• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

ERC

Звездата Яри Хутонен с контракт за екипа GRX

Неделя, 11 Декември 2016 | Хелзинки, RallyXpress
Звездата Яри Хутонен с контракт за екипа GRX

22-ГОДИШНИЯТ пилот от Киуровеси, Финландия, Яри Хутонен (на снимката) е новото попълнение в мениджърската листа на GRX Мениджмънт Тим, чийто бос е Маркус Грьонхолм. През тази година Хутонен доминираше в германския шампионат ADAC Опел Къп рали, а от следващата година финландецът в европейския шампионат за младежи ще бъде менажиран от отбора на GRX. Предложението за контракта за младежа е дошло лично от бившият пилот в световните серии веднага след края германския шампионат и след непродължителни разговори е бил подписан.

Макар и формално, Яри Хутонен е бил менажиран и в купата на Орел от хората на...

Ал Кетби спечели новия формат на евротрофея

Неделя, 20 Ноември 2016 | Виена, RallyXpress
Ал Кетби спечели новия формат на евротрофея

ПОБЕДИТЕЛЯТ от рали България 2016 г., 43-годишният пилот от Дубай Ражид Ал Кетби е обявен за първия победител в новия формат на Европейския Рали Трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА), класирайки се най-добре измежду всички състезатели, достигнали до финала на австрийското Валдфиертел Рали. В този финал Ал Кетби бе отново зад волана на Форд Фиеста R5, с какъвто арабинът катастрофира във втория ден на Сърбия Рали, последното състезание, преди да участва в австрийския финал.

На финала на Европейския Рали Трофей на ФИА Ал Кетби за първи път не бе в партньорство с германката Карина...

Рали Рома Капитале ще бъде част от ERC 2017

Сряда, 16 Ноември 2016 | Париж, RallyXpress
   Рали Рома Капитале ще бъде част от ERC 2017

ИТАЛИАНСКОТО Рали ди Рома Капитале е включено в първия лист на събитията (15-17 септември), които  оформят календара на европейския шампионат за 2017 г. Това събитие е ново допълнение към италианската рали-сцена и е насърчавано още от 2014 г. насам от бившия пилот в световните серии (гр. N) и жител на Рим Макс Рендина. Римлянинът е шампион за същата година в шампионата на ФИА в световното първенство. Състезанието ще бъде под егидата на Моторспорт Италия, екипът от WRC сериите, на които Рендина е собственик.

Предвижда се скоростните отсечки на това рали да бъдат по хълмовете, които са наоколо 60 до 80 км...

Симоне Темпестини с трета титла за сезона

Петък, 28 Октомври 2016 | Дийсайд, Уелс, RallyXpress
Симоне Темпестини с трета титла за сезона

ЖИВЕЕЩИЯТ в Румъния италиански пилот Симоне Темпестини (на снимката), който реално вече е тазгодишният световен шампион на ФИА при юношите, бе обявен и предварително за първенец на учредената тази година серия Тур Юропиън Рали (TER), този път по най-справедливото правило: брой на спечелените скоростни етапи през сезона.

Преди това Темпестини-мл. спечели и титлата на Румъния за тази година, а след финала на британското рали може да добави и четвърта – като световен шампион в WRC3.

Всеки един от четирите кръга на TER – румънското Арад Рали, австрийското Лиецен, Мадейра и Дю Вале, но само италианецът...

Хюндай разследва гаф в колите на Андолфи и Бури

Вторник, 25 Октомври 2016 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Хюндай разследва гаф в колите на Андолфи и Бури

ДВЕ ПЛАШЕЩИ АВАРИИ с окачването на колата на Фабио Андолфи (на снимката) са започнали едновременно в италианския отбор на Хюндай и в централата на Хюндай Моторспорт, станали по време на Рали дю Вале в Швейцария, в следствие на която Андолфи прави тежка катастрофа. Това става на единадесетият скоростен етап от състезанието, след като четири отсечки преди това Андолфи записва първата етапна победа за Хюндай N i20 R5. Стряскащото в случая обаче е, че същата такава повреда е установена и в колата на Оливие Бури.

Швейцарецът прави катастрофа три отсечки след пилота на националния тим на Италия.

...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев