• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

WRC

Нов курорт за рестарта в турското Мармарис

Вторник, 11 Септември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Нов курорт за рестарта в турското Мармарис

СВЕТОВНИЯТ шампионат се завръща отново в Турция, за първи път от 2010 г. насам. След чудесните събития преди, базирани в Кемер и Пендик, този уикенд Рали Турция ще се бъде тази година на трета база, крайбрежният курортен град Мармарис.

Състезанието бе върнато в поредицата от ралита, след когато полския кръг беше извадено от сериите миналата година.

В допълнение към новите пътища на Рали Турция, състезанието има и нов промотър - това е Серкан Язиджи, който през 2000 г. беше редовен състезател в световното зад волана на Тойота Корола WRC.

 Днес той е президент на Турската автомобилна федерация (Tosfed) и...

Морски релакс за първия екипаж в рали Турция

Неделя, 09 Септември 2018 | София, RallyXpress
Морски релакс за първия екипаж в рали Турция

ЕДНОСЕДМИЧНА почивка на борда на луксозната 47-метровата супер яхта Бебе ще бъде морския бонус за екипажа победител в турския кръг от световните серии в края на идната седмица, 10 кръг от шампионата за 2018 г. Така първенците в четиридневната надпревара ще имат върховното удоволствие да разпуснат от напрежението в състезанието. Яхтата може да приеме до 12 гости в шест от луксозните си каюти, а екипажът е от 10 моряци. Крейсерската скорост на яхтата е от 13 до 17 възла, като Бебе предлага сто-процентов лукс - от басейн, джакузи на палубата, пияно, интернет връзка до специалното барбекю за гостите.

Това...

Тайни планове за бъдещ формат на сериите WRC

Петък, 07 Септември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Тайни планове за бъдещ формат на сериите WRC

ТОЧНО ЕДИН МЕСЕЦ преди очакваното обявяване на календара на световните серии на WRC за 2019 г., тайни планове се излюпват от вътрешни хора, докато други чакат.

От една страна докато организаторът на WRC търси богати места за участие в шампионата, за да спомогне за финансирането на спорта, феновете се опасяват, че традиционната концепция за WRC се жертва и спортът се продава на готовия да плати най-много.

Помолихме екипите, които повече от достатъчно плащат за привилегията да участват в спорта, да опишат онова, което смятат, че е начинът да се подобри форматът.

Как M-Sport разглежда заплахата от...

Юохки: В заводски екип Кале ще е преди 20 год.

Вторник, 28 Август 2018 | Талин, Естония, RallyXpress
Юохки: В заводски екип Кале ще е преди 20 год.

ФИНЛАНДСКИЯТ рали мениджър Тимо Юохки (на снимката) е дал едно от редките си интервюта, разкриващо пред естонската информационна агенция www.delfi.ee легендарната му работа по управление на състезателите. Неговите коментари включват прогнозата, че Кале Рованпера ще работи за екип от WRC преди да е навършил 20-годишна възраст. Въпреки че е обвързан в работата си с колеги-финландци, Юохки не се притеснява да работи с чуждестранни пилоти. Беше забелязал бъдещето на От Танак в дните на Пирели Стар Драйвър и съжалява, че е загубил шанса да работи с Тиери Нювил.

Точно когато се е появила тази възможност,...

67 на сто от колите в Турция ще бъдат Форд

Четвъртък, 23 Август 2018 | Истанбул, RallyXpress
67 на сто от колите в Турция ще бъдат Форд

НЕ ПО-МАЛКО от 35 от 52-а заявени автомобила (67%), за следващия кръг на световния рали шампионат на ФИА, Рали Турция (14/16 септември), ще бъдат с марката на Форд! В допълнение към трите официални екипа за световните серии от отбора на M-Спорт, ще има частен Форд Фиеста WRC за Язид Ал Ражхи, осем от останалите 15-те автомобила са модификация R5, които са регистрирани в WRC2. В добавка - всичките 14 автомобила от серията JWRC са от същата марка, плюс един WRC3, който не е записан за шампионата.

Отделно има още три автомобила (от тях три R5 - включително Хенинг Солберг и седем коли R2), които не са регистрирани за...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев