• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

Петък, 04 Август 2017 | Жежов, Полша
Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

РУСКИЯТ ПИЛОТ Алексей Лукянук (на снимката) изглежда предразположен към катастрофи, след като направи поредното преобръщане, катастрофирайки във втория етап от Жежов Рали, пети кръг от континенталното първенство за 2017 г. Това става четири месеца след трагичният инцидент в Русия, когато по време на тестове в Псковска област неговият автомобил по неизвестни причини се удря челно с друга кола, която също прави тестове и в резултат на което, ко-пилота във втория автомобил почива на място.

Като резултат от тази драматична история, Люкянук е контузен сериозно в петата, коляното, бедрената кост и има фрактура на прешлените, всичко това допълнено с изгаряния от последвалия пожар.

„На този старт аз бях най-бърз в шейкдауна, а след това първи на първия скоростен етап – обяснява руснакът. – Бяхме по-бързи и от останалите екипажи, преди да направим преобръщането във втория скоростен етап.“

Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

снимка: валентин колев/rallyxpress
ВЪПРЕКИ ПАТЕРИЦИТЕ… Алексей Лукянук е вдигнал ръка за поздрав знаейки, със силата на адреналина може да преодолее болките в краката.


Заради преобръщането на руския Форд Фиеста R5, трасето на скоростната отсечка Прострагова 1 (24.56 км), трасето на етапа е блокирано, като няколко пилота, включително Николай Грязин, Кайетан Кайетанович и Мариян Грибел закъсняват от графика.

„Все още имам някои болки в краката, бедрата, но с помощта на адреналина това си отива“, категоричен е Лукянюк.

От двете си участия в WRC той катастрофира в първото (Монте Карло) и завърши във второто си участие (Швеция, 29-о място).

2017 POL Lukianuk 002

снимка: официален сайт на европейското първенство
ОГЛЕД ОТ БЛИЗО… Това е останало от новоподготвената „ер-петица“ на Алексей Лукянук, след като руснакът я е валцовал в етапа Прострагова 1.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев