• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Пет Ярис-а в Швеция, Латвала с нов партньор

Петък, 10 Януари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Пет Ярис-а в Швеция, Латвала с нов партньор

ИЗНЕНАДА в предварителните заявки за втория кръг от световните серии – Рали Швеция (13-16 февруари)! В първото истински снежно рали ще се появи първата частна Тойота Ярис WRC. Предварителната регистрация е направена от Яри-Мати Латвала (на снимката). Изненадите обаче продължават и с това, че негов навигатор ще е друг бивш пилот на Тойота Газоо Рейсинг Юхо Ханинен. Откакто напусна официалния екип на Тойота преди две години, Ханинен е свързан с WRC програмата на тима и придружава Латвала като навигатор по време на тестове

Яри-Мати Латвала и традиционният му ко-пилот Мика Антила, всеки на своята позиция, са след от най-опитните конкуренти на WRC в своите дейности.

Както изглежда обаче в шведския кръг освен трите заводски автомобила на Томи Макинен и този на Яри-Мати, в бокса на Тойота може да има и пети Ярис, този който се предполага, че ще бъде пилотиран от Такамото Катсута.

Междувременно друг бивш на Тойота Газоо Рейсинг  - Крис Мийки, признава, че неговите дни в WRC са приключили, след като ирландецът бе „засечен“ в Саудитска Арабия, за да присъства на Дакар. Според хора, срещали се с Крис, той е казал: „На този етап от кариерата си трябва да съм реалист. Няма къде да карам…“

Пет Ярис-а в Швеция, Латвала с нов партньор

снимка за rallyxpress: мартин холмс рали
ОСТАНАЛ БЕЗ ВОЛАН… Крис Мийки в маратонското Дакар – безработен пилот, който за сезон 2020 търси място?


» КЕНИЯ ОБЯВИ НОВО МЯСТО ЗА ЦЕНТРАЛЕН СЕРВИЗЕН ПАРК

СТАВА ИЗВЕСТНО, че в Кения е разгласена информацията, че ще има ново място за централния сервизен парк Сафари Рали (16/19 юли), което тази година се завръща в календара на световните серии след 20-годишна пауза. Предвижда се сега зоната да е по-близо до центъра на Найварша, в Института за обучение по поддържането на дивата природа в Кения.

Министерството на туризма на Кения заяви, че така състезанието ще има възможният минимален ефект върху дивата природа и екосистемата на националния парк.

Секретарят на кабинета по туризъм заяви, че част от набраните средства от събитието ще отидат за спасяване на застрашените лешояди на  Кенийския парк и различни екологични проекти.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев