• ...ТЕЖЪК И РЯДЪК ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ ЛИШАВАТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ ОТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДВЕ ОТ РУМЪНСКИТЕ ТИТЛИ...

  • ...ПРЕДСТОЯТ ДВА ТРУДНИ ДНИ ОТ ПОРЕДНИЯ РУМЪНСКИ УИКЕНД ЗА ПАНАГЮРСКИЯ ПИЛОТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ...

  • ...КОШМАРНИ 100 М ЗА ПИЛОТА ИВАН ВЛЪЧКОВ - КОЛАТА ГАСНЕ В ЗАВОЯ КОКА КОЛА, БЪЛГА,ИНЪТ ГУБИ 4 ПОЗИЦИИ И БРОНЗ ОТ НЮРБУРГИНГ...

WRC

В Ситроен подготвят своята втора „ер-пет“

Събота, 23 Септември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
В Ситроен подготвят своята втора „ер-пет“

СИТРОЕН СПОРТ стана първият производител в световния шампионат, който започна да работи по втора рали кола, проектирана по правилата на R5, която ще бъде шестата конструкция на R5, подготвена за използване в световен мащаб от екипа на производителя.

Пиер Будар, директор „Развитие“ на клиентите състезателни автомобили в Ситроен Рейсинг, започна с обяснението на разликата между новата кола (C3 R5) и по-ранната DS3 R5.
 
- Разработихме C3 R5 от празна страница. Не сме пренесли елементи от DS3, защото DS3 е проектиран отдавна, беше един от първите автомобили R5, които трябваше да бъдат разработени в началото...

Великобритания обмисля затваряне на пътища

Събота, 16 Септември 2017 | от Мартин Холмс, Англия
Великобритания обмисля затваряне на пътища

НА ФОНА на нарастващото очакване на пристигането на регулации, които прекратяват правилото, че обществените пътища не могат да бъдат затворени в континенталната част на Великобритания, британската автомобилна федерация (MSA) изброи очакванията си как ще се прилагат новите правила на практика. Говорител на MSA обяснява, че „законодателството предлага особени възможности за изкачване на хълмове, които понастоящем са ограничени до пътища на частни имоти и следователно са ограничени по дължина в сравнение с подобни събития на континента.

Промените в пътното законодателство на Обединеното...

Ситроен-Рейсинг прави хореография с пилоти

Сряда, 06 Септември 2017 | от Мартин Холмс, Лондон
Ситроен-Рейсинг прави хореография с пилоти

СИТРОЕН-РЕЙСИНГ обявиха екипа си за предстоящото испанско рали – Каталуня-Кодта Дуарта (6/8 октомври), като триото, което ще бъде регистрирано в състезанието е Крис Мийки, Стефан Лефевър и шейх Халид Ал Касими. Това стана веднага, след като отборът обяви, че се е сбогувал с Андреас Микелсен, който се състезаваше за французите в последните три старта от световните серии. Допълнителната информация е, че Крейг Брийн ще прави разузнаването в Испания и ще е част от отбора за предпоследния кръг от календара тази година – Уелс Рали Великобритания (27/29 октомври).

Директорът на Ситроен-Рейсинг Ив Матон...

По-кратък маршрут за ралито на Австралия

Събота, 02 Септември 2017 | Кофс Харбър, RallyXpress
По-кратък маршрут за ралито на Австралия

ПОДРОБНОСТИ около Кенардс Рали Австралия, финален кръг от световното първенството по рали за 2017 г. станаха известни и бяха потвърдени в последния работен ден от седмицата. Една от съществените промени, които ще претърпи последното за годината състезание е, че с близо 100 км е намален маршрутът в сравнение с предишни години. Друга значима промяна е, че етапите в петък и неделя ще бъдат в района близо до седалището на митинга в Кофс Харбър, докато отсечките в събота ще останат в региона, южно от щаба.

Етапите от миналата година, които отидоха още по-на юг, няма да се изпълняват тази година.

Други...

Турция се върна в WRC, центърът ще Мармарис

Четвъртък, 24 Август 2017 | от Мартин Холмс, Англия
Турция се върна в WRC, центърът ще Мармарис

ВЪПРЕКИ разочароващото ранно оттегляне на турското предложение от календара на WRC за тази година, организаторите вече са гарантирани за мястото в шампионата догодина. За това остава единствено формалното съгласие на Световния съвет на Международната автомобилна федерация (ФИА).

За това вече съобщиха специализираните сайтове за рали-спорт. Мястото на следващото състезание при комшиите ще е Мармарис, където са и бизнес интересите на бившия пилот от WRC тим Къп Серкан Язиджи и регион, където се провежда Мармарис Турция Рали.

Предишният опит на турците да получат нова виза за световните серии...

1 2 3 4 5  »