• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

WRC

17-ГОДИШЕН ПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО СИ РАЛИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Събота, 15 Юли 2006 |
17-ГОДИШЕН ПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО СИ РАЛИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

17-ГОДИШНИЯТ норвежец Андреас Микелсен (на снимката) отпразнува своя рожден преди седмица, печелейки първото си състезание в кариерата. Микелсен завърши първи в уелското състезание Куинтън, Уелс, което е част от клубния шампионат на Великобритания.

С участието си и най-вече с победата си в класическото горско надбягване, което е седми кръг от шампионата на рали-клубовете във Великобритания, Микелсен премине тестовете за получаване на лиценз за състезанията в страната.

Куинтън е първото рали, в което пилотирайки, Форд Фокус WRC 02 хлапето, се състезава като пилот. Микелсен спечели всичките 7...

ФИА РАЗБЪРКА ТЕСТЕТО С КАРТИ В СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА 2007 Г.

Събота, 15 Юли 2006 |
 RallyXpress

СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ световен съвет на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) тестето с картите за световното първенство по рали от 2007 г. е разбъркано за втори пореден път през тази година. Колко и какви ще са промените в правилата ще се знае около края на годината. Както обикновено въпросите са повече от отговорите, а категоричните решения по-малко, отколкото бъдещите промени.

Краткият преглед в промените показва няколко съществени елемента:

От 2007 г. отпада напълно спорната система за „супер-рали”, чиято неефективност се доказа още при първия от двата сезона на нейната употреба*.От 2007 г....

УЖАС ЗА СПОНСОРИ И МЕНИДЖЪРИ: РОТАЦИАТА В WRC ВЛЕЗЕ В СИЛА

Събота, 15 Юли 2006 |
УЖАС ЗА СПОНСОРИ И МЕНИДЖЪРИ: РОТАЦИАТА В WRC ВЛЕЗЕ В СИЛА
НОВАТА ротационна система, която ФИА въведе в световното първенство по рали от 2007 г. взе първите три „жертви”, върна португалците в играта и докара две нови състезания – първият норвежки кръг и първото ирландско рали в WRC . От схемата за година отпаднаха Турция, Австралия и Кипър. Но както смятат експертите, кой може да даде твърди гаранции, че състезанията отново ще видят имената си в световния шампионат?

Така че кошмарът за организаторите вече не е само сън, а финансов ужас, през който трябва да преминат след време, ако искат състезание в календара на световното първенство.

Как да бъде...

ЕСТОНСКИЯТ ПРЕМИЕР ОТКРИВА МЕМОРИАЛ НА МАЙКЪЛ ПАРК

Четвъртък, 22 Юни 2006 |
ЕСТОНСКИЯТ ПРЕМИЕР ОТКРИВА МЕМОРИАЛ НА МАЙКЪЛ ПАРК

ЕСТОНСКИЯТ премиер-министър Андрус Ансип, в присъствието на посланика на Великобритания в страната, както и бившият състезател от WRC Марко Мартин, откриха в Талин монумент, който е издигнат в памет на трагично загиналият навигатор Майкъл Парк (на снимката), ко-пилот на естонския състезател.

Парк загина по време на улесктото състезание от световното първенство, след нелеп страничен удар в крайпътно дърво.

Кадър от отборд-камерата в колата на Льоб, показващ драмата
в уелското рали.

Снимка:Архив RallyXpress

На церемонията присъстваха водещите състезатели – световните шампиони Маркус Грьонхолм, Петер...

ФИА РЕШИ: СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОНАТ – ПО РАЛИ ОБРАТНО КЪМ РОТАЦИЯТА

Четвъртък, 22 Юни 2006 |
 RallyXpress

КОМИСИЯТА на ФИА за рали (WRCC) взе твърдото решение да препоръча на Световния съвет на Международната федерация по автомобилизъм в световното първенство да бъде прилагана системата на ротацията за кръговете от следващите шампионати.

Идеята е, че с ротационната система ще бъде преодоляна кризата в календара на световното първенство, но в същото време ще се запазят възможностите да бъде разширен календара на WRC.

Това е позитивно решение за всички състезания, които тази година играеха ролята на “кандидати” за място в световното първенство, но поради броят им (шест) и поради определения...

«  492 493 494 495 496 497 498 499  »