• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

WRC

ПРЕДСТОИ РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТОП РЪН ЗАРАДИ АВСТРАЛИЙСКАТА АФЕРА

Четвъртък, 02 Ноември 2006 |
 RallyXpress

ИТАЛИАНСКИЯТ препаратор Топ Рън, който предостави и трите автомобила на декласираните в рали Телстра-Австралия аржентински пилоти Себастиян Белтран, Габриеле Поцо и Маркус Лигато предстои да бъде разследван от ФИА. Както е известно и трите Мицубиши-та на отбора Танго Рали Тим бяха декласирани след финала заради нелегално преработване на блендите на турбокомпресорите.

Както научи RallyXpress от японски инженер, присъствал на детайлният преглед на автомобилите, свързващите болтове на бледните имали отвори по оста, което допълнително увеличавало притока на въздух към турбината, увеличавайки по...

МОТОРЪТ НА “ДЕВЕТКАТА” ПОВРЕДЕН, ЗА НОВА ЗЕЛАНДИЯ ТЪРСЯТ ДРУГ

Неделя, 29 Октомври 2006 |
МОТОРЪТ НА “ДЕВЕТКАТА” ПОВРЕДЕН, ЗА НОВА ЗЕЛАНДИЯ ТЪРСЯТ ДРУГ

ДВИГАТЕЛЯТ в автомобила на братята Ясен и Дилян Попови е сериозно повреден и няма да може да бъде използван за същия автомобил по време на петнадесетото рали от световния шампионат в Нова Зеландия след две седмици и половина. Тогава същият автомобил ще бъде нает от англичанката Натали Берат, с който тя ще се състезава за PCWRC.

Три от четирите цилиндъра са наранени, повреди има и върху главата на блока. Всичко това е станало заради парченцата от лопатките на турбото, които натрошени в първия ден от рали Телстра-Австралия са попаднали в двигателя.

Това стана ясно днес рано сутринта, когато...

ТРЕТА ТИТЛА ЗА СЕБ ЛЬОБ, КОРОНАТА ОСТАВА ДА БЪДЕ ВАЛИДИЗИРАНА

Неделя, 29 Октомври 2006 |
ТРЕТА ТИТЛА ЗА СЕБ ЛЬОБ, КОРОНАТА ОСТАВА ДА БЪДЕ ВАЛИДИЗИРАНА

СЕБАСТИЯН ЛЬОБ (на снимката) е новият световен шампион по рали за 2006 г., след като претендентът за титлата през този сезон Маркус Грьонхолм катастрофира в петък сутринта, а след това заместникът на французина – Дани Сордо изпълни задачата на Кронос Тотал Ситроен да държат финландеца максимално далеч от подиума на рали Телстра-Австралия.

Това е добрата новина за тима на белгийският собственик най-печелившия отбор в световното първенство, с която за екипа завърши австралийската експедиция от шампионата. Това е третата поредна титла на Льоб, две от които бяха спечелени с отбора на...

ПОПОВИ С ОЩЕ ПРОБЛЕМИ, 30-МИНУТЕН СЕРВИЗ ГИ СПАСЯВА ОТ ОТПАДАНЕ

Събота, 28 Октомври 2006 |
ПОПОВИ С ОЩЕ ПРОБЛЕМИ, 30-МИНУТЕН СЕРВИЗ ГИ СПАСЯВА ОТ ОТПАДАНЕ

СЕРИОЗНИ съмнения за поредна втора повреда на турбината в рамките на два дни изправиха на нокти българският екипаж на ОМ V Рали Тим днес сутринта при първото преминаване на легендарният скоростен етап Банистър Норд 1 (17.71 км). Пет километра преди финала, преди преминаването на двата емблематични скока и следващото ги водно препятствие братята Ясен и Дилян Попови дойдоха несигурно заради разко падналата мощност на Мицубиши-то и това не остана незабелязано нито от коментаторите на скоростния етап, нито за импровизираното жури от зрители, които оценяваха по десетобалната система красотата на...

СКЪСАНИЯТ МАРКУЧ НА ТУРБОТО ДАВА ОТГОВОР ЗА 10 000 ЕВРО

Събота, 28 Октомври 2006 |
СКЪСАНИЯТ МАРКУЧ НА ТУРБОТО ДАВА ОТГОВОР ЗА 10 000 ЕВРО

ПОВРЕДАТА може да е резултат от попаднали малки частици в двигателя, а това означава, че 10 000 могат да бъдат хвърлени на боклука”, обясняваше тревогата си Ашахер. Не само парите, но и престижът на Щол Рейсинг Тим, на ОМ V Рали Тим и, разбира се, на двамата българи бе заложен на карта и издръжливостта на “деветката”. Напрежението в бокса на братята стигна най-високата си точка в минутите, преди екипажът да се появи в Ленгли парк, за да се вземе решение дали екипажът да спре участието си или да продължи.

“Най-вероятно ще се наложи да спрем. 90 на сто съм сигурен, че така ще стане - твърдеше мениджърът...

«  492 493 494 495 496 497 498 499 500 501  » 
Автобои Неделчев