• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

WRC

Сертификатът за Протон Ирис R5 отложен за юли

Вторник, 27 Март 2018 | Лондон, RallyXpress
Сертификатът за Протон Ирис R5 отложен за юли

ДОКУМЕНТИТЕ за хомологацията на Протон Ирис R5 пред Международната автомобилна федерация (ФИА) са били отложени с три месеца. Това беше потвърдено от шефът на фирмата препаратор МЕМ Крис Мелърс. Причината за това са някои подобрения, които във фирмата искат да включат в сертификатът на автомобила, след като са били направени повече тестове в последно време. Така че предварително обявената датата 1 април е била преместена на 1 юли. Тогава се очаква да бъдат подпечатани официално хомологационните листове за Ирис-а.

„След направените допълнителни тестове намерихме някои неща, които могат да...

Маркус Лигато изпуска бенефиса си у дома

Сряда, 21 Март 2018 | Вила Карлос Пас, RallyXpress
Маркус Лигато изпуска бенефиса си у дома

ПЛАНОВЕТЕ на 40-годишният аржентинец Маркос Лигато (на снимката) да направи своя бенефис по време на предстоящото рали Аржентина се провалиха и пилотът няма да каже „Сбогом“ на състезателната си кариера. Аржентинецът, който е собственик на Танго Рали Тим предложи оферта на М-Спорт за Форд Фиеста WRC (спец 2017), за да участва в петия старт от сериите, но по здравословни причини в последствие предложението е било оттеглено. Това слага и точка на неговите намерения да приключи като пилот с ралита през своя публика.

„За известно време имах болка в коремната област, която се е влошила през последните...

Тундо Светкавицата с пета поредна победа

Вторник, 20 Март 2018 | Найроби, Кения, RallyXpress
Тундо Светкавицата с пета поредна победа

КАРЛ ТУНДО, наричан в Кения още Светкавицата (на снимката), записа петата си поредна победа в рали Сафари, изравнявайки рекордното постижение от старите години на кенийския старт на покойния бивш кенийски пилот, а по-късно шеф на рали комисията към ФИА Шекхар Мета.

Тундо и навигаторът му Тим Джесъп (Мицубиши Лансър Ево 10) са начело от карето на „трите диаманта“, завършили начело на кръга от регионалното първенство ФИА за Африка, самия екипаж на победителите е с 9 мин. аванс пред първия от партньорите си - Балдев Шагер.

Значимият, дори и за стандартите на Сафари авантаж на Тундо става възможен и...

9 екипажа не стигат на Корсика за нов рекорд

Събота, 17 Март 2018 | Аячо, Корсика, RallyXpress
9 екипажа не стигат на Корсика за нов рекорд

РЕГИСТРИРАНИТЕ 92 екипажа за рали Корсика Линея Тур дьо Корс (6/8 април), четвърти кръг от световните серии за 2018 г. е най-голямото участие на автомобили, доближаващо се до досегашният рекорд на екипажите, поставен през 2015 г. Това на старта застанаха 123 автомобила, правейки от френското рали най-посетеният кръг на шампионата. Сегашният списък включва екипажи в 25 национални категории на френската федерация (FFSA) е още не по-малко от 37 автомобила, които са с две предавателни колела.

За старта от световните серии са записани 14 автомобила от последната версия на WRC, от които 11 са на четирите заводски...

М-Спорт подготвя дело, ще жали наказанието

Сряда, 14 Март 2018 | Лондон, RallyXpress
  • обновена
М-Спорт подготвя дело, ще жали наказанието

ВЕЧЕ СЕ ПОЯВЯВАТ индикации, че M-Sport подготвя делото си за обжалване пред арбитраж срещу наказанието за 10-секундото наказание, наложено на Себастиян Ожие, с което му бяха отнети четирите допълнителни точки, които бе спечелил като направи второ най-бързо време на във финалния скоростен етап от Гуанахуато Рали Мексико.

Това стана повод да се говори за двоен аршин при налагане на наказанията, както и за избирателност при налагането на 10-секунднтата санкция, но също и за тенденциозност при избора на това кой пилот да бъде наказан. (виж двете видиа ТУК)

Източник от общността на световното...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев