• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

BF-GOODRICH ДЕБЮТИРА С ОТКРИТИЯ ПИСТОВ СТАРТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Вторник, 11 Март 2008 |
BF-GOODRICH ДЕБЮТИРА С ОТКРИТИЯ ПИСТОВ СТАРТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

В КРАЯ на този месец, по време на първия старт от автомобилната 2008 г. – откритото пистово състезание във Велико Търново, карай трасето ще заяви и появата си в българските състезания BF-Goodrich. Френската марка, която сега обединява едновременно и логото на познатия допреди година официален доставчик на спортните гуми за WRC, и далече по-позната марка Мишлен, вече има своя официален дилър у нас.

Това е фирмата АТА-Тандем ООД, с чийто търговски директор Атанас Кавръков RallyXpress направи първото за годината интервю.АМБИЦИРАН: Атанас Кавръков е категоричен, че BF-Goodrich има добро бъдеще на спортните трасета в България.

Снимка: RallyXpress

- В края на миналата година, през октомври, АТА-Тандем ООД подписа договор с групата Мишлен за представителство на българския пазар по отношение дистрибуцията на гуми за спорт. Само и изключително за това. Става дума за дистрибуция на двете марки в групата на Мишлен – едноименните спортни гуми и, разбира се, BF-Goodrich . Тенденцията е, марката Мишлен – по отношение на спортните гуми и продуктите й – постепенно да премине в BF-Goodrich.

- Разбира се, първо трябва да се подпита, дали вие сте обвързани с някои конкретни състезатели от българските първенства?

- Не, не сме. АТА-Тандем е търговско дружество има и други дейности и ние сме ексклузивният дистрибутор на спортните гуми и договорът ни е подписан за две години.

- Предполага се, че за този срок в контракта има опция за продължаване?

- Да, има такава опция, тъй като от наша страна има поети определени ангажименти как да бъде организирана дистрибуцията на спортните гуми.

- Бихте ли казали конкретно как ще става това?

- Изискванията и организацията, която правим от една страна е свързана с техническото присъствие – обслужването, което трябва да предостави на нашите клиенти, участващи в рали състезанията и пистовия шампионат. Трябва да предоставим техническо оборудване е определено точно - камион с налична стока по време на състезанията, както и организация с машини и техника за монтаж и демонтаж на гуми в дните на надпреварите.

- Какво от това, което сочите вече е направено?

- Ние сме напълно готови. Камионът е оборудван с машината за монтаж и демонтаж. Неговото брендване с фирмените надписи, такива каквито са изискванията на BF-Goodrich , е завършено. Просто чакаме първото състезание.

- Предполага се, че машините също са френски?

- Не, не. В това отношение Мишлен са доста толерантни към своите дистрибутори. Няма подобни изисквания. Дори направихме справка с „колегите” от други страни и открихме със задоволство, че чешкият дистрибутор за момента дори няма подготвен камион, за да извършва дейността си. Вероятно е временно. Нашият е с каросерия около 40 кубика, с падащи бордове и пневматичен борд отзад. Съответно е оборудван с генератори и компресора, това всъщност се подразбира.МОДЕРЕН: Камионът на BF-Goodrich е напълно готов, за да направи своя дебют на великотърновското пистово състезание в края на месеца.

Снимка: Архив АТА-Тандем

- Какъв персонал предвиждате за всяко състезание?

- За всеки старт от националните шампионати ще присъстват по двама „гумаджии”. Според договора, Мишлен трябва да ни посочи състезанията, в които сме задължени да присъстваме. Разбира се, на първо място рали България и ралитата от Купата на ФИА за Източна Европа. Но в наш търговски интерес е да присъстваме на всеки един старт, хем за бъдем в полза на състезателите, хем за да сме близо до своите клиенти. предлагаме продуктите на състезателите.

- Практиката изглежда е добре познатата от предишни доставчици на гуми. Това означава ли, че в хода на едно състезание всеки един пилот може да дойде при вас и да си купи гуми на място, веднага?

- Да, точно така. Не е измислено от нас, а е практика. Такава е и основната идея. В момента ние правим подбор на гамата и количествата от спортни гуми, които ще поддържаме на склад. Чисто търговски ние не сме обвързани с нито един автомобилен клуб, но за сметка на това трябва да кажа, че европейският-вицешампион Крум Дончев е наш спортно-технически консултант.ГОТОВНОСТ: Машината за монтаж и демонтаж на спортните гуми в камиона на BF-Goodrich ще приеме първите си клиенти още във Велико Търново.

Снимка: Архив АТА-Тандем

- Спонсорство на отделен пилот?

- Не, такава е политиката на групата и ние не можем да й влияем. Оттам се сочат какви са промоциите, какви ще бъдат кампаниите, които ще се правят… Има някакви идеи, но засега е рано да се говори за тях.

- Имате ли идея да се разширявате, примерно в съседни държави?

- В контракта има едно приложение, в което се споменават страните, или ако предпочитате – пазарите, където Мишлен има такива ексклузивни дистрибутори, каквито сме ние за България. Това означава, че въпреки правилата на ЕС, където конкуренцията на територията на съюза е разрешена, ние сме поели ангажименти, че няма да правим това. За момента Сърбия не е включена в този списък. Бяхме обаче информирани, че Мишлен водят вече такива преговори, но нашата информация е, че поне за момента при съседите няма такъв дистрибутор.

- Какъв ще бъде начина на доставка на гуми, ако бъдат заявени предварително при вас? От къде идват гумите?

- Те идват директно от склада в Клермон Феран. От Мишлен има ангажимент да бъдат доставяне директно на склад в София. Според правилата това трябва да стане в рамките на срок от 6 дни, но ние сме убедени, че времето е 8. Трябва да кажа също, че нашите минимални поръчки не могат да бъдат по-малко от 50 гуми за една партида.

- Какво като количество и какви видове гуми имате в момента в наличност?

- Имаме много малко количество 18-цолови гуми, които са от миналата година. Основното количество от тях бяха доставени на Приста Ойл Рали Тим и Крум Дончев. Първата доставка и първата партида пристига тази седмица. По спецификация имаме 17- и 16-цолови гуми имаме по спецификация и пристигат 18-цолови гуми по заявка на Приста Ойл Рали Тим за състезанията, които ще имат в началото на месец април. За наша радост вече имаме конкретни поръчки…

- За какви поръчки става дума?

- Дори и за такива по две, по четири гуми за пистови състезания, които пилоти искат да изпробват още във Велико Търново. За да бъда точен, трябва да кажа, че до момента общо имаме поръчки от осем клуба в страната.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев