• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

WRC

Три от четири кръга за световните шампиони

Неделя, 08 Април 2018 | от Мартин Холмс/Бастия, Корсика
Три от четири кръга за световните шампиони

БОРБАТА МЕЖДУ двамата Себастиян – и двамата световни шампион – продължи в Корсика във втория от трите планирани участия през 2018 г. за Льоб. Този път по-малкия Себ [Ожие] контролира събитието в своята Фиеста от начало до край, докато пилотът на Ситроен, претърпя една от трите най-големи грешки при шофиране, излизайки извън пътя.

Подобно на съотборника си Крис Мийки (9-и), Льоб (14-и) достигна до финала, но колата на другия високопоставен нарушител – Тойота-та на Яри-Мати Латвала беше твърде повредена, за да продължи.

В условията на чист, сух асфалт се забелязваха много пилоти, които се борят,...

Промоторът ще спре услугата за Радио Рали

Събота, 07 Април 2018 | Бастия, RallyXpress
Промоторът ще спре услугата за Радио Рали

НОВИЯТ И ДОБРЕ произвеждан абонаментен продукт WRC+ с достъп до всички живи картини от кръговете на световните серии, започнал тази година от Монте Карло и предоставен от промотора на шампионата, се радва на значителни похвали и одобрение от страна на феновете. Продуктът изцяло е насочен към тях. Сега обаче идва времето за реалността на иновацията. Дългогодишният безплатен промотър на WRC, финансиран от Глобъл Рали Радио Сървиз има намерение да бъде стопирано след френското състезание.

Това ще сложи точка на достъпа до информация за шампионата по поддръжката и ще създаде допълнителен натиск...

Корсика: две специални предизвикателства

Сряда, 04 Април 2018 | от Мартин Холмс, Англия
Корсика: две специални предизвикателства

ФРЕНСКИЯТ кръг на световния рали шампионат през 2018 г. се базира отново в духовния дом на асфалтовите и драматично усукани пътища на остров Корсика. Тридневното събитие вече се установява в по-конкурентен формат с начало, спиране през нощта и централния сервизен парк в северния град Бастия и завършването му в южния град Аячо.

Специална характеристика тази година е, че през първият ден колоната за първи път ще стигне връх Кап Корс, което като събитие от WRC не е правено от 1995 г. насам.

Има две специални предизвикателства тази година. Първата фаза е почти най-дългия скоростен етап от четвъртия...

По-дълга почивка за Даниел Барит у дома

Вторник, 03 Април 2018 | Лондон, RallyXpress
По-дълга почивка за Даниел Барит у дома

ЛЕКАРИТЕ са препоръчали на навигатора на Елфин Евънс – Даниел Барит (на снимката) да продължи с почивката, преди да се върне в основната конкуренция на световния шампионат. Барит получи сътресение на мозъка, след като неговия пилот изпусна контрола над автомобила си и излезе извън трасето на скоростен етап по време на Гуанахуато Рали Мексико. Така за предстоящия френски старт от световните серии той ще бъде заместен от 54-годишният Фил Милс. Милс и бащата на Елфин – Гуиндаф, трябваше да бъдат разузнавачи за екипажа по време на Тур дьо Корс тази седмица.

Това ще е първото принудително...

След 6 месеца труд C3 R5 вече има сертификат

Вторник, 27 Март 2018 | Париж, RallyXpress
След 6 месеца труд C3 R5 вече има сертификат

СЛЕД ПОВЕЧЕ оп половин годината на разработки, Ситроен Рейсинг най-накрая одобри версията си „ер-5“ на своя модел Ситроен С3. Това ще е шестият вариант на R5, който ще се включи в подкрепящите серии на световния шампионат, като „шевроните“ са и първата марка, която има свой втори вариант на „ер-петица“. Както беше обявено още през септември от Пиер Будар, директор на развитието на ситроен Рейсинг за клиентите, а сега директор на комуникациите на компанията, C3 R5 е автомобил, който е със самостоятелен дизайн.

Това е едно от съществените различия с DS3 R5, което беше „клонирано“ от Пежо 208 T16.

...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев