• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

WRC

Какво очаква Евънс от домашното Уелс рали

Понеделник, 01 Октомври 2018 | От Мартин Холмс/Англия
Какво очаква Евънс от домашното Уелс рали

Един от пилотите, гостували в последния Рали ден беше състезателя на заводския M-Спорт от WRC Елфин Евънс (на снимката). Подготовката за предстоящото Уелс Рали ВеликобританияB (4/7 октомври) в разгара си и това беше шанс да разберем какви са очакванията на победителя в британския кръг от световните серии за 2017 година. Елфин е от Уелс, където времето е крайно непостоянно, а през миналата година бе и дъждовно, което доведе до много прецизна игра с гумите – силната страна на пилота. Какво очаква Елфин от времето този уикенд?
 
- За да бъда честен, се надявам, че ще бъде сухо. Но надеждата е едно нещо, какво...

Кения обяви своите плановете за Сафари

Неделя, 30 Септември 2018 | София, RallyXpress
Кения обяви своите плановете за Сафари

ОТ НАЙРОБИ идва съобщение, че кандидатското рали Сафари, което отново иска място в календара на световното първенство, ще се проведе в периода 4/7 юли. Мястото на Сафари Рали обаче не се посочва, а то ще бъде определено след консултация с делегата на ФИА по безопасността Мишел Мутон. Госпожа Мутон е ще пристигне в Кения през януари, за да инспектира лично местата за състезанието. За момента домакините имат четири варианта – Каджиадо, Наниуки, Найваша и Накуру, едно от които Мутон ще препоръча на промотора на сериите.

Мишел Мутон (Ауди Куатро А1) стартира в това състезание в две последователни...

Това ли са бъдещите стандарти в сериите?

Четвъртък, 27 Септември 2018 | Токио, RallyXpress
Това ли са бъдещите стандарти в сериите?

МАРШРУТЪТ на японското състезание от национално първенство - Шинширо Рали (3/4 ноември), потвърден от организатора на WRC като кандидатско събитие, ще бъде наблюдаван за неговата пригодност при планирано връщане на Япония в световния шампионат по рали на Международната автомобилна федерация (ФИА). Справката с трасето показва, че ще има 15 етапа, с обща дължина от 109 километра, без етапи по-дълги от 12 километра и Суперспециален скоростен етап от 600 метра, който ще се кара три пъти.

Общото дистанция на японското кандидатско събитие ще бъде 387 километра.

Шинширо Рали се намира на 50 километра от Нагоя...

Вейби взима Ситроен С3 R5 от РН Спорт за Уелс

Четвъртък, 27 Септември 2018 | София, RallyXpress
Вейби взима Ситроен С3 R5 от РН Спорт за Уелс

ОЛЕ-КРИСТИЯН ВЕЙБИ  (на снимката) ще стартира със Ситроен C3 R5, управляван от PH Спорт, за двете предстоящи европейски състезания от световните серии - Уелс Рали Великобритания и след това Рали Каталуня. Това ще стане независимо от факта, че той е регистриран като частен пилот за участие в британското рали въпреки с Шкода Фабия R5. Вейби беше младшият член на Шкода Моторспорт през тази година и завърши на подиума на WRC2 с тези автомобили в шведското  и аржентинското ралита.

От Шкода Моторспорт има изявление, че Вейби и неговият навигатор „ще напуснат заводския тим“, докато в същото време бащата и...

Предложени конкретни промени в WRC за 2019 г.

Сряда, 19 Септември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Предложени конкретни промени в WRC за 2019 г.

РЕДИЦА ПРОМЕНИ за бъдещите световни серии са били предложени от Комисията WRC, които да бъдат одобрени от Световния съвет за моторните спортове, който се събира в Париж на 12 октомври. Предложенията, ако те бъдат приети с или без изменения, ще трябва да влязат в сила още от 1 януари 2019 г. Предложенията включват мерки за спестяване на разходи, като например намаляване на броя на машините, на които е разрешено да работят за рали автомобили от 12 до 9 за екип при 3 екипажа и от 8 на 6 шест при отбор от два автомобилни отбора.

Също така е предложено да се намали броят на  дните за тестовете през годината –...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев