• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC

Ситроен/Тойота с ясни планове за WRC 2019

Четвъртък, 18 Октомври 2018 | Лондон, RallyXpress
   Ситроен/Тойота с ясни планове за WRC 2019

ДВА ОТ ЧЕТИРИТЕ заводски отбора – Ситроен Рейсинг и Тойота Газоо, по отделно потвърдиха, че Ессапека Лаппи ще се присъедини към Себастиян Ожие през 2019 г., а Крис Мийки, чийто договор със Ситроен преждевременно бе прекратен по-рано тази година, ще се присъедини към сегашните състезатели на Томи Макинен Отт Танак и Яри-Мати Латвала. Другите два екипа – Хюндай Рейсинг и М-Спорт все още не са обявили пилотите, на които ще разчитат в следващото световно първенство. Така „новините“, които произвеждаше фабриката за слухове, се потвърдиха 100 на 100.

В същото време Ситроен Рейсинг обяви, че световното...

Чили влиза в сериите, няма други промени

Неделя, 14 Октомври 2018 | Париж, RallyXpress
Чили влиза в сериите, няма други промени

ПУБЛИКУВАН беше календарът за 2019 г. на Световния рали шампионат на ФИА, който бе обнародван след края Световния съвет за моторни спортове в Париж. Четиринадесет кръга са избрани, включително включеното макадамово  събитие в Чили. Това е което е първата нова страна в календара от осем години насам, откакто България през 2010 г. бе кръг в шампионата. Чили обаче е тридесет и втората страна в историята на световните серии. Като цяло обаче календарът основно остава непроменен, още повече, че широките спекулации около завръщането на Япония така и не се случиха.

Впрочем същото се отнася и за кенийското...

Уилсън е в „партер“ от загубата на Ожие

Вторник, 09 Октомври 2018 | Дийсайд, RallyXpress
Уилсън е в „партер“ от загубата на Ожие

ОЩЕ ПРЕДИ старта на Уелс Рали Великобритания собственикът на М-Спорт Малкълм Уилсън (на снимката) беше видимо обезумял заради загубата на двукратният световен шампион с Форд и най-звездния от всички звездни пилоти, които са карали за екипа от Довънби парк. При това беше минало достатъчно време от обявяването на новината, че догодина Себастиян Ожие „се връща у дома“ при Ситроен Спорт. Най-малкото, защото това означава очевидната липса на полза за разработката на Довънби Парк с екипа на Форд в Америка.

Точно тази разработка, направена неизвестно доколко сполучливо за предишните две ралита от...

Пред старта в Испания възелът е затегнат

Понеделник, 08 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Дийсайд
Пред старта в Испания възелът е затегнат

ТРИСТРАННАТА битка в шампионата на световните рали между Себастиен Ожие, Тиери Нювил и Отт Танак продължи с пълна сила в Уелс Рали Великобритания, от която в Дийсайд петкратният световен шампион Ожие излезе победител и като най-успешния пилот, спечелил това рали фантастичните пет пъти!

Така възелът в световното първенство тази година се затегна още преди старта на испанската надпревара.

С кола, ремонтирана след катастрофата си в шейкдауна, Танак поведе убедително до съботния следобед, когато беше принуден да прекрати отиващата към четири победи серия в ралитата от третата третина на...

Ситроен ще гради трета ера на Себастиян Ожие

Четвъртък, 04 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Дийсайд
Ситроен ще гради трета ера на Себастиян Ожие

ЧАСЪТ ЗА МЕДИИТЕ преди началото на Уелс Рали Великобритания беше първия път, когато шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар имаше шанса да обясни публично преговорите, водещи до повторното ангажиране на осем години след френския шофьор Себастиен Ожие. „Разбира се, ние сме много щастливи за следващата година. Това е договор за два сезона. Преговорите не бяха толкова лесни. Себастиен е световен шампион вече пет пъти и има очаквания. Той иска да се присъедини към екип, който може да му помогне да спечели отново титлата“, категоричен е Будар.

- Трябваше да отговорим на всичките му въпроси, за да сме...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев