• ...ТРИНАДЕСЕТ ДНИ И ДВЕ ПРОМЕНИ ЗА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ПИСТА...

  • ...С ОТКРИТО ПИСМО ДО УПРАВАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ, СОФИЙСКИЯТ ПРОСПИЙД ИСКА ОТГОВОРИ ОТ БФАС ...

  • ...ЕКИПАЖЪТ НА МАРИНА МОТОРСПОРТ ТИХОМИР СТРАТИЕВ/ДОБРИН БОРИСОВ - ШЕСТ ПЪТИ №1 В ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА...

WRC

Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

Петък, 14 Юли 2017 | Осло, RallyXpress
 Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

СЪВСЕМ КРАТКО, след като от ОанБет Джипо Кар обявиха, че Мадс Остберг няма да бъде регистриран в категорията на WRC за ADAC Рали Германия, бе разпространена новината, че той се разделя с 48-годишния си партньор в екипа Ола Флоне. „Слизането“ на Ола от автомобила е с незабавен ефект, като мястото на навигаторът ще бъде заето от 27-годишният норвежки състезател Торстен Ериксен (на снимката), който в този момент е партньор на лидера в първенството на Великобритания Фредрик Алин. Ериксен се включва в играта още със старта на Несте Рали Финландия.

След седмица Остберг ще бъде регистриран от екипа на...

Остберг отива в WRC2 за ADAC рали Германия

Сряда, 12 Юли 2017 | Осло, RallyXpress
Остберг отива в WRC2 за ADAC рали Германия

ЕКИПЪТ НА ОанБет Джипо Кар обмисля вариант, при който Мадс Остберг да бъде регистриран за старта на ADAC рали Германия (18/20 август) не в сериите на основния световен шампионат, а в придружаващите го състезания от WRC2, за който старт норвежецът ще стартира с R5. „Това е само идея за момента“, споделя ръководителят на отбора и баща на пилота Мортен Остберг и окончателното решение няма да бъде взето в продължение на следващите десетина дни. Остберг-старши заявява, че причините за това решението да се бави за момента, са три.

На първо място са чисто финансовите последици от подобна промяна, защото...

Бойкот на WRC2 в осмия кръг от сериите за 2017

Сряда, 05 Юли 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
Бойкот на WRC2 в осмия кръг от сериите за 2017

ДАННИТЕ за участие в Несте Ойл Рали, публикувани преди дни, показват почти пълен бойкот от страна на най-добрите пилоти в придружаващите основното световно първенство серии WRC2. От първите шестима състезатели в досегашните ралита, само един пилот е регистриран за участието си в тази категория. Причината за тази странна ситуация, при това в едно от най-популярните ралита в света идва от ново правило, в което състезателите трябва да влязат за участие в три кръга от седемте надпреварите, в които те могат да се класират за точките.

Две от тези ралита са в последните четири кръга от шампионата.

...

Нювил направи трипъл, приближи се до Ожие

Неделя, 02 Юли 2017 | Миколайки, RallyXpress
Нювил направи трипъл, приближи се до Ожие

ПЕТ РАЛИТА преди края на тазгодишните серии от световното първенство по рали Тиери Нювил  и неговият навигатор Никола Гилсул (на снимката, Хюндай Моторспорт) скъсиха дистанцията между себе си и лидера в класирането при пилотите Себастиян Ожие (М-Спорт) на 11 точки.

До този момент четирикратният световен шампион бе с точките за едно второ място пред лидера в Хюндай Моторспорт.

Разликата в общото класиране за годината бе скъсена, след като 29-годишният белгиец първи направи трипъл от победи в първия шампионат, след като WRCars претърпяха радикални промени за този сезон.

С отпадането на Танак в...

Уилсън: Не си спомням тези тежки проблеми

Неделя, 02 Юли 2017 | от Мартин Холмс, Миколайки
Уилсън: Не си спомням тези тежки проблеми

МЕНИДЖЪРЪТ на М-Спорт Малкълм Уилсън (на снимката) заявява категорично, че няма спомен кога за последно и тримата лидери в едно рали да са имали такива тежки проблеми на една и съща скоростна отсечка. А Уилсън е човек, който е видял ако не всичко, то поне достатъчно много в световния шампионат. „Не мога да си спомня последния път, когато това е ставало…“. При това всеки един от тримата пилоти е в различен автомобил, подчертава изрично шефът на отбора-лидер в шампионата преди финала на осмото състезание от световните серии за тази година.

На първо място – третият в класирането на Райд Полски –...

1 2 3 4 5  »