• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

Вторник, 20 Юни 2017 | Лимасол, RallyXpress
    Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ изненади на старта на рали Кипър бе това, че Фиеста-та на Насър Ал Атиях се появи в нетрадиционната за пилота бяла окраска, но с допълнена с живописна графика на лице. Попитан, шефът на пресата в Кипър Рали обясни, че стилизираното лице принадлежи на Негово Величество Шейх Тамин Бин Хамад Ал Тани от Катар, който бил основният „защитник“ на мултишампиона на Близкия изток и олимпийски състезател в скейтовата стрелба Насър Ал Атиях. Името обаче подсказва не само спонсорско пристрастие към пилота.

Ал Тани? Това име беше познато от 90-те години в рали спорта на Близкия изток. При това не само ката автомобилен ентусиаст, както е определен в една от статиите на британския в. Експрес.

Защото през 1993 г. Ал Тани печели титлата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Близкия изток и то благодарение на по-добри позиции през шампионата, когато се налага над Насър Халифа Ал Атия.

Според Кен Скидмор, шеф на екипа на Аутотек, който се грижи за „ер-петицата“ на Насър, лицето показва млад мъж, който… просто има подобно име на пилота от шампионата на Близкия изток отпреди 24 години, но няма реално връзка между двамата.

„Това е емирът на Катар, кралят на страната“, категоричен е Скидмор, без да коментира надписът под графиката на Негово величество.

    Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

снимка: официален сайт на европейския шампионат
ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДНА ПРИЛИКА… Матю Бумел и Насер Ал Атиях отбелязват двойната победа в Кипър Рали, което е валидно и за шампионата на Европа, и за първенството на Близкия изток. В червения кръг е една снимка от младите години на шейха на Катар Шейх Тамин Бин Хамад Ал Тани.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев