• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

WRC

Точка на паузата, WRC се рестартира в Порто

Сряда, 16 Май 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Точка на паузата, WRC се рестартира в Порто

ДОЙДЕ И КРАЯТ НА триседмичната пауза в световните серии, която разделяше изцяло асфалтовото рали на френския кръг от WRC Тур дьо Корс и макадамовото продължение на шампионата е с Водафон Рали Португалия!

Португалия исторически е смятана за едно от класическите квалификационни състезания на шампионата, като надпреварата е била кръг от сериите още от тяхната първата година през 1973 г. Първоначално Португалия носеше заглавието  TAP Рали - лично начинание на покойния президент Цезар Торес, който е бил инструмент в оформянето на WRC в самото начало.

Детайлите, публикувани във временния списък, на...

Комшиите официално представиха Мармарис

Понеделник, 14 Май 2018 | Истанбул, RallyXpress
Комшиите официално представиха Мармарис

ИНТЕРЕСЪТ КЪМ възроденото Рали Турция 2018 (13/16 септември), което ще бъде базирано в Курорта Мармарис в Анадола, бе подновен този уикенд с официална церемония по неговото откриване в Истанбул, подготвена и направена с пищност и щедрост, типична за комшиите. В тържественото промотиране на състезанието, освен всички официални лица, ангажирани от турска страна с завръщането на Турция в световните серии, разбира се, присъстваше и Оливие Сиесла, промоторът на световния шампионат по рали.

„Много се радваме, че световният шампионат се завръща в Турция в Мармарис - каза Осман Аскин Бак, министър на...

Огромна регистрация за Водафон рали Португалия

Петък, 04 Май 2018 | Лисабон, RallyXpress
Огромна регистрация за Водафон рали Португалия

ДЕТАЙЛИТЕ, които бяха публикувани от организаторите на шестия старт от световните серии за временния списък със заявки на екипажите за Водафон Рали Португалия, вече показват, вече показват огромно увеличение на регистрациите спрямо миналата година и на ниво, сравнимо с това на Тур дьо Корс във Франция от миналия месец. Има 14 световни рали автомобила с четири вписани от обора на Хюндай Моторспорт, по един автомобил за всеки един пилот от отбор, както и трима от името на Ситроен Рейсинг, включително Мадс Остберг.

Хейдън Падън е избран от корейците като официален играч, който засега отбелязва...

Уелс Рали преодолява кризата на маршрута

Петък, 27 Април 2018 | Лондон, RallyXpress
Уелс Рали преодолява кризата на маршрута

СМЯТА СЕ, че Международната автомобилна федерация (ФИА) е одобрила компромисни предложения, които ще облекчат кризата, която официално отлагаше обявяването на маршрута на този кръг от световните серии. По-рано през годината организаторите на Уелс Рали Великобритания разбраха, че ще им бъде разрешено да организират пауърстейджа върху асфалт, което решение идваше от излезлия в пенсия Директор на Ралитата във ФИА Ярмо Махонен. Спортните правила обаче изискват т. нар. телевизионен етап да бъде „представителна част“ от събитието.

Британският кръг се определя като събитие върху чакъл, от...

Рали Аржентина както винаги непредвидимо

Сряда, 25 Април 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Рали Аржентина както винаги непредвидимо

38-ОТО ИЗДАНИЕ на рали Аржентина отново се базира на популярния крайбрежен курорт Вила Карлос Пас. Има няколко промени в маршрута, ако се правят сравнения с миналата година. Строежът на предложеното място за „супера“ в град Кордоба означава, че откриването с този етап е преместено обратно в Вила Карлос Парк, докато има промяна в посоката на трите традиционни последни етапа.

Двойният етап Копина (СЕ 16, 16.43 км), известен с пресичането на мостовете, увиснали на железните вериги над наклонената планинска река, сега трябва да се изкачи.

В същото време етапът Джулио Чезаре, известен с пейзажа си с...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев