• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Най-после повечко инфо за промените…

Четвъртък, 05 Декември 2019 | Париж, RallyXpress
Най-после повечко инфо за промените…

ОФИЦИАЛНОТО съобщение на Международната автомобилна федерация (ФИА) след проведеното декемврийско събиране на Световния съвет по моторните спортове (WMSC), бе публикувано днес на официалния сайт на федерацията (виж ТУК). То обявява, че първият проект на регламенти за хомологация, който влиза в сила от 1 януари 2021 г., е бил предоставен на „старейшините“, като по този начин се попълва значителна част от информация за част от бъдещата пирамида в класификацията на автомобилите.

Това е първата значителна промяна от петилетка, след влезлите в сила категории определени от WMSC през ноември 2013 г.  

Най-после повечко инфо за промените…

снимка: маклейн/англия
ПОСЛЕДНО ПРЕИМЕНУВАНЕ ПРЕДИ 2022… Две години, преди WRC да преживее най-радикалната си промяна с въвеждане на състезателните хибриди, ФИА направи съществено прекатегоризиране на съществуващите определения и включваните в тях машини.


Тъй като Рали 1 е формулата, която сега ще бъде посветена на автомобилите от най-високо ниво в спорта, а Рали 2 - ефективно на текущата категория R5, то Рали 3 е запазен за най-слабо изпълняваните рали автомобили с четири колела и формулата за най-високо ниво, обединяващи автомобили, разработени от препаратори, а не производители. Рали 4 е замислена за действащите сега автомобили от R2, а Рали 5 - на базата на актуалните сега автомобили R1.

2020 FIA NEW Ruls

колаж: rallyxpress
ТОВА, КОЕТО РЕШИХА „СТАРЕЙШИНИТЕ“ вече е публикувано на страницата на Международната автомобилна федерация (ФИА).


Тези наименования не трябва да се бъркат с настоящата номенклатура на формулите за рали, в която WRC2 Про (която е предназначена за бъдещото Рали 2) и WRC2 Ама, където автомобилите ще се движат в Рали 3.

:: Категорията Рали 3 ще бъде отворена за машини с мощност от 927 до 1620 куб. см. Изходните мощности ще се контролират от ограничители, подробности за които все още не са публикувани.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев