• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC

НОРВЕЖКАТА СЕНЗАЦИЯ МИКЕЛСЕН ЗАВЪРШВА ПЕТИ В РАЛИ ХАДЕЛАНТ

Вторник, 30 Януари 2007 |
НОРВЕЖКАТА СЕНЗАЦИЯ МИКЕЛСЕН ЗАВЪРШВА ПЕТИ В РАЛИ ХАДЕЛАНТ

17-ГОДИШНИЯТ норвежки пилот Андреас Микелсен (на снимката) завърши на пето място при първото си участие в норвежко рали тази неделя. Микелсен, който получи специално разрешение от министър председателя на страната си, за да стартира в рали Норвегия, трети кръг от шампионата в WRC, се състезава в рали Хаделант от името на автомобилния клуб Ставангер.

Рали Хаделант бе не само първото национално състезание за тийнейджъра, но и първото надбягване, в което Микелсен караше върху сняг. В състезанието Андреас стартира с Форд Фокус WRC под номер 22, който се оказа “нещастен” за младия норвежец. Заради...

ЯРИ-МАТИ ЛАТВАЛА: БЕШЕ БАЩА МИ, АЗ БЯХ НЕГОВ МЕХАНИК И ГОТВАЧ

Вторник, 30 Януари 2007 | ,
ЯРИ-МАТИ ЛАТВАЛА: БЕШЕ БАЩА МИ, АЗ БЯХ НЕГОВ МЕХАНИК И ГОТВАЧ

НА ПИЛОТА на Стобарт Рали Тим 21-годишният участник в световния шампион в PC, четвърти в класирането за 2006 г. Яри-Мати Латвала (на снимката), се наложи да дава обяснения, че не неговата, а фамилията на неговия баща Яри Латвала е фигурирала по време на Арктик Рали Лапландия тази събота и неделя.

“Наистина фамилията Латвала фигурираше в стартовия списък, но не с моето име, а с това на моя баща. Той се състезаваше зад волана на Тойока Корола WRC, а аз бях негов механик и... готвач”, обяснява младият Латвала.

Специалната причина Яри Латвала да се появи в състезанието и на него да бъде определен стартов...

БРАТЯТА ПОПОВИ СЪС ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В ПЪРВОТО РАЛИ ИРЛАНДИЯ

Понеделник, 29 Януари 2007 |
БРАТЯТА ПОПОВИ СЪС ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В ПЪРВОТО РАЛИ ИРЛАНДИЯ

ШАМПИОНИТЕ на България за 2005 г. братята Ясен и Дилян Попови (на снимката) ще бъдат сред заявените екипажи, които ще стартират в първото рали Ирландия, кръг от световния шампионат за 2007 г. Това стана известно от специалното прес-комюнике на преименуваната в ОМV Биксол Рали Тим досегашна състезателна формация ОМV Рали Тим за Централна и Източна Европа (СЕЕ).

“Такива са плановете, за които и ние научихме неотдавна”, каза за RallyXpress Ясен Попов. Първоначалните намерения на братята бяха да участват в две състезания, както и през миналата година, но в крайния вариант за световната програма на ОМV Биксол...

ЧЕТИРИМА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ СЕ ПУСКАТ С OMV БИКСОЛ РАЛИ ТИМ

Понеделник, 29 Януари 2007 |
ЧЕТИРИМА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ СЕ ПУСКАТ С OMV БИКСОЛ РАЛИ ТИМ
ЧЕТИРИМА пилоти от Източна Европа ще бъдат заявени за участия в кръговете от световния шампионат на серийните автомобили и ще се състезават с новото име и лого на австрийският петролен гигант OMV. Български екипаж (братята Попови), словенец, румънец и унгарец ще представят новият отбор OMV Биксол Рали Тим.

В програмата на PCWRC познатият добре у нас Андрей Йереб (Слов.) ще стартира в шведското, гръцкото и новозеландското рали. За румънеца Клаудио Давид са предвидени Аржентина, Япония и Великобритания, а унгарецът Балаш Беник ще се състезава в Мексико.

Точно както и през миналия сезон, състезателните...

МОНТЕ: НАЙ-БЪРЗО И НАЙ-КРАТКО РАЛИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 35 ГОДИНИ

Сряда, 24 Януари 2007 |
МОНТЕ: НАЙ-БЪРЗО И НАЙ-КРАТКО РАЛИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 35 ГОДИНИ

ЮБИЛЕЙНОТО Монте Карло 2007 влиза в 35-годишната историята на световното първенство като най-бързото и най-краткото състезание. Причините за това, смятат експерти, са високите температури и тоталното отсъствие на снежна и ледена покривка по скоростните етапи във френските Алпи в района на Ардеш.

Сравнението е направено на базата на състезанията, които са извън скандинавските страни, където по принцип в ралитата се постига най-високата средна скорост.

Фактът, че победата на Себастиян Льоб (на снимката) бе записана след 190 минути надбягване показва, че това е най-бързото финиширане на първото...

«  492 493 494 495 496 497 498 499 500 501  » 
Автобои Неделчев