• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

И ИТАЛИАНЦИТЕ ПЛАСИРАХА СВОЕ ХЛАПЕ ЗА СТАРТА НА АРЖЕНТИНА

Сряда, 12 Март 2008 |
И ИТАЛИАНЦИТЕ ПЛАСИРАХА СВОЕ ХЛАПЕ ЗА СТАРТА НА АРЖЕНТИНА
20-ГОДИШНИЯТ италиански пилот Джорджо Бакко (на снимката) ще стартира в рали Аржентина в края на месеца. Така към все по-нарастващата групата на тийнейджърите в световните ралито се присъединява и един италианец. Зад волана на Субару Импреза WRX N11 в Аржентина Бакко ще се включи в състезанието на PCWRC.

В края на месеца тийейджъра ще е с номер 47 и ще замести Флавио Фрисиеро, който отпада от аржентинския кръг поради семейни причини. Замяната е станала с изричното разрешение на ФИА.

Бакко замества Фрисиеро като пилот на италианския Моторинг Клуб, който в Аржентина ще бъде представен от спонсорирания от Дънлоп Анджей Йереб (№45) и младата финландска звезда Яри Кетомаа.

Шефът на Моторинг Клуб Габриеле Фаверо потвърди, че Джорджо Бакко няма да бъде регистриран за участие в световното първенство PCWRC също и по време на италианския кръг, както и във Финландия и Уелс Рали Великобритания. Решението обаче все още предстои да бъде финализирано.

Ако това бъде направено, докато Йереб и Кетомаа ще се състезават със Субару Импреза WRX N1 2, то Бакко ще кара „ен-ениданесетка”. В тези състезания той ще носи доста символичния номер 69.

Бакко влиза в ралитата след 4 години в картинг-надпреварите, след което се състезава в едномарковия ФИАТ Панда през 2006. Неговото единствено участие с автомобил от 4WD е през миналата година в Сардиния Рали Италия.ДЕБЮТ: Джорджо Бакко лети във въздуха по време на първото си участие с 4WD през миналата година в италианския кръг от световното първенство.
Снимка: Маурис Селдън, Англия

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.