• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Неуредени планове за сериите в европейско

Сряда, 29 Ноември 2017 | Париж, RallyXpress
Неуредени планове за сериите в европейско

ОТВАРЯ ЛИ СЕ МЯСТО ЗА TER?

КОНКУРЕНТНАТА формация за европейските пилоти Трофей Европа Рали (TER) завърши първия си пълен сезон, при това със значителни активи, които бяха отчетени като повече от очакваните. TER има старата структура на евро-първенствата от 70-80 години и значително по-ниски такси за участие, което прави тези серии много по-примамливи. Освен това TER е отворен като формат за участие на пилоти от национални първенства в Европа, което участие им се зачита за домашното първенство. Всичко това стана и причината белгийското Ипър през 2017 г. да е част от този трофей, напускайки демонстративно евросериите.

ЮРОСПОРТ Ивентс, организатор на европейското първенство по рали на ФИА, потвърдиха, че все още на този етап не са в състояние до определят пълния календар за следващата година.

Най-престижните серии от регионалните първенства на международната федерация е предвидено да бъдат в 8 кръга, провеждани от края на март до средата на октомври.

Но до момента са назовани само три състезания и нито едно от Централна Европа. Първите две събития от календара за 2018 г. са Азорските острови, следвано от друго „отвъдморско“ състезание – Канариа Айлънд.

Знае се и финала на шампионата – латвийското рали Лиепая.

До момента няма новини, дали миналогодишните събития в Гърция, Кипър, Полша, Чехия и Италия ще се проведат следващата година като квалификационни кръгове за шампионската титла на Стария континент.

Очаква се още новини да бъдат обявени на срещата на Световния съвет на Международната федерация след седмица.

Европейското първенство е най-продължителната автомобилна спортна активност (по-стара от световния шампионат – бел. ред.), организирана без прекъсване в продължение на 65 години.

Неуредени планове за сериите в европейско

снимка: организатори на италианския кръг от erc
ПЪРВАТА ОБЩА ДАЛИ НЯМА ДА Е ПОСЛЕДНАТА… Всички участници в италианското Рома Капитале Рали са се събрали за фоторепортерите в първото римско рали в евросериите. Дали то няма и да бъде последното участие на италианците в европейския формат?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев