• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Отиде си още една от шведските легенди

Понеделник, 14 Май 2018 | София, RallyXpress
Отиде си още една от шведските легенди

ИЗВЕСТНИЯТ шведски пилот на СААБ и Порше Уке Андерсон, 77-годишен (на снимката), е починал преди два дни в резултат на сърдечен удар, съобщават шведски медии. В последните години на легендарните шведски автомобили, той е пилот на марката, която печели шведското рали от европейското първенство, а по-късно през 1966 г. и Бритиш Гълф Лондон Рали. Година след това Андерсон започва да се състезава за Порше  и отново печели Бритиш Гълф Лондон Рали, когато е приложена тридневната схема на ралитата. След това шведът прави… 20-годишна почивка в спорта, завръщайки се през 90-те години като частен пилот на Мицубиши гр.N.

След това, отново с Порше, но вече в историческите състезания, Андерсон печели британското Чаръктерс RAC, като през 1994 г. става първенец на европейското първенство на ФИА за исторически автомобили.

След този период, шведът на два пъти е победител във финландското 1000 Езера за исторически автомобили, както и състезания от тази категория в Германия, Белгия и Норвегия.

Периодът на Уке Андерсон в СААБ се покрива с края на активната кариера на Ерик Карлсон. Фамилията Андерсон е съвпадение с тази на друга шведска звезда от автомобилните ралита – Ове Андерсон, починал на 70-годишна възраст през 2008 г.

Отиде си още една от шведските легенди

снимка: мартин холмс рали
1994 Г., С НАЙ-ДОБРИЯ АВТОМОБИЛ… Уке Андерсон позира с автомобила Порше, донесъл му победата в европейския шампионат на историческите автомобили.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев