• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

След 7 години пауза ФИАТ се връща с титла

Петък, 07 Септември 2018 | Париж, RallyXpress
След 7 години пауза ФИАТ се връща с титла

ФИАТ СЕ ВРЪЩА! Седем години след като Лука Росети с ФИАГ Гранде Пунто S2000 спечели европейското първенство на ФИА по рали, сегашният италиански модел спечели още една титла на ФИА, след като 27-годишният французин Рафаел Астие (на снимката) спечели състезанието от серията R-GT. Новият ФИАТ е рали-версията на Абарт 124, автомобил в ретро стил, формирал официалните участия в световни и европейски в шампионати за италианците в началото на седемдесетте години. Екипът е ръководен от Милано Рейсинг, базиран в Марсилия.

Този шампионат се проведе за първи път през 2015 г., замислен като серия изключително за автомобили с две предавателни колела, по същество със стандартни спецификации и на избрани добре установени асфалтови събития.

През последните три години серията бе печелена неизменно от пилотите на Порше 997 GT3.

След 7 години пауза ФИАТ се връща с титла

снимка: мартин холмс, англия
ЧЕТИРИ ПОБЕДИ ОТ ПЕТ РАЛИТА… Рафаел Астие и ФИАТ Абарт 124 направиха възможна първата титла за италианците след дълги седем години… 


Тази година номинираните за този шампионат събития бяха Монте Карло, Тур дьо Корс, Рали ди Рома Капитале, както и Барум Рали Злин и за финала - Валанс в Швейцария.

Астие отбеляза максимални точки за последните три събития, като единствено в чешкия кръг тази година имаше още един пилот, с автомобил, различен от ФИАТ Абарт 124 – чехът Петер Нешетрил, класирал се трети с Порше 997 GT3.

:: РАЛИТО НА ОСТРОВ МАНКС ОТЛОЖЕНО БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ

С ДЕСЕТДНЕВНО предизвестие Рали Манкс (неговите дати бяха определени за 12-14 септември) бе отменено. Няма официално обяснение, но се предполагат много причини, вариращи от въпроси, свързани със сигурността, административни трудности в островното правителство и съперничество с организаторите на друг популярен митинг на острова. Събитието трябваше да е предпоследното състезание в календара на MSA Британски Рали Шампионат през 2018 г., който вече претърпя едно отменено състезание още в първия кръг, (поради лошото времето). Други засегнати шампионати са Ирландската асфалтова серия, като най-значителни загуби ще бъдат финансовите, не само за местния бизнес, но най-вече за конкурентите, които не получават възвръщаемост от резервации, особено чуждестранните, някои от които от Япония.

2018 GBRNC Manx

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Обединени около нови правила и модел. Една седмица след успеха на Астие и ФИАТ Абарт 124, Орека обяви партньорство с базирания в Марсилия Милано Рейсинг, съвместна работа, включваща нов модел по специалните правила, предлагани за бъдещите M500X автомобили (на снимката долу). Намеренията на алианса и неговите планове включват използването на такива автомобили в национална и международна конкуренция през следващата година.

MX500R4 V2 FINAL 003 i3 i3

снимка: милано рейсинг
НОВА КОНЦЕПЦИЯ, НОВ МОДЕЛ, НОВО ПАРТНЬОРСТВО… Върху този бъдещ автомобил M500X ще работят Орека и Милано Рейсинг.

2018 FINNRC Eerik Pietarine» Новият шампион на фините – 24-годишен. Пилотът на Шкода Фабия R5 Еерик Пиетаринен (на снимката), който е и една от новите рали-звезди на страната, спечели финландския национален рали шампионат за тази година, побеждавайки в националното Енсет Дй СМ-Рали. Еерик Пиетаринен финишира с комфортна преднина пред двамата си основни съперници в този кръг - Емил Линдхолм и прожетежо на Томи Макинен и Тойота Такамото Катсута.

» Малка компенсация за Фиеста. Това е победата на 39-годишният Ники Майр-Мелхоф (Форд Фиеста R5), който стана шампион на австрийския рали шампион, след като убедително спечели ралито на Векселланд, пред двете Фабии на Йоханес Кефербок и Герхард Айгнер.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев