• ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

  • »» ШАМПИОНИТЕ ИВАН ВЛЪЧКОВ И КОНСТАНТИН МАРШАВЕЛОВ СЕ СЪБИРАТ В ЕКИП ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ НА GT-4 CEC»»

     

WRC

На ред е германската рали-рулетка в WRC

Вторник, 14 Август 2018 | от Мартин Холмс/Англия
На ред е германската рали-рулетка в WRC

СЛЕД ЧЕТИРИ последователни макадамови ралита, идва ред на германската асфалтова рулетка – 9-ият старт от световните серии на ФИА – ADAC Рали Германия. Това е второто от само двете напълно асфалтови състезания в поредицата от 13 ралита за 2018 г.

За пореден път етапите се разположени на три различни типа терен: лозовите масиви в долината Мозел, военните учебни площадки Баумхолдер и затворените обществени пътни артерии в Северен Саарланд.

Ралито е сурвезния парк отново са базирано в Босталзее, независимо че церемониалният старт, суперспециалния етап и финалът са на 40 км от Сент Вендел.

Това...

Грийнсмит катастрофира още 2 извън трасето

Понеделник, 13 Август 2018 | Босталзее, Германия, RallyXpress
Грийнсмит катастрофира още 2 извън трасето

ТРИМА ОТ ВОДЕЩИТЕ пилоти в придружаващите световното първенство серии WRC2 са излезли извън трасето на специалния етап по време на тестовете преди старта на рали ADAC Рали Германия, проведени на танковия полигон Баумхолдер. В петък британският шофьор Гъс Грийнсмит (на снимката) се направил тежък удар в ограничителните бетонни препятствия, очертаващи танковите алеи на специалния етап Панцерплаце. Както той, така и неговия са били доставени в болницата в Трир.

След прегледа обаче единствено ко-пилотът Крейг Пери е останал под наблюдението на лекарите, а организаторите публикуваха официално...

Британците щe търсят още промени за WRC

Неделя, 12 Август 2018 | Кардиф, RallyXpress
Британците щe търсят още промени за WRC

ДИРЕКТОРЪТ на английския кръг от световните сери Уелс Рали Великобритания Йън Кембъл (на снимката) се включи в дебатите около бъдещото раздвижване на сериите в WRC, за да бъде намерено повече разнообразие и да има промени. Кембъл защитава предложението, че автомобилите от WRC2 трябва да започнат Ден 1 преди световните рали автомобили. Споровете около това се водят дълго-дълго, поне от едно поколение на хората, които са били включвани в журито на британското рали, като през годините проблемите са били изключително разнообразни.

Допреди три-четири години проблемът около справедливостта по...

Готови ли са отборите за старта в Турция?

Събота, 11 Август 2018 | От Мартин Холмс/Англия
Готови ли са отборите за старта в Турция?

ЧЕТИРИ седмици след  ADAC Рали Германия, световните серии на Международната автомобилна федерация  (ФИА) се обръщат на Изток за старта си в Турция, традиционно събитие в календара, което обаче не се е провеждало в шампионата от 2010 г. насам. Той е и първото напълно ново място, след Рали България през същата година. В течение на времето екипите на световното първенство натрупаха богат опит не само на отделните етапи на всяко състезание в сеирите, но и на всички уникални предизвикателства, които са характерни във всяка страна.

Миналата година екипите бяха допуснати да присъстват на турското...

Само два Ситроен-а за Германия в ADAC Рали

Понеделник, 06 Август 2018 | Босталзее, Германия, RallyXpress
Само два Ситроен-а за Германия в ADAC Рали

СИТРОЕН РЕЙСИНГ, отборът, който е победител единадесет пъти в ADAC Рали Германия, ще бъде представен в деветия кръг от световните серии (16/19 август) само с два автомобила. Това ще са Мадс Остберг и Крейг Брийн. Стартът в Босталзее е първото изцяло асфалтово състезание от програмата на световния шампионат тази година. За него са вписани общо 65 екипажа, от които 27 автомобила са в категорията на WRC2, като също така се отбелязват и двете частни регистрации и за автомобили от категорията на WRCаr.

Те са за Джордан Сердеридис (Форд Фиеста) и за Мариан Грибел, последният победител в германското Вартбург...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев