• ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

  • »» ШАМПИОНИТЕ ИВАН ВЛЪЧКОВ И КОНСТАНТИН МАРШАВЕЛОВ СЕ СЪБИРАТ В ЕКИП ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ НА GT-4 CEC»»

     

WRC

Сардиния: последното преди летния отпуск

Сряда, 06 Юни 2018 | От Мартин Холмс/Англия
Сардиния: последното преди летния отпуск

ДОЙДЕ И РЕДЪТ на Рали Италия Сардиния, третото от четирите последователни състезания върху макадам. Надпреварата е в северозападната част на италианския средиземноморски остров, базиран в пристанището на Алгеро, последното събитие преди шест седмична средна лятна почивка в поредицата. Маршрутът до голяма степен е същият като през последните години, но в петък има четири етапа, като финалната част е нова и включва участъци от шейкдауна, близо до град Олмедо.

Тази година няма да има ултра-дълги скоростни, като най-дългата е сцената Монти ди Ала (37 км), която се кара два пъти в събота.

...

Петдесет автомобила за старта на Сардиния

Сряда, 30 Май 2018 | Олбия, Сардиния, RallyXpress
Петдесет автомобила за старта на Сардиния

ЗАЯВКИТЕ за старта на Рали Сардиния, седмият кръг на сезон 2018 в световните серии, са затворени с общо 50 автомобила, включително 16 световни рали автомобила и 21 автомобила R5. През миналата година общия рой на регистрираните екипажи бе 54 (8 от категорията WRCar и 12 R5). За разлика от Португалия, тук няма автомобили от серия „национални“, които да увеличат листа на обявените за участие автомобили. Освен дванадесетте регистрирани шофьори от WRC Мартин Прокоп отново се е включил в списъка.

Италианското състезание ще е първото за Язид Ал Ражхи, както и на френския пилот-джентълмен „Пиано“, чието участие...

Това край в кариерата на Крис Мийки ли е?

Петък, 25 Май 2018 | от Мартин Холмс, Англия
Това край в кариерата на Крис Мийки ли е?

СИТРОЕН РЕЙСИНГ обяви вчера, че 38-годишният пилот от Ълстър Крис Мийки (на снимката) няма да се състезава за своя тим в световните серии през оставащата част от тази година, което е заплаха за професионалната кариера на най-стария редовен участник в шампионата. Решението на тима е резултат от драматичната катастрофа на ирландеца във Водафон Рали Португалия, смятана от екипът за поредния пример на непредизвикани грешки в пилотирането и недостатъчни изпълнения в други предишни състезания.

След смущаващия сезон на пилота в WRC за Мини Джон Купър Уъркс, Мийки се отправи към екипа на PSA Груп за...

Точка на паузата, WRC се рестартира в Порто

Сряда, 16 Май 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Точка на паузата, WRC се рестартира в Порто

ДОЙДЕ И КРАЯТ НА триседмичната пауза в световните серии, която разделяше изцяло асфалтовото рали на френския кръг от WRC Тур дьо Корс и макадамовото продължение на шампионата е с Водафон Рали Португалия!

Португалия исторически е смятана за едно от класическите квалификационни състезания на шампионата, като надпреварата е била кръг от сериите още от тяхната първата година през 1973 г. Първоначално Португалия носеше заглавието  TAP Рали - лично начинание на покойния президент Цезар Торес, който е бил инструмент в оформянето на WRC в самото начало.

Детайлите, публикувани във временния списък, на...

Комшиите официално представиха Мармарис

Понеделник, 14 Май 2018 | Истанбул, RallyXpress
Комшиите официално представиха Мармарис

ИНТЕРЕСЪТ КЪМ възроденото Рали Турция 2018 (13/16 септември), което ще бъде базирано в Курорта Мармарис в Анадола, бе подновен този уикенд с официална церемония по неговото откриване в Истанбул, подготвена и направена с пищност и щедрост, типична за комшиите. В тържественото промотиране на състезанието, освен всички официални лица, ангажирани от турска страна с завръщането на Турция в световните серии, разбира се, присъстваше и Оливие Сиесла, промоторът на световния шампионат по рали.

„Много се радваме, че световният шампионат се завръща в Турция в Мармарис - каза Осман Аскин Бак, министър на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев