• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC

5 от 7 регионални шампиони на ФИА ясни

Неделя, 11 Ноември 2018 | Париж, RallyXpress
5 от 7 регионални шампиони на ФИА ясни

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 34 състезания в седем европейски регионални зони остава да се изиграе единствено Лаузиц Рали, валидно за Централно европейския трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА), вече са известни петима от общо седмината пилоти от всеки регион, които са получили право за участие във финала в Португалия следващия уикенд и за включване в Алгарве Рали. Ето и имената и регионалните надпревари, с победите си в които тези състезатели са придобили правото на финален старт.

Жан-Паскал Бесон (Фр) от Алпийския Рали Трофей, Дан Гъртофан (Рум) - Балканския Рали Трофей, Николай Грязин (Лит) -...

Араи печели японското кандидатско рали WRC

Понеделник, 05 Ноември 2018 | Токио, RallyXpress
Араи печели японското кандидатско рали WRC

ДЪЛГООЧАКВАНОТО кандидатско японско рали за световните серии бе разиграно на асфалтовите скоростни етапи край Шинширо, префектура Аичи и бе спечелено от ветерана-пилот на Субару Тоши Араи. Това е първата победа за Араи в Шинширо Рали, след като в предишните си три старта той достигаше до първото място под върха на почетната стълбичка. Тази година състезанието беше и последен кръг от японския шампионат по рали Ясмус 2018 г. и включваше 15 скоростни етапа с обща дистанция от 109 тестови километра.

Специфичното за тези етапи бе, че включваха две отсечки от по само 550 метра (!), които бяха разположени...

Фау-Ве все още нямат своя основен план

Четвъртък, 25 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Салоу
Фау-Ве все още нямат своя основен план

ЗА ЗАВЪРНАЛИЯТ се в световните серии отбор на Фолксваген Моторспорт, предстоящото и новооткрито първенство на WRC2 Pro, се появи твърде късно в планирането. Ръководителят на проекта Жерар Ян де Йонг е категоричен:

„Всъщност дойде много-много късно. Мисля, че през отминалото лято започнахме да чуваме слуховете за този нов вариант на шампионата.“

Но, както казва Жерар Ян Де Йонг, WRC2 Pro все още не е намерил място в техните планове за следващите световни серии през 2019 г.

„Причината е, че разработихме колата (Фолксваген Поло GTi R5 – бел. Ред.) за нашите клиенти!

„Когато имаше само една серия WRC2, екипът...

В понеделник колоната напуска континента

Вторник, 23 Октомври 2018 | от Мартин Холмс/Салоу
В понеделник колоната напуска континента

ИСПАНСКОТО Каталуня-Коста Даурада е последното европейско състезание и единственият кръг от световните серии, който е със смесена настилка – асфалт и макадам, след който кръг колоната напуска Стария континент до следващия шампионат.

Сред удоволствията в списъка със заявките е завръщането на Фолксваген Моторспорт, който в това състезание ще бъде представен с автомобили R5 и се връща в световните серии след двугодишна пауза със световния шампион за  2003 г. Петер Солберг.

За него това ще е първото състезание след шест години отсъствие от ралитата. Вторият пилот е Ерик Камили, който не е бил на...

Ян Копецки е новият шампион за WRC2

Вторник, 23 Октомври 2018 | Млада Болеслав, RallyXpress
Ян Копецки е новият шампион за WRC2

ЕТ ДНИ ПРЕДИ да бъзе затворен списъка със заявките за финала на световните серии тази година – рали Австралия, Шкода Моторспорт най-накрая потвърди, че техният пилот Ян Копецки остава ненадминат в надпреварата за световната титла на ФИА за WRC2. Това предполага, че в Шкода Моторспорт са решили да не участват в последния кръг на WRC в Австралия. Смята се, че отборът е взел това решение тайно, веднага след финала на рали Турция, единственото състезание от сезона, в което Ян Копецки и неговият съперник Понт Тидеман (Шв) са се изправили на лице в лице в една и съща надпревара.

Въпреки че всеки пилот има...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев