• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

WRC

Предлагат се радикални промени в WRC за 2018

Събота, 18 Ноември 2017 | Мартин Холмс, Кофс Харбър, Австралия
Предлагат се радикални промени в WRC за 2018

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на финландския кръг от световно първенство Несте Рали направиха подробни предложения за промени в шампионата през 2018 г., които фините очакват да бъдат ратифицирани от Световния съвет за Международната автомобилна федерация (ФИА) през декември.

На първо място Трофеят на WRC за частни пилоти на спецификациите за световен рали автомобил от 2016 г., трябва да бъде изоставен.

Това предложение не е никаква изненада, след като федерацията не признава победителя в тазгодишната поредица Джордан Сердеридис.

На практика гъркът беше вече непобедим в същия ден, в който М-Спорт и Себастиян...

В 13 ралита: Ситроен е най-несигурният отбор

Петък, 17 Ноември 2017 | от Мартин Холмс, Кофс Харбър, Австралия
В 13 ралита: Ситроен е най-несигурният отбор

НОВАТА ФОРМУЛА за световните рали коли (WRCars 2017), въведена в световното от началото на това първенство, бе първият случай от години насам, в който всички регистрирани в световните серии отбори се появиха едновременно на старта в Монте Карло с нови автомобили. Десет месеца по-късно пък Рали Австралия е първата възможност, за да се направи анализ на това, кой от отборите в тринадесетте ралита е използвал най-много автомобили през този сезон. Сравнение, което до голяма степен очертава възможностите на тимовете през сезона.

Ситроен Спорт, може да се каже, е най-разколебания отбор. През годината те...

Още несигурност около пилотите за сезон 2018

Четвъртък, 16 Ноември 2017 | Кофс Харбър, Австралия, RallyXpress
Още несигурност около пилотите за сезон 2018

ЧАКАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА с пълна сила!  Регистрацията за Монте Карло се открива на 22 декември, повечето пилоти и отбори гарантираха, че ще уважат автомобилното изложение в Бирмингъм на 11 януари, а списъците със заявените за участие догодина отбори и пилоти се публикуват (при одобрение от ФИА – със забавяне) трябва да се появят на 12 януари. Което означава, че Себастиян Ожие (на снимката), които държи ключа на пазара за ралитата догодина, има времето на своя страна, преди да вземе решение къде ще бъде №1 в следващото световно първенство.

Въпросът е, дали М-Спорт и Малкълм Уилсън могат и ще изчакат...

Всичко е ясно, екипите готвят ваканцията си

Сряда, 15 Ноември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
  • обновена
Всичко е ясно, екипите готвят ваканцията си

РАЛИ АВСТРАЛИЯ, което ще се проведе в крайбрежния курорт Кофс Харбър в Нов Южен Уелс, над 500 километра северно от Сидни и близо 400 километра южно от Бризбейн, ще бъде последният кръг от световния рали шампионат на ФИА.

Очаква се един ваканционен дух, тъй като всички водещи серии на шампионата на световните серии вече са уредени. За финала на годината има 34 регистрации, което прави това най-добре подкрепеното събитие за годината на WRC (Мексико 24, Аржентина 19).

Това до голяма степен е благодарение на сегашната по-широко достъпната схема за приемане на национално хомологирани или признати...

Танак: Профи-началото е контрактът с Марко

Петък, 10 Ноември 2017 | от Мартин Холмс, Англия
Танак: Профи-началото е контрактът с Марко

ТОВА МОЖЕ БИ беше последния ми шанс да разговарям с 30-годишния естонски пилот Отт Танак, който все още носи екипът на М-Спорт, преди да се отправи по новите терени догодина с Тойота GR. Беше след тежък ден, въртян изцяло в горите на Уелс. Най-накрая имахме шанса да установим трайните му спомени от първите 30 години от предишния му автомобилен живот на рали пилот до контракта с Тойота. Каквато и да е сметката на Танак, те 30 години бяха доста розови и весели. Той идва от страна, която не е известна с рали-спорта, но голяма начало в неговата кариерата е под влиянието на колегата от Естония Марко Мартин.

-...

1 2 3 4 5  »