• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

WRC

Без Падън в отбора на Хюндай Моторспорт’19

Петък, 14 Декември 2018 | Окланд, Нова Зеландия
Без Падън в отбора на Хюндай Моторспорт’19

НОВОЗЕЛАНДСКИЯТ пилот на Хюндай Моторспорт Хейдън Падън (на снимката на Джеф Райдър) ще пропусне световното първенство през 2019 г. като пилот корейския отбор, стана известно късно през нощта. Причината е подписаният двугодишен контракт със Себастиян Льоб, чиято ограничена програма за участие в сериите значително свива участията на кивито за догодина, което го вади от WRC за следващия сезон. Допреди новината, че Льоб ще се ангажира с Хюндай Моторспорт, програмата за Падън изглеждаше приемлив вариант, за който пилотът смята, че е бил единствената реалистична цел през 2019 г.

„След подписването на...

Финал! 6 старта за Льоб с Хюндай Моторспорт

Четвъртък, 13 Декември 2018 | Лондон, RallyXpress
Финал! 6 старта за Льоб с Хюндай Моторспорт

ДЕВЕТКРАТНИЯТ световен шампион Себастиян Льоб (на снимката) е приел предложението за участие в световните серии с редуцирана програма за 2019 г. за отбора на Хюндай Моторспорт. Това е скрепено с двугодишен договор с корейците, първият за Льоб тим, който не е част от групата на френския автомобилен гигант Пежо-Ситроен Автомобили (PSA). Следвайки корейската политика на смесване и събиране, Льоб става част от потвърдена четворка за шампионата, както и Дани Сордо, който ще участва с 8 кръга през 2019 г.

Тиери Нювил и Андреас Микелсен са потвърдени като основната част от отбора, докато М’Спорт в същото...

Ожие пред Ле Фигаро: Последните два сезона

Сряда, 12 Декември 2018 | Париж, RallyXpress
Ожие пред Ле Фигаро: Последните два сезона

ФРЕНСКИЯТ национален вестник Ле Фигаро публикува емоционално интервю с шесткратният световен шампион по рали Себастиян Ожие,  което бившият пилот на Форд М-Спорт и бъдещ №1 в Ситроен Спорт обобщава последния си сезон при англичаните и добавя, че договорът му с новия-стар отбор ще е последният за неговата кариера. Говорейки за бъдещето си, Ожие е категоричен: „Да се ​​ангажираме със Ситроен за година беше твърде малко. Две години е минимумът да се правят нещата добре. Това ще бъде последният ми договор“.

Освен това сегашната звезда на световните серии заявява: „С Форд М-Спорт се борихме с...

Брийн разочарован от загубата при Ситроен

Неделя, 09 Декември 2018 | Лондон, RallyXpress
Брийн разочарован от загубата при Ситроен

ДНИ СЛЕД съобщението, което вече бившият му съотборник в Ситроен Спорт Мадс Остберг направи по повод загубената възможност да се състезава за французите, Крейг Брийн (на снимката) заяви пред ирландската телевизионна компания RTE, че е загубил мястото си в WRC в Ситроен и от това е силно разочарован, независимо че е направил всичко по своите сили през годината.

„Разочарован съм, че загубихме мястото си. Мисля, че сме вложили разумен труд, че всички неща около свършеното са разгледани“, казва ирландецът.

Той уточнява, че ако трябва да се впусне в дълбоките причини, поради които не получихме...

ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

Четвъртък, 06 Декември 2018 | Париж, RallyXpress
ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ подробностите за регламентите на световните серии през 2019 г., които са в допълнение към първоначално потвърдените предварителни дати за шампионата, както и свързването на шасита и компонентите, използвани за определени ралита (Аржентина/Чили) и Португалия/Сардиния). Потвърдено беше и създаването на новата серия WRC2 Про, като промените станаха известни след края на Световния съвет за моторните спортове на ФИА в Париж. Новостите обаче включват и едно значително изменение.

Това е забраната заучастие в WRC на всички стари автомобили S2000, групите A и N, които не са били хомологирани...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев