• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

WRC

Аплодисментите за Льоб, другият Себ с победа

Понеделник, 12 Март 2018 | Леон, Мексико, RallyXpress
Аплодисментите за Льоб, другият Себ с победа

ПЕТНАДЕСЕТОТО мексиканско рали със сигурност се оказа най-интригуващата гонка в световните серии за последните повече от пет години. Завръщането на „пенсионирания“ гений Себастиян Льоб превръщаше стартът в Леон в най-чаканото събитие за годината, а деветкратния световен шампион стопроцентово превърна това рали в истинска сензация.

В шампионата на планетата подобен прецедент не съществува, още повече, че включвайки се в играта, срещу 44-годишният французин имаше прекалено много видими минуси:

от напълно новите автомобили, от които Льоб бегли впечатления, през прекалено дългата пауза,...

Шест години по-късно: Льоб обратно в играта

Сряда, 07 Март 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Шест години по-късно: Льоб обратно в играта

ИМА МНОГО СПЕЦИАЛНА причина да очакваме старта на Гуанахуато Рали Мексико, защото в третия старт от световните серии тази година деветкратният шампион на планетата, 44-годишният Себастиян Льоб стартира третото по ред свое завръщане в WRC.

Това е първото негово завръщане от 3 години насам, но и първото му участие в мексиканското надбягване след 2012 г.

Основната промяна във формата на ралито е, че стартът ще се върне от миналогодишното място в Мексико Сити до традиционното място в Гуанахуато, където церемониалният старт е непосредствено следван от полу-подземната специална „сцена“.

Заради...

Джовани Бернакини се връща като мениджър

Неделя, 04 Март 2018 | Рим, RallyXpress
Джовани Бернакини се връща като мениджър

45-ГОДИШНИЯТ италиански навигатор Джовани Бернакини (на снимката долу) е новият спортен директор на фамозната и обвита с легенди марка Абарт Рейсинг. Добре познатия и у нас италиански ко-пилот е назначен на новия си пост преди дни. Той ще е отговарящият за управлението на обширни мрежи на един от първите едномаркови шампионати, както и осъществява надзора на участието на автомобилите ФИАТ Абарт 124 в шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за R-GT Cup.

Като професионален навигатор Джовани Бернакини постигна безброй победи в световните шампионати на ФИА, включително и...

Лубе-мл. с контракт за участия в 9 ралита

Неделя, 25 Февруари 2018 | София, RallyXpress
Лубе-мл. с контракт за участия в 9 ралита

КАКТО СЪОБЩАВА официалния сайт на световното първенство по рали, 21-годишният син на френския пилот Ив Лубе – Пиер-Луис (на снимката) e подписал контракт с италианския BRC Рейсинг Тим за 9 кръга.

Те включват участия в европейското първенство и в WRC 2. Неговият ко-пилот ще  Винсент Ландайс, като техният сезонът ще започне на следващия месец в европейското първенство със старта на Азорските острови и ще продължи и с втория кръг на Канарските острови.

Седемте участия в WRC2 ще стартира от френското Тур дьо Корс (5/8 април) и ще включва състезанията в Португалия, Италия, Финландия, Германия, Уелс и...

Ситроен само с два екипажа за Мексико

Събота, 24 Февруари 2018 | Леон, Мексико, RallyXpress
 Ситроен само с два екипажа за Мексико

ПОДРОБНОСТИТЕ около участието на екипажите в третия кръг от световните серии за 2018 г. – Гуанахуато Рали Мексико показват, че листата на топ-пилотите ще се води от 11 автомобила от категорията WRC (спец. 2018), но от тях едва два са на Ситроен Тотал Абу Даби WRT. Разбира се това е миналогодишният победител в Леон Крис Мийки и за първи път от три години – деветкратният световен шампион Себастиян Льоб. За легендата в този спорт това е първото от трите ралита, в които той ще стартира за бившия си тим през шампионата на 2018 г.

Въпреки спорното представяне в Швеция, третият автомобил на световните шампиони...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев