• ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

  • »» ШАМПИОНИТЕ ИВАН ВЛЪЧКОВ И КОНСТАНТИН МАРШАВЕЛОВ СЕ СЪБИРАТ В ЕКИП ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ НА GT-4 CEC»»

     

WRC

Отт Танак взима всичко във Финландия

Понеделник, 30 Юли 2018 | от Мартин Холмс, Юваскийла
Отт Танак взима всичко във Финландия

30-ГОДИШНИЯТ естонски пилот на Тойота Газоо Рейсинг в световните серии Отт Танак (на снимката) спечели всичко в Несте Рали Финландия, с изключение на четири етапа, а автомобилите на неговия отбор бяха най-бързи във всички скоростни отсечки, с изключение на шест етапа.

Танак победи в последната минута Мадс Остберг, в ревизирания Ситроен С3 WRC, който бе начело на първия ден, а след това бе на второ място и се противопостави на натиска на пилота на Тойота Яри-Мати Латвала. Несте Рали Финландия се оказа катастрофално събитие за двата водещи отбора на WRC – Хюндай (Нювил и Микелсен, изгубили време...

Край за отдиха, рестарт на WRC в Юваскийла

Сряда, 25 Юли 2018 | От Мартин Холмс/Англия
Край за отдиха, рестарт на WRC в Юваскийла

СВЕТОВНИЯТ рали шампионат на ФИА през 2018 г. се възобновява след шестседмична лятна почивка с рали Несте Рали Финландия, събитието, исторически известно като 1000 езера Рали (26-29 юли).

Това е едно от само две състезания в рамките на първенството, което се провеждат всяка година от началото на сериите в WRC и единственото събитие, което винаги е било базирано в един и същи град.

В наши дни това е най-бързото рали в WRC, като през последните две години средната скорост е удари границата на 126 км/ч. За пореден път комплекс Павилионки е епицентърът на събитието, където мястото на старта, обслужваната зона...

Ще правят промени за финала на шампионата

Петък, 06 Юли 2018 | Кофс Харбър, Австралия, RallyXpress
 Ще правят промени за финала на шампионата

ДНЕС БЯХА публикувани още някои от подробностите, които засягат предложените промени в маршрута на Рали Австралия, финален кръг от сезона на WRC. Традиционният церемониален старт и Рали Шоу в четвъртък следобед, 15 ноември, ще бъде на ново крайбрежно място, което се намира в близост до емблематичния Кофс Харбър Джет. Супер-специалния етап Кофс Харбър ще включва два скока и преминаване през водно препятствие. Дневните етапи на 16 ноември ще бъдат напълно нови трасета, обособени специално заради разнообразието на маршрута.

Домакините обявяват, че ще използват различни пътища или участъци от...

В средата на сезона: какво става с гумите?

Неделя, 24 Юни 2018 | От Мартин Холмс/Англия
В средата на сезона: какво става с гумите?

СРЕДАТА на сезона в световния рали шампионат през 2018 г. е добър повод да се разгледат новите неща, които се случват в света на гумите на WRC, особено заради пристигането на гумата MRF, които се разработват с цел да бъдат хомологирани за използване в шампионата 2019. В момента трима доставчици на гуми са одобрени за използването на шампионатите на WRC - Мишлен, Пирели и ДиМак - въпреки че Мишлен е сключила договори за доставка с четирите регистрирани в световните серии отбора. По принцип всеки доставчик на гуми трябва да осигури две различни съединения на протектора, всяка в ограничени количества за...

ФИА официално: Сафари е кандидат за WRC 2020

Петък, 22 Юни 2018 | Париж, RallyXpress
ФИА официално: Сафари е кандидат за WRC 2020

ПРЕЗИДЕНТЪТ на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тот обяви в Париж, че Кения Рали Сафари става официален кандидат за място в световните серии от 2019 г. Споразумението между правителството на Кения и организатора на WRC бе подписано във Автомобилния клуб на Франция във френската столица.

„Надявам се, че това ще насърчи развитието на автомобилния спорт и пътната безопасност в Африка“, заяви по повод подписването на споразумението президентът Тот.

Признаването на кандидатския статут далеч не потвърждава, че събитието ще бъде включено в календара на WRC в близко бъдеще, дори ако...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев