• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

WRC

Чили влиза в историята с рекорд от заявки

Петък, 19 Април 2019 | Консепсион, Чили, RallyXpress
Чили влиза в историята с рекорд от заявки

ПЪРВИЯТ СТАРТ на Копеп Рали Чили (10/12 май) ще влезе в историята на световните серии с рекордния брой заявени екипажи в състезание от т. нар. „далечни стартове“. Общо 63 са регистрираните автомобили, нещо, което не се е случвало в WRC от 11 години, когато на старта на рали Япония през 2008 г. са регистрирани 117 (!) автомобила.

Чили се разписва с първото си участие и като32-ата страна, която е попаднала в календара на световните серии на ФИА от основаването на шампионата през 1973 г.

Записаните участници са: единадесет с WRCar, четири пилоти в новата категория WRC2 Pro (Грийнсмит – за M-Спорт, Рованпера и Булакиа –...

Аичи Рали обявено като не-шампионатен старт

Събота, 13 Април 2019 | Токио, RallyXpress
Аичи Рали обявено като не-шампионатен старт

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ някои подробности около предстоящо японско състезание, планирано за 9/10 ноември 2019 г., което вече е наречено Централно Рали Аичи. Това е обявено като „международно тестово не-шампионатно състезание“, организирано от Комитета за  Японски Кръг във WRC, който е част от издателската група на SAN, реалният организатор на проекта. Аичи Рали ще се проведе една седмица преди Австралия, като надеждите са,  се, че персоналът на WRC ще може да инспектира бъдещото събитие от световните серии.

Стартът ще бъде в същия регион като миналогодишното кандидатско Шинширо Рали, но се смята, че сега 98%...

Много малка активност за ралито в Аржентина

Сряда, 03 Април 2019 | Лондон, RallyXpress
Много малка активност за ралито в Аржентина

ЕДВА ДВАДЕСЕТ и шест автомобила са включени в предварителния списък за старта на петия кръг от световните серии - рали Аржентина (25-28 април). Миналата година броят на участващите пилоти бяха с един повече - 27 заявени екипажа. В списъка на регистрираните е забележителна заявката на 40-годишния парагвайски Алехандро Галанти (на снимката), който прави дебюта в световния шампионат зад волана на Тойота Етиос R5. Това е автомобил, който често се появява на големи състезания в Южна Америка.

Тойота Етиос е осмият различен хомологиран R5 модел, който ще направи дебютиращо участие в рали от световното...

Реалността на Корсика, видяна от шеф Адамо

Понеделник, 01 Април 2019 | от Мартин Холмс, Бастия
 Реалността на Корсика, видяна от шеф Адамо

ПОБЕДАТА СИ Е ПОБЕДА, но за Корсика, изразената от Андреа Адамо (на снимката), директор на Хюндай Моторспорт реалност е: „Завършихме в края на Тур дьо Корс на първа позиция, но не можем да кажем, че сме спечелили това рали. Ние получихме победата в резултат на проблемите на други състезатели. Щяхме да завършим на второ място - което само по себе си би било окуражаващ резултат, благодарение на фантастичните усилия на Тиери и Никола. Но за да спечелите наистина, трябва да сте най-бързият, а точно това ние не бяхме…“

За отбора първото място, разбира се, е изключително важно за екипа на Хюндай...

Нювил печели Корсика след френските драми

Неделя, 31 Март 2019 | от Мартин Холмс, Бастия
Нювил печели Корсика след френските драми

ПИЛОТЪТ на Хюндай Тиери Нювил най-накрая спечели Тур дьо Корс, в който водещата позиция се променяше на шест пъти в рамките на три дни и два пъти в четири скоростни етапа. Точно когато шофьорът на М-Спорт Елфин Евънс изглеждаше готов да спечели, той стана последният от много от водещите шофьори, които страдаха от пробиви, накрая изпреварени от проблемния Ситроен на Себастиен Ожие, който изобщо не спечели и един скоростен тест.

За половината от събитието Евънс се бореше с пилота на Тойота Отт Танак, преди естонският състезател да бъде поразен от спукана гума, с което приключи една от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев