• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

WRC

Повреда пречи на Танак за трипъл в сериите

Понеделник, 17 Юни 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Повреда пречи на Танак за трипъл в сериите

ВНЕЗАПНАТА повреда във волана по време на последния, вторият такъв проблем на екипа на Тойота в това рали, попречи на Отт Танак да спечели трета поредна победа в сериите, подарявайки на Дани Сордо неговата втора кариерна победа в WRC.

След по-ранните проблеми, с който не успя да се справи заради неизгодното си положение, Танак завърши пети, възвръщайки си изгубеното след Португалия лидерство в първенството над Себастиен Ожие.

Автомобилите на Hyundai завършиха на първи и трети (Микелсен), като удължиха своето първенство до 44 точки в класирането на производителите.

25-годишния пилот на пилот на...

Танак за първи път печели Португалия

Понеделник, 03 Юни 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Танак за първи път печели Португалия

ДЕСЕТ ГОДИНИ след началото на кариерата си тъкмо в Португалия, пилотът на Тойота Отт Танак спечели за първи път Водафон Рали Португалия. Той победи съперника си в шампионата Тиери Нювил (Хюндай) и Себастиан Ожие (Ситроен) в състезание, в което всичките четири заводски отбора от световните серии претърпяха неуспехи в окачването и управлението, независимо че всеки от тези тимове пласира свой автомобил във финалната четворка на седмия кръг от шампионата.

В много горещи условия, Тойота бе впечатляващо водеща на върха (1-2-3), преди Яри-Мати Латвала да завърши на 7-о място, въпреки че пропусна етап...

Рекордни заявки за Сардиния: 39 „ер-пет“

Неделя, 26 Май 2019 | Алхеро, Сардиния, RallyXpress
Рекордни заявки за Сардиния: 39 „ер-пет“

РЕКОРДНИЯТ брой от тридесет и девет автомобили в категорията R5 са регистрирани за Сардиния Рали Италия (14/16 юни), осмият пореден кръг от календара на Международната автомобилна федирация (ФИА) на WRC за този сезон.

С италианския кръг започва и втората част от световните серии за този сезон.

Осемнадесет са Шкода Фабия, девет автомобили на Форд Фиеста, пет Хюндай i20s, по три Фолксваген Поло и Ситроен C3 и само едно Пежо 208T16 – такава е разбивката на най-масовото участие на „ер-петици“.

Общо деветдесет и четири са регистрациите за италианското събитие във WRC, което е най-голямата бройка на...

Португалците с рекорд и едино антипостижение

Четвъртък, 23 Май 2019 | Порто, RallyXpress
Португалците с рекорд и едино антипостижение

СЕДМОТО състезание от световните серии по рали- Водафон Рали Португалия ще отбележи един рекорд и едно анти-постижение за последните седем години. Регистрираните 61 екипажа за старта на 30 май е най-малкият брой на участници в това събитие от 2012 година. В същото време заявките на участниците, които ще карат автомобили от категорията R5 e направо, рекорден – 32 екипажи с „ере-петици“, което е повече от половината на списъка със заявки. При това в него има 4 от новите Шкода Фабия R5 Ево, чийто дебют зад граница е именно в Португалия.

Впрочем това може да се приеме като един от важните акценти на...

Португалия се връща на прекрасните Арганил

Вторник, 21 Май 2019 | Порто, RallyXpress
Португалия се връща на прекрасните Арганил

СЛЕД КЪСНОТО анулиране на двата етапа в португалския град Гая, предстоящият седми кръг от световните серии – Водафон Ралито на Португалия (31 май - юни 2), всичко около маршрута вече е изчистено. В сегашния вариант има 18 скоростни етапа (официалните отсечки 14 и 15 са премахнати), няма да има скоростен в центъра и бъде устроен само един-единствен суперспециален – Лосада, където в петък вечер автомобилите са рамо до рамо. Най-последните подробности се отнасят до петъчните отсечки по хълмовете на Арганил.

 Тези прекрасни пътища за последен път са използвани в WRC през 2001 г., след което много от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев