• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

WRC

Още два нови старта за Остберг и Ситроен C3

Петък, 20 Април 2018 | Париж, RallyXpress
  • обновена
Още два нови старта за Остберг и Ситроен C3

СПОМЕНЪТ ЗА изненадващата победа на Мадс Остберг (на снимката) във Водафон Рали Португалия през 2012 г. се съживяват със съобщението на Ситроен Рейсинг, че норвежецът ще кара със заводски автомобил Ситроен C3 WRC в още два от стартовете за световните серии тази година. Първото ще е португалското състезание, а след това норвежецът ще направи дубъл в рали Сардиния. Да припомним, че Остберг и Форд Фиеста RS WRC спечели в Поругалия 7 часа след финала, когато Мико Хирвонен бе декласиран заради нередовна част в своя Ситроен.

Една година по-късно и в продължение на два шампионата, Мадс Остберг бе пилот на...

ФИА отхвърли плановете за ремонт в Уелс Рали

Четвъртък, 19 Април 2018 | Лондон, RallyXpress
ФИА отхвърли плановете за ремонт в Уелс Рали

НАМЕРЕНИЯТА на организаторите за обновяване на тазгодишния маршрут на Уелс Рали Великобритания (макадам!, очевидно са отложени, след като международната федерация отхвърли предложенията, които организаторите направиха във връзка с пауърстейджа, с който завършва ралито на Острова. Намерението бе да се организира пауърстейдж върху асфалтов частен туристически път около склона на височината Големия Орм, който е близо до Ландъндо и така да се разшири маршрутът.

Целта на домакините е била, използвайки правомощия по силата на новото законодателство за обществените пътища, скоростният етап...

Нестабилен дебют за „ер-пет“ на шевроните

Петък, 13 Април 2018 | Лондон, RallyXpress
Нестабилен дебют за „ер-пет“ на шевроните

ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ, колкото и неочаквано скъпо да се оказа на финала и то на най-френското от френските ралита. Автомобилът на Ситроен C3 R5 на полуофициалния пилот Йоан Бонато беше окончателно разрешен от стюардите и неговото класиране потвърдено - 10-и в генералното и втория в WRC2. Всичко това обаче стана много часове след края на Тура, когато Ситроен Рейсинг се сдоби с глоба от €10 000 евро заради нарушения на хомологацията. В крайна сметка това бе последния от големите проблемите, стига да не броим тези на другият пилот – Стефан Лефевър (на снимката).

Защото фишът за глобата дойде като кламер след...

Тойота Газоо Рейсинг започва обновяване

Четвъртък, 12 Април 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Тойота Газоо Рейсинг започва обновяване

ТЕХНИЧЕСКИЯТ директор на Тойота Газоо Рейсинг Тим Том Фаулър (на снимката) предостави актуална информация за работата на екипа на Ярис WRC преди началото на Тур дьо Корс 2018. „Нещата вървят добре. Основните неща, по които работихме в края на миналата година и началото на тази година, бяха джокерите (хомологационните екстри – бел. ред.), които приложихме към колата. Имаме новите промени в аеродинамичния пакет и работихме за намаляване на теглото в цялата кола. Това е нашата цел“.

- Това ли помогна да се подобри работата на автомобила?

- По същество – да, подобри ефективността, която можеш да...

€10 000 глоба за Ситроен заради объркано тегло

Вторник, 10 Април 2018 | Аячо, Корсика, RallyXpress
€10 000 глоба за Ситроен заради объркано тегло

КЪСНО ВЕЧЕРТА в неделя стюардите на четвъртия старт от световните серии – Рали Тур дьо Корс, обявиха с протокол №7 решението си да накажат с глоба от €10 000 глоба Ситроен Рейсинг заради грешка в хомологирания нов автомобил Ситроен С3 R5, което е довело и до грешка при изпълнението на колата. Става дума за състезателен автомобил №40, на Йоан Бонато (на снимката). Националният шампион на Франция, на остров Корсика завърши втори в класирането на придружаващата серия WRC и 10-и в общото подреждане.

Различията в „ер-петицата“ на Бонато са били открити при техническия преглед, който е бил след финала на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев