• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

ERC

Кайетанович взима първата победа у дома

Неделя, 07 Август 2016 | Варшава, RallyXpress
Кайетанович взима първата победа у дома

СЛЕД ПОРЕЦИЦА от четири подиума, действащият европейският шампион в сериите Кайетан Кайетанович (на снимката, Форд Фиеста R5) и навигаторът му Ярослав Баран, най-накрая успяха да вземат първата си победа за сезона, побеждавайки в домашния кръг от първенството.

След ранно започнала битка с пилота на Ситроен DS3 Бриан Буфие, полякът успя да спечели осем от тринадесетте скоростни отсечки в асфалтовото Райд Жежов в югоизточната част на Полша.

Оттеглянето на руснака Алексей Лукянук от участието в сериите (втори в класирането преди Полша) сви намали интригата на битката за първото място, което...

Буфие се връща в Полша иска пет победи в Жешов

Четвъртък, 28 Юли 2016 | Варшава, RallyXpress
Буфие се връща в Полша иска пет победи в Жешов

ФРЕНСКИЯТ пилот Бриан Буфие (на снимката) се връща към полските си участия, регистрирайки се за старта на новия полски кръг от европейския шампионат по рали Райд Жешов в края на следващата седмица. Това състезание е печелено от френския джентълмен три пъти във времето, когато той бе участник в първенството на Полша през трите последователни сезона между 2007 и 2009 г. Както и в белгийския кръг, така и сега в асфалтовата надпревара на поляците, Бриан Буфие ще стартира със Ситроен DS3 R5.

През 2015 г. Буфие печели Райд Жешов, състезавайки се с Форд Фиеста Прото.

Състезанието е в южната част на Полша,...

Фреди Лоикс печели единадесетото Ипър

Неделя, 26 Юни 2016 | Ипър, Белгия, RallyXpress
Фреди Лоикс печели единадесетото Ипър

45-ГОДИШНИЯТ пилот на Шкода Фреди Лоикс (на снимката) спечели за единадесети път белгийското рали Ипър състезание, в което местните състезатели взеха пет от шестте първи места в генералното класиране.

Лидер в край на първия ден бе пилотът на Ситроен Брайън Буфие, но той трябваше да отстъпи водачеството си, след като имаше проблеми със скоростите на своя автомобил в продължение на шест етапа, преди да отпадне от листата на участниците.

В същото време звездата на френския екип на Ситроен Стефан Лефевър, който първо пропусна квалификационния етап, за да бъде нападнат и от технически проблеми...

Крейг Брийн с измъчена победа в рали Ирландия

Неделя, 10 Април 2016 | Белфаст, RallyXpress
Крейг Брийн с измъчена  победа в рали Ирландия

СЛЕД ОТПАДАНЕТО Елфин Евънс, второто рали от европейските серии, ралито на Ирландия трябваше да се превърне в лесна победа за миналогодишния първенец Крейг Брийн (на снимката, Ситроен DS3 R5), но след като получи аванс от близо половин минута, ирландецът направи серия от грешки, превръщайки участието му в трудно изпитание.

В крайна сметка Брийн успя да завърши първи пред шампиона от миналата година Кайетан Кайетанович (Форд Фиеста R5), но само с 10 секунди преднина.

Двудневната надпревара в Ирландия бе съчетана не само с британското първенство (втори старт в календара за 2016 г.), но и с третото рали...

Ирландия: 145 екипажа, гонката - „три в едно“

Петък, 25 Март 2016 | Дъблин, RallyXpress
Ирландия: 145 екипажа, гонката - „три в едно“

145 ЕКИПАЖА са заявени за старта на рали Ирландия (втори кръг от европейското първенство за тази година, 7/8 април), гонката в което състезание обаче ще е „три в едно“. Причината е, че освен като старт от континенталната надпревара, ирландското рали е също част от първенството на Великобритания и е кръг от първенството на Ирландия върху асфалт. Така че реалната бройка на „евро-екипажите“ е 37, а други 40 са записани за британското първенство независимо, че реалната цифра на англичаните реално не е обявена.

В общия лист не по-малко от 34 автомобила са обявени в категорията R5, четири екипажа ще...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »