• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

WRC

Случи се очакваното: Форд се връща в играта

Събота, 23 Декември 2017 | Лондон, RallyXpress
Случи се очакваното: Форд се връща в играта

ПОЛОВИНАТА ОТ ОНОВА, което от Довънби Хол подсказваха по време не тестовете използвайки единствено Логото на Форд и това на Ред Бул, се случи: сайтът с новините от световния шампионат официално обяви  (виж ТУК), че Овалът се завръща в играта и от 2018 г. ще подкрепя отбора на Малкълм Уилсън в световните серии по рали.

За момента няма официално изявление от отбора в Довънби Хол, което най-вероятно ще бъде направено по време на Моторното изложение в Бирмингъм на 11 януари.

Това стана едновременно с обявеният от Международната автомобилна федерация (ФИА) списък на официално регистрираните четири...

Себ Льоб ще кара в три ралита за догодина

Сряда, 20 Декември 2017 | Париж, RallyXpress
Себ Льоб ще кара в три ралита за догодина

ОФИЦИАЛНИЯТ сайт на организатора на световните серии – wrc.com, издаде новината, че деветкратният световен шампион в световните серии, 43-годишният Себастиян Льоб (на снимката), ще се състезава в три от стартовете на шампионата през идната година. Трите ралита са определени и това са състезания, които в предишни години феноменалният французин е печелил победите. Това са ралитата в Мексико, на Корсика и в Каталуня. Французинът ще дебютира повторно 3 години, след като направи последното си появяване в световното първенство през 2015 г. в Монте Карло.

Допълнителната информация от Ситроен Рейсинг е, че...

Резюме на промените в ралитата през 2018 г.

Вторник, 19 Декември 2017 | от Мартин Холмс, Англия
Резюме на промените в ралитата през 2018 г.

ПОСТЕПЕННО предложените промени в реализирането на правилата за 2018 г. започват да стават очевидни. Във Международната автомобилна федерация (ФИА) постоянният директор за рали-състезанията Ярмо Махонен се оттегля и приема работата на избрания заместник-председател на Комисията за световен рали шампионат. Като резултат от измененията около WRC и проследяването на работата на доставчиците е промяната, след която тази дейност се мести от испанската компания SIT в австралийската компания РалиСейф.

Има нов председател на Комисията за рали на ФИА, Уейн Кристи, който ще контролира дейностите на...

Последните новини от тестове на тимовете

Четвъртък, 14 Декември 2017 | от Мартин Холмс, Англия
Последните новини от тестове на тимовете

ЗАПОЧНАХА очакваните тестове на четирите заводски отбора от световните серии, които се готвят за старта на новото първенство с рали Монте Карло следващия месец. Някои от подобренията по автомобилите вече бяха „обявени“, както направи Хюндай Моторспорт със своята каросерия за 2018 г., които промени бяха видими в последните две състезания от шампионата тази година. Изненадата обаче бе поднесена от отбора на М-Спорт, който се появи в района на Ардеш (Франция) с напълно различна цветова схема – преобладаващо бяло.

Изненадата обаче не е в това, тъй като обичайно екипът на Уилсън прави началните...

От Хюндай Моторспорт обявиха своите планове

Неделя, 10 Декември 2017 | Мадрид, RallyXpress
От Хюндай Моторспорт обявиха своите планове

ИСПАНСКИЯТ пилот в световните серии Дани Сордо (на снимката), който е вторият най-опитен пилот в шампионата, след Яри-Мати Латвала, съобщи на  испанската преса седемте състезания, в които ще стартира през новия сезон на първенството. Програмата на Сордо включва Монте Карло, Мексико, Корсика, Аржентина, Португалия, Германия, Каталуня-Коста Даурада, списък, който включва всички стартове от сериите върху асфалтови настилки. Промените са резултат от променения състав на Хюндай Моторспорт от средата на миналото първенство.

Тази промяна се е наложила заради неочакваното пристигане в отбора на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »