• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

WRC

Тойота първи вдигнаха покривалото от Ярис

Събота, 12 Януари 2019 | Бирмингам, RallyXpress
Тойота първи вдигнаха покривалото от Ярис

НОВИЯТ СЕЗОН в световните серии фактически стартира днес в Нешънъл Ехсибишън Сентър в Бирмингъм с откриването пред хиляди почитатели на традиционното международно автомобилно изложение на сп. Аутоспорт.

Първи в поредицата от анонси днес бе отборът на тойота Газоо Моторспорт, където бе представен шампионският Ярис WRC, пълният екип от състезатели и шефовете на отбора.

Присъединяването към екипа за тази година, британският екип на Крис Мийки и новият му партньор Себ Маршал, както нова става по времена международната изложба списание Аутоспорт, представлява първата официална изява на...

Фиеста 2019 се връща към познатата ливрея

Петък, 11 Януари 2019 | Довънби парк, RallyXpress
Фиеста 2019 се връща към познатата ливрея

МАКАР ВДИГНАТОТО днес покривало над новия Форд Фиеста WRC 2019 (на снимката) да показва нова цветова гама за автомобилите на М-Спорт, автомобилите на тима, които тази година ще бъдат в ръцете на двамата официални пилоти Елфин Евънс и Теему Сунинен за 14-те старта от сериите (в Монако и Швеция подкрепяни от  Понтус Тидеман), дизайнерите на Овала се връщат към краските на колите, познати от 2016 г. и преди Ожие да спре при Уилсън и доведе спонсорската подкрепата на Ред Бул през последните два сезона.  

Новото облекло за Фиеста идва да покаже, че 2019 ще бъде важна година за М-Спорт като бизнес. Стандартът за...

Нандан напуска Хюндай след шест сезона в WRC

Неделя, 06 Януари 2019 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Нандан напуска Хюндай след шест сезона в WRC

ВТОРИ ПОРЕДЕН шеф на заводски отбор в шампионата на световните серии по рали напуска поста си в рамките на месец, предавайки мястото на свой, неочакван за публиката, приемник. След шест сезона, екипът на Хюндай Моторспорт се раздели с ръководителя на екипи 60-годишният Мишел Нандан (на снимката на Мартин Холмс), чието място ще бъде заето от Андреа Адамо, изпълняващ досега позоцията на мениджър на клиентските поръчки и работата с R5, извън отбора на WRC.

Първата отговорност на Адамо ще е в Монте Карло, където Себастиян Льоб ще направи дебюта си с отбора на Хюндай МС, кратко време след приключването...

В WRC всичко започва на 19/1, винаги с Монте Карло

Петък, 04 Януари 2019 | от Мартин Холмс/Англия
В WRC всичко започва на 19/1, винаги с Монте Карло

ТОЧНО ПРЕДИ 40 години, 1979 г. беше забележителна в Световния рали шампионат, когато за първи път пилотите получиха признание на световно ниво в спорта.

Не е ясно дали това е съвпадение или е търсено от Международната федерация по автомобилен спорт (FISA) тогава, но и двата шампионата в световните серии – на производителите и този на пилотите, стартират на 19 януари (съответно 1973 и 1979 г.) с класиката на рали спорта – Монте Карло.

През 1953 г., със старта на Европейският рали шампионат, най-важната серия от спорта след WRC, всичко се въртеше около „шофьорите“. През 1970 г. предшественицата на ФИА – FISA,...

Португалия се завръща в етапите на Арганил

Събота, 22 Декември 2018 | Порто, RallyXpress
Португалия се завръща в етапите на Арганил

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на Водафон Рали Португалия обявиха, че е възможно догодина състезанието (31 май/2 юни) да включи скоростни отсечки по хълмовете на Арганил, традиционно една от най-забележителните локации в световния шампионата. След последвалите през последните две-три години промени от преместването на събитието в района на Алгарве, включването на митичните трасета в Арганил беше невъзможно като зона в маршрута. При включването им в схемата сега, се планират промени в традиционното трасе.

Предвижда се да се отрежат етапите в далечния север на страната, като догодина се планира да се бъде...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев