• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

Двама руснаци начело в ралито на Канарите

Неделя, 06 Май 2018 | Тенерифе, RallyXpress
Двама руснаци начело в ралито на Канарите

РУСКИТЕ ПИЛОТИ Алексей Лукянук (на снимката, Форд Фиеста R5) и Николай Грязин (Шкода Фабия R5) взеха първите две места в Канариа, втория кръг на европейското първенство по рали 2018. За Лукянук това е второто спечелено рали от програма на шампионата на Стария континент и втората поредна победа на испанския остров. Местата от втора до пета позиция бяха взети от пилоти, участващи в надпреварата на състезатели над 28 години, докато в категория под 27 бяха спечелени от пилотиращият Пежо 208 R2 на Диого Гаго.

Лукянук бе начело на Канариа рали от самото начало до края, като се изключи след втория етап, когато изсъхващите от дъжд пътища позволиха на Порше-о на Енрике Крус да се изправи пред него.

Имаше близка битка в категория под 27 години, в която бяха ангажирани  Гаго и пилотът на Опел Адам, каран от Мартинс Сескс.

Обаче след първия етап на Ден 2 испанският пилот на Пежо Ефен Ларена беше само на 0.9 секунди зад лидера Гаго, преди кратко време след това да изпусне колата си от контрол и да излезе от пътя.

Двама руснаци начело в ралито на Канарите

снимка: официален сайт на европейското първенство по рали
ДВОЕН ДУБЪЛ… Алексей Лукянук записа втора победа на испанския остров, превръщайки я във втори пореден успех от ERC.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Присъдата за Мексико – до две седмици. Апелативният съд на ФИА  надлежно изслуша на 4 май твърдението на Себастиен Ожие относно санкцията в Мексико, което му струваше допълнителните шампионски точки в пауърстейджа. Комисията обяви, че присъдата ще бъде издадена след една-две седмици.

Хюндай R5 печели в Сицилия. Победител в 102-ото издание на Тарга Флорио в Сицилия, един от най-старите автомобилни състезания в света, а сега  част от шампионата на Италия за ралито, стана Хюндай i20 R5 на Андреа Нукита, наложил се над Пежо-то на Паоло Андреучи и Фабия-та на Умберто Скандола.

Ново начало за R5? Компанията Мпарт на
Томас Венг, кояно компания конструира Мицубиши Мираж R5, изглежда стартира ново рали-начинание за категорията. Това ще бъде Мираж R5e (на шпионската снимка от Мпарт, долу), изцяло електрическа рали версия на автомобила, която ще включва два мотора, единият отпред и един отзад.

2018 Mirage R5e

Събраха се на един и същи старт. След като Хюндай Моторспорт обяви, че Хейдън Падън ще се състезава на Шел Хеликс Рали Естония (13/15 юли), стана ясно, че пилотът на Ситроен Рейсинг Крейг Брийн също ще се състезава на това събитие.

Шкода R5 или друга „ер-петица“. Индийският пилот Гаувар Жил все още не е обявил каква марка на автомобила R5 ще кара в кампанията си за световен шампионат, финансиран от индийската гумена фирма MRF. Жил се противопостави на очакванията, че това ще е Фабия R5, като не се появи в списъка за участие в ралито на Португалия. Междувременно в Индия той спечели националния шампионат Южна Индия Рали, базиран в родния му град Ченай. Той наскоро извърши промоционален старт Форд Фиеста R5.

Победа и пак за Фабия R5. Доминик Динкел спечели Обиколката на Сулингер, втори старт от шампионата на Германия, изпреварвайки пред колега Кристиян Рейдеман, също с Шкода Фабия R5.


Morelli Michel

снимка: мартин холмс/англия
В ЗАСЛУЖЕНА ПЕНСИЯ… Популярният управител на Мишлен за спортни гуми за гуми, Жак Морели, се оттегли от фирмата след четирийсет години служба. Той оглавява работата на Мишлен за контрол на гумите на WRC, когато това стартира през 2011 година.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев