• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

WRC

Сунинен ще е третият пилот на М-Спорт Форд

Събота, 13 Януари 2018 | Бирмингъм, RallyXpress
Сунинен ще е третият пилот на М-Спорт Форд

ОФИЦИАЛНО Е потвърдено, че 23-годишният Теему Сунинен (на снимката) ще бъде третият пилот на М-Спорт за осем старта от календара. В две от ралитата – Монте Карло и ADAC Рали Германия Сунинен ще кара в придружаващите шампионата серии на WRC2. В три състезания той няма да участва – Корсика, Аржентина и Австралия, а както бе обявено преди дни, Бриан Буфие ще кара третия автомобилна Форд М-Спорт в Монте Карло и Корсика. Така в Довънби Хол ще трябва да решават кой ще е трети в Аржентина и Австралия.

През миналата година Сунинен завърши 3-и в този шампионат с три втори места (Швеция, Франция и Португалия) и...

Джерард Куин обяснява участието на Овала

Петък, 12 Януари 2018 | от Мартин Холмс, Бирмингъм
Джерард Куин обяснява участието на Овала

ИНФОРМАЦИИТЕ, че Форд са се приближили до подкрепата на частният М-Спорт Световен Рали Тим, който спечели световната титла на ФИА при производителите, беше широко посрещнат от медиите, но не на последно място това важеше и за световния шампион при пилотите Себастиан Ожие.

На представянето на автомобилите от новия шампионат на WRC в Националния изложбен център (NEC ) в Бирмингъм присъства Джерард Куин, ръководител на Форд Перформънс Юръп, който очерта как стоят нещата в настоящия момент, както и по отношение на всяка евентуална промяна в отношенията.

- Нищо по отношение на връзката между Форд и...

Изненада! Мадс Остберг пак ще кара Ситроен

Петък, 12 Януари 2018 | Бирмингъм, RallyXpress
Изненада! Мадс Остберг пак ще кара Ситроен

ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА в световните серии за догодина, известена по време на представянето на отборите от WRC в Националния изложбен център (NEC) в Бирмингъм бе, че норвежкият пилот Мадс Остберг (на снимката на Мартин Холмс) ще се завърне при Ситроен за шведското рали. Това са първоначалните намерения, за които се казва още, че това ще е най-малкото участие на норвежеца при „шевроните“ тази година. Той бе регулярен пилот на френския екип през 2014 и 2015 г., като и в двата сезона завършва в топ-листата на пилотите с точки за шампионата.

Мадс обяснява: „Първо ще е Швеция, това е единственото гарантирано...

Вдигат покривалата на четири заводски тима

Сряда, 10 Януари 2018 | София, RallyXpress
Вдигат покривалата на четири заводски тима

В ЧЕТВЪРТЪК, 11 януари, всички топ-състезатели в световните серии на четирите заводски отбора ще бъдат в Националния изложбен център (NEC) на Бирмингъм, за да вдигнат покривалата на бъдещите автомобили в световния шампионат за 2018 г. по време на най-голямото в Европа моторспорт-шоу. То ще бъде открито, така както пише сайта на световното първенство, в 8:50 ч. (британско време) от световните шампиони Себастиян Ожие и Жулиен Инграсия, след което на ход ще бъдат представителите на местните и интернационалните медии, акредитирани в NEC.

Два часа по-късно ще бъдат обявени официално съставите на четирите...

Шкода се завръща в Монте с Ян Копецки

Вторник, 09 Януари 2018 | Млада Болеслав, RallyXpress
Шкода се завръща в Монте с Ян Копецки

НЕЗАВИСИМО от предишните предположения, направени в края на миналата и началото на тази година, че Шкода Моторспорт ще ограничат участията си в световните серии през този сезон и няма да се появят със свои автомобили нито в Монте Карло, нито в Швеция, става ясно, че Ян Копецки (на снимката на Мартин Холмс горе) е заявен за участие в Старата госпожа. Копецки обаче ще бъде регистриран за надпреварата в WRC2, като се предполага, че основният екип на чехите – този на Оле-Кристиян Вейби (Тони Гардемайстер тим) и Кале Рованпера (екип Веверс), ще бъдат извън класирането за тези серии.

Окончателният списък...

«  1 2 3 4 5 6  »