• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

WRC

Луис Моя се подобрява от мозъчна аневризма

Понеделник, 08 Януари 2018 | Ла Коруня, Испания, RallyXpress
Луис Моя се подобрява от мозъчна аневризма

57-ГОДИШНИЯТ двукратен световен шампион при навигаторите Луис Моя (на снимката), продължава успешно да се възстановява у дома в Ла Коруня, Северозападна Испания, след дългогодишният партньор на Карлос Сайнц претърпя мозъчен кръвоизлив.

Моя успешно премина през хирургическата намеса, след като дълго време страдаше от силно главоболие.

В Истаграм Луис Моя е постнал своята снимка от болничната стая, коментирайки я с краткото и най-важно изречение: „Какъв късмет съм имал. Няма последствия! "

Научавайки тази новина в Лима, точно преди началото на Дакар, неговият шампионски пилот Карлос Сайнц...

50 години британците не могат чупи каръка си

Петък, 05 Януари 2018 | Лондон, RallyXpress
50 години британците не могат чупи каръка си

85-ОТО ИЗДАНИЕ на рали Монте Карло и 2018 г. отбелязват петте десетилетия от последния случай, в който британски пилот печели Старата госпожа. През 1968 г. това за последно прави Вик Елфорд (на снимката), който заедно с друг британец – Дейвид Стоун и тяхното Порше 911 побеждават в Монако. В по-новата история на състезанието, победа в Монте, но като навигатор, има състезателят от Ълстър Тери Хариман, който партнира на Ари Ватанен при успеха на тяхното Пежо 205 Т16 през 1985 г. Оттогава насам британско име не е споменавано в листата на победителите вече пет десетилетия.

В неотдавна напечатаната от...

Почина легендарният фотограф Хю Бишъп

Сряда, 03 Януари 2018 | Лондон, RallyXpress
Почина легендарният фотограф Хю Бишъп

НА 72-ГОДИШНА възраст почина легендарният фото-журналист в ралитата Хю Бишъп (на снимката), емблематична личност в полка на медиите около световния шампионат и националните състезания във Великобритания. Тези две приоритетни цели бяха „преследвани“ повече от успешно от него в продължение на 40 години, поставяйки началото на успешния си лов още през 60-те години на миналия век. Името на Хю Бишъп ще остане в историята на този спорт като името на този, който постави началото на практиката на фрий-лансърите далече, преди да се появи световното първенство през 1973 г.

Не само фотографията, но и цялата...

Боливия също влиза в световните серии

Понеделник, 01 Януари 2018 | София, RallyXpress
Боливия също влиза в световните серии

БОЛИВИЯ ЩЕ СЕ появи в световните серии по рали този месец, когато 17-годишният боливийски пилот Марко (Маркито) Буласия (на снимката) ще изпълни своята регистрация във ФИА участие през новия сезон в придружаващите шампионата серии на WRC2.

Предварителните намерения на пилота са за стартове в шест от ралитата на най-динамично развиващата се част от първенството на планетата.

До този момент Маркито (умалително на испански – бел. Ред.) се състезава в Италия, като началото на неговата рали-кариера е в родината му, когато хлапето е само на 15 години, преди през миналия сезон да се прехвърли за участие...

Слаба регистрация за рали Монте Карло

Петък, 29 Декември 2017 | Монако, RallyXpress
Слаба регистрация за рали Монте Карло

ИЗНЕНАДВАЩО СЛАБА е регистрацията за старта на първото от тринадесетте състезания в световния шампионат по рали – Монте Карло, с което след 24 дни стартира новите серии за 2018 г. Изненадващо ниско е и равнището на конкурентите, които са регистрирани в предварителния лист на Старата госпожа. Няма изненади в състава на екипажите на четирите гранда, които се представят със състезатели, които продължават своите контракти, като единствената неизвестна е името на третия пилот на М-Спорт Форд.

Информацията е разпространена от организаторите на най-старото и квалитетно автомобилно рали в...

«  1 2 3 4 5 6 7  »