• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

WRC

БОЗИЯН РЕЙСИНГ ТИМ ЗАКРЪГЛЯ СМЕТКИТЕ СИ В WRC НА 100 СТАРТА

Петък, 20 Октомври 2006 |
БОЗИЯН РЕЙСИНГ ТИМ ЗАКРЪГЛЯ СМЕТКИТЕ СИ В WRC НА 100 СТАРТА

ПО ВРЕМЕ на рали Телстра-Автралия базираният в Лион френски отбор Бозиян Рейсинг Тим ще отбележи своето стотно участие в световното първенство. Отборът, който е създаден през 1969 г. и е представен в трите най-значими бензинови надпревари – рали, рали-рейдове и пистови надпревари) участва както в световното първенство, така и в шампионатите на Франция, Испания, Португалия, Турция, Австрия и Чехия.

От 2002 г. Бозиян Рейсинг Тим е официален сателитен отбор на трикратния световен шампион на Пежо Спорт, а повечето от известните пилоти като Хари Рованпера, Жил Панизи, Дидие Ориол, Седрик Робер, Роман...

КОЛИН МАКРИЙ ОТПАДА ОТ СМЕТКИТЕ НА КРОНОС ЗА РАЛИ АВСТРАЛИЯ

Четвъртък, 19 Октомври 2006 |
КОЛИН МАКРИЙ ОТПАДА ОТ СМЕТКИТЕ НА КРОНОС ЗА РАЛИ АВСТРАЛИЯ

БИВШИЯТ световен шампион във WRC Колин Макрий (на снимката) отпада от сметките на Тотал Кронос Ситроен за старта на предстоящото рали Австралия следващата седмица в Пърт. След твърде неубедителното си каране в рали Турция през миналия уикенд, шотландецът ще бъде заменен в тима от испанеца Ксавие Понс.

Макрий заместни тежко контузеният основен пилот и световен шампион за 2005 г. в екипа на белгийците Себастиян Льоб. От отбора съобщиха, че французинът ще трябва да мине допълнителни медицински прегледи и трябва да бъдат направени още рентгенови снимки на потрошената на четири места ръка, както и...

ШЕСТНАДЕСЕТ СТАРТА В WRC ПРЕЗ 2007 И 2008 ГОДИНА ПЛЮС РОТАЦИЯ

Четвъртък, 19 Октомври 2006 |
 RallyXpress

СВЕТОВНИЯТ съвет на ФИА не само потвърди календара на световното първенство по рали за 2007 г., но също така и обяви проекта си за състезанията, които ще бъдат включени в шампионата през 2008 г. И двата варианта включват по 16 състезания и по този начин форматът на WRC се запазва в бъдеще.

Така най-накрая е ясен и варианта как ралитата, които през тази година бяха в категорията „кандидати” ще намерят място в листата на световното първенство, без тя да бъде разширявана или да има разочаровани домакини.

Дванадесет състезания получават статус на „елитни ралита”, като те са гарантирани за местата си...

СИВОВ ДАВА ПРОФИЧАСОВНИЦИТЕ СИ НА ПОПОВ ЗА АВСТРАЛИЯ

Понеделник, 16 Октомври 2006 |
СИВОВ ДАВА ПРОФИЧАСОВНИЦИТЕ СИ НА ПОПОВ ЗА АВСТРАЛИЯ

ДВАТА професионални часовника FastTime, с които навигаторът на Георги Янакиев-мл. Петър Сивов работи по време на Аглика-Твърдица, ще бъдат използвани на рали Австралия в края на идната седмица. Сивов, за когото състезанията за 2006 г. практически приключиха, ги даде на Дилян Попов, за да бъде гарантирано точното времеизмерване в австралийското рали.

“Добре че ми ги дава, защото моя професионален навигаторски часовник се повреди и тук трябваше да работя с най-обикновен ръчен часовник”, обясни Дилян Попов.

По думите на Сивов, двата часовника, с които той помага на Дилян, са от бившия пилот на...

ВАЛЕНТИНО РОСИ СЪС СУБАРУ СЕ ПУСКА В РАЛИТО НА НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Четвъртък, 12 Октомври 2006 |
ВАЛЕНТИНО РОСИ СЪС СУБАРУ СЕ ПУСКА В РАЛИТО НА НОВА ЗЕЛАНДИЯ

ДОКТОР ВАЛЕНТИНО РОСИ (на снимката), четирикратен световен шампион в Мото GP ще бъде сред стартиращите пилоти в рали Нова Зеландия (17/19 ноември). Италианският ас на двете колела ще се състезава с автомобил на Субару, което официално бе потвърдено от Продврайв.

Роси има няколко участия в различни категории на световните надпревари (тестове с “Ферари”, старт в шампионата по издръжливост, участие в Нетуърк Q Рали), така че появата му в Нова Зеландия няма да бъде изненадваща.

При дебюта си в световните ралита той караше Пежо 206 WRC, подпомагана от италианския клуб Грифоне и Мишлен, но напусна...

«  492 493 494 495 496 497 498 499 500 501  » 
Автобои Неделчев