторият пилот на М-Спорт за...

ДиМак на пълен работен ден в световните серии

Събота, 25 Ноември 2017 | Лондон, RallyXpress
ДиМак на пълен работен ден в световните серии

ОТ ЦЕНТРАЛАТА на ДиМак отново потвърдиха намерението си да продължи дейностите си в световното първенство през следващия сезон, заедно с декларираната от марката програма за развитие, обявена по-рано през този месец. Говорителят заявява: „Да, ДиМак планира да хомологира гуми за световното първенство през 2018 г. (списък 2) и за подкрепящите серии WRC2 (списък 1). ДиМак очаква да има редовно присъствие в шампионата на планетата през 2018 г., но няма да има големи промени в правилата за гумите за WRC през 2018 г.“

Това се очаква да бъде потвърдено от Международната автомобилна федерация (ФИА) през...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »