• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

История БГ

На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

Събота, 06 Октомври 2018 | от Страшо Димов, RallyXpress
На Албена преди 30 години: Как видях тогавашното Златни

ЕДИН МНОГО неприятен пропуск с рубриките на сайта с новините в българския автомобилен спорт да бъдат обновявани, а и дефект в организацията на портала („закованите“ рубрики) неочаквано донесе полза.

В 500 думи, мухлясалата от 25 май 2016 г. реплика, че трудното за рали България тепърва започва, се оказва идеалното доказателство за ситуацията, в която най-авторитетното ни рали се намира в момента (виж ТУК).

Организация на принципа „да запретнем ръкави“, допълнена с „дайте да дадете“, с нулево финансиране, пропагандни и популистки спасителни мерки, и като капак - половинчата ПР-акция на двамата...

Сижи „проходи“ за втори път на кюстендилската Пауталия

Сряда, 30 Август 2017 | от Страшо Димов, София
Сижи „проходи“ за втори път на кюстендилската Пауталия

МАЛКО ПРЕДИ ДА се изпълнят точно 22 години от драматичната тренировка край София, в която Сергей Сергеев-Сижи (на снимката), за втори път в живота си „проходи“ миналата събота на картинг-трасето Пауталия в Кюстендил.

Направи го с помощта на истински приятели и колеги, които му помогнаха за първи път насам от онзи черен за пилота от триото световни шампиони в пистовите състезания (ендурънс за серийни мотоциклети), да седне на кросова машина и въпреки двата парализирани крака, да направи няколко обиколки на трасето.

„Повярвай ми, приятелю, разплаках се, честно ти казвам! - обясни ми Сижи в...

Преди 50 лета Илия Чубриков с първа победа за BG рали спорт

Петък, 05 Май 2017 | София, RallyXpress
Преди 50 лета Илия Чубриков с първа победа за BG рали спорт

СЛЕД 10 ДНИ, на 16 май, автомобилния спорт у нас ще отбележи половинвековен юбилей от първата международно призната победа на български екипаж. Това става в Слънчев бряг през 1967 г., когато габровските братя Илия (на снимката) и Кольо Чубрикови печелят не само първата международна победа за ралитата в страната, но и го правят с един от първите сглобени в Пловдив автомобили БулгарРено 8. Но първото „първо“ не свършва само с това, защото и за екипажа това е първо автомобилно състезание изобщо! Двамата завършват като победители в първото Трансбалкания Рали, организирано от тогавашния Туринг Клуб на...

Т. Поптошева вади шокиращи факти за смъртта на мъжа си

Четвъртък, 09 Юни 2016 | от Страшо Димов, RallyXpress
Т. Поптошева вади шокиращи факти за смъртта на мъжа си

ПРЕДИ МАЛКО ПОВЕЧЕ от две седмици съпругата на първия загинал български автомобилен състезател Тодор (Тоди) Поптошев (на снимката в центъра) Таня Поптошева, изненадващо е поканена от градската управа на словашкото селце Хелпа да присъства на обновяването на паметната плоча, която преди 30 години вдовицата с огромни усилия успява да постави на лобното място на своя съпруг.

На 14 септември 1980 г., малко след финала на един от скоростните етапи на чешкото рали Татри (кръг от соц-шампионата Мир и дружба), задната дясна гума на автомобила ВАЗ 21011, с който се състезава Тоди и неговия Навигатор Людмил...

След 14 сезона пауза Ралито се завърна в своя духовен дом

Събота, 21 Май 2016 | София, RallyXpress
След 14 сезона пауза Ралито се завърна в своя духовен дом

КАКВО Е ТОВА рали България, ако в него не са включени шуменските и сливенските скоростни отсечки“, възнегодува преди дни читател на сайта с новините н българския автомобилен спорт.

Неговото възмущение е едно от многото в трите групи на фенове, всяка от които искаше най-старото състезание у нас да бъде – пак на морския бряг, да е изцяло в Сливенския балкан и, разбира се, да си остане в Рила.

Друг фен, назоваващ се като „Пешо“ пък написа в деня, в който стана ясно, че тази година Варна ще е домакин на състезанието:

„Е, браво, добър ден! Това трябваше да се случи преди поне 10 години. Софийско равно...

1 2  » 
Автобои Неделчев