• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

WRC

Нювил се бори за старата инерция от сезона

Петък, 23 Август 2019 | от Мартин Холмс, Босталзее
Нювил се бори за старата инерция от сезона

ПИЛОТЪТ на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката), както всъщност и действащият световен шампион Себ Ожие, пристигнаха за ADAC Рали Германия с нарастващ дефицит на шампионските точки зад Отт Танак. Нювил има две последователни шести места с нисък резултат в последните две събития и няма резултат от подиума след Португалия в началото на юни. Последното му разочарование беше във Финландия, когато силен дъжд попречи на пилота за всеки смислен тест на настройките или да научи повече за нови части на автомобила.

По-рано в Чили пилотската му грешка в момента на повеждане в шампионата имаше...

Лозята и полигонът ще решат за победителя

Сряда, 21 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Лозята и полигонът ще решат за победителя

ДЕСЕТОТО състезание от световния шампионат на ФИА през 2019 г. – ADAC Рали Германия, тази година е базиран в комплекс за отдих в северната част на провинция Саарланд, на брега на езерото Босталзее. Там ще е разположена и централата на събитието, и старта, и сервизния парк, и нощуването на екипажите, и церемониалния финал. Състезанието е с четиридневен формат, като в четвъртък вечерта СЕ1 ще се проведе на същото трасе, на което се прави и шейкдауна. След това, в петък и неделя надпреварата се премества на етапите в лозарски масиви близо до река Мозел, а събота се прекарва до голяма степен в границите...

31 заявени екипажи за Турция Мармарис

Вторник, 20 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
31 заявени екипажи за Турция Мармарис

ТРИДЕСЕ И ЕДИН са автомобилите, които са регистрирани за старта на Рали Турция Мармарис, единадесети кръг на Световното първенство по рали 2019 (13/15 септември). Тази година събитието не е валидно за световното първенството за юниорите, така че без тези екипажи, равнището на заявките е сравнимо с това през миналата година. 27 участника са претенденти за шампиона от световните серии на Международната автомобилна федерация (ФИА), само четирима са състезатели, които не играят в шампионата първенство, включително лидерът на Шкода Николай Грязин.

Има единадесет световни рали автомобила, включително...

Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

Неделя, 11 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Катсута сяда за сефте в Тойота Ярис WRC

ОТ ПУБЛИКУВАНИЯ неотдавна списък със заявките за АDAC Рали Германия се вижда, че младият японски пилот Такамото Катсута (на снимката) ще направи своя дебют в световните серии зад волана на Тойота Ярис WRC. За 26 годишният пилот е определен стартов №17 и практически е четвъртия автомобил на Тойота Газоо Рейсинг, който е заявен от томи Макинен за десетото рали от сериите за 2019 г. Приема се, че след досегашните участия 43 участия, Катсута има достатъчно опит, за да му поверят WRCar в състезание от шампионата.

Най-големият успех на пилота е победата му в WRC2 през миналата година, когато той успя да изведе...

Танак с дубъл в Несте, взима авантаж от 22 т.

Неделя, 04 Август 2019 | от Мартин Холмс, Юваскийла
Танак с дубъл в Несте, взима авантаж от 22 т.

ПИЛОТИТЕ на Тойота доминираха традиционно със своята високата скорост у дома, влизайки в близка схватка за победата в Несте Рали Финландия  с Отт Танак (на снимката), но все пак оставиха той да е шестият и последен не-скандинавец, взел макадамовата класика на континента.

Сега вече Танак държи шампионска лидерска позиция при пилотите с 22 т. авантаж пред втория (Себ Ожие) в серията от 9 ралита.

След като застана на второ място в ранните етапи, съотборникът му Крис Мийки (на своето 100-то събитие на WRC!) катастрофира два пъти, а на Яри-Мати Латвала беше поръчано да осигури позиция на подиума, след като...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев