• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

ERC

Рали Рома Капитале ще бъде част от ERC 2017

Сряда, 16 Ноември 2016 | Париж, RallyXpress
   Рали Рома Капитале ще бъде част от ERC 2017

ИТАЛИАНСКОТО Рали ди Рома Капитале е включено в първия лист на събитията (15-17 септември), които  оформят календара на европейския шампионат за 2017 г. Това събитие е ново допълнение към италианската рали-сцена и е насърчавано още от 2014 г. насам от бившия пилот в световните серии (гр. N) и жител на Рим Макс Рендина. Римлянинът е шампион за същата година в шампионата на ФИА в световното първенство. Състезанието ще бъде под егидата на Моторспорт Италия, екипът от WRC сериите, на които Рендина е собственик.

Предвижда се скоростните отсечки на това рали да бъдат по хълмовете, които са наоколо 60 до 80 км...

Симоне Темпестини с трета титла за сезона

Петък, 28 Октомври 2016 | Дийсайд, Уелс, RallyXpress
Симоне Темпестини с трета титла за сезона

ЖИВЕЕЩИЯТ в Румъния италиански пилот Симоне Темпестини (на снимката), който реално вече е тазгодишният световен шампион на ФИА при юношите, бе обявен и предварително за първенец на учредената тази година серия Тур Юропиън Рали (TER), този път по най-справедливото правило: брой на спечелените скоростни етапи през сезона.

Преди това Темпестини-мл. спечели и титлата на Румъния за тази година, а след финала на британското рали може да добави и четвърта – като световен шампион в WRC3.

Всеки един от четирите кръга на TER – румънското Арад Рали, австрийското Лиецен, Мадейра и Дю Вале, но само италианецът...

Хюндай разследва гаф в колите на Андолфи и Бури

Вторник, 25 Октомври 2016 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Хюндай разследва гаф в колите на Андолфи и Бури

ДВЕ ПЛАШЕЩИ АВАРИИ с окачването на колата на Фабио Андолфи (на снимката) са започнали едновременно в италианския отбор на Хюндай и в централата на Хюндай Моторспорт, станали по време на Рали дю Вале в Швейцария, в следствие на която Андолфи прави тежка катастрофа. Това става на единадесетият скоростен етап от състезанието, след като четири отсечки преди това Андолфи записва първата етапна победа за Хюндай N i20 R5. Стряскащото в случая обаче е, че същата такава повреда е установена и в колата на Оливие Бури.

Швейцарецът прави катастрофа три отсечки след пилота на националния тим на Италия.

...

Копецки печели Барум за пети пореден път

Понеделник, 29 Август 2016 | Злин, Чехия, RallyXpress
Копецки печели Барум за пети пореден път

МЕСТНИЯТ пилот Ян Копецки и неговият навигатор Павел Дреслер (на снимката, Шкода Фабия R5)  спечелиха за пети пореден път Барум Чеч Рали Злин, след като имаха завързана битка с Алексей Лукянук (Рус), който караше „ер-петица“ на М-Спорт..

Близкият дуел на двамата се развиваше до последния скоростен етап, в който повреда в кормилната уредба на колата на руснака го прати на 15-ото място в състезанието.

Европейският шампион за 2013 г. Ян Копецки доведе до финала своята „ер-петица“, зад която в класирането имаше още четири, преди Фиеста-та на Мартин Влъчек.

До четвъртата скоростна отсечка Кайетан...

Белгийците недоволни от организацията на ERC

Петък, 19 Август 2016 | Лиеж, Белгия, RallyXpress
Белгийците недоволни от организацията на ERC

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на Ипър Рали са недоволни от начина, по който се провежда шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Европа. От името на белгийците - Ален Пинас (на снимката), е посочил някои от някои от причините, поради които като домакини те не чувстват, че мястото на Ипър Рали е в регионалния шампионат на Стария континент. Междувременно преди дни, промоторът на британския рали шампионат обявиха, че Ирландия ще замени Ипър като част от първенството на Острова за следващата година.

„За мен шампионатът [ЕRC] вече няма своите звезди и има твърде много състезания по островите,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев