• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

ERC

Алексей Лукянук изцяло доминира в испанския кръг

Понеделник, 08 Май 2017 | Тенерифе, RallyXpress
Алексей Лукянук изцяло доминира в испанския кръг

СЛЕД КАТО ПРЕОДОЛЯ последните разочарования от участията си в европейския шампионат, руският пилот Алексей Лукянук (на снимката, Форд Фиеста R5) изцяло доминира във второто от състезанията на регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) – Рали Канарски острови.

Руснакът спечели с почти минута преднина пред действащият европейски първенец Кайетан Кайетанович (Форд Фиеста R5), като двамата пилоти вече са съответно втори и трети в класирането за тази година.

Лидер в класирането е португалецът Бруно Магалаеш (Шкода Фабия R5).

Победители в категорията на юниорите –...

Тимо Макинен напусна автомобилните ралита

Петък, 05 Май 2017 | Хeлзинки, RallyXpress
Тимо Макинен напусна автомобилните ралита

НА 79 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ във Финландия е починал една от легендите на автомобилния спорт от 60-те и 70-те години на миналия век Тимо Макинен (на снимката). Повече известен като „Летящият финландец“, Тимо скача в славата на автомобилните ралита като един от скандинавците, спечелил големи автомобилни състезания, особено с екипа н ВМС, с който създава широката слава на Мини Купър S, печелейки рали Монте Карло и домашното си 1000 езера. Тимо е известен с разработването на иновативни техники за шофиране, като първо това е за автомобилите с предно, а след това и за колите със задно задвижване.

Макинен е също...

Братя Магалаеш с трета победа в Азорес Рали

Неделя, 02 Април 2017 | Понта Далгада, RallyXpress
Братя Магалаеш с трета победа в Азорес Рали

ПОРТУГАЛСКИТЕ БРАТЯТА Бруно и Хуго Магалаеш (Шкода Фабия R5, на снимката горе) спечелиха за трети път домашното си Азорес Рали (16 етапа, 210.20 км) в драматичен старт на новия сезон на регионалния шампионат на ФИА за Европа.

В същото време ралито на остров Сао Мигел постави през 2017 г. началото и на една нова и по-вълнуваща ера в по-нататъшното развитие на континенталното първенството за младежи, разделяйки ги на две категории, които са в зависимост от тяхната възраст.

В 52-ото издание на Азорес Рали бе един непрекъснат екшън със защитаващият титлата си на континентален шампион за миналия сезон...

Изобилие от ер-петици на Азорските острови

Петък, 31 Март 2017 | Понта Далгада, RallyXpress
Изобилие от ер-петици на Азорските острови

ЕВРОПЕЙСКИТЕ серии в регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) подновиха в своите акции след пауза от близо половин година.

След първите четири от общо 16 специални етапа на Рали Азорски острови, начело в класирането е двукратният европейски първенец Кайетан Кайетанович (Пол, Форд Фиеста R5, на снимката), който води на Ралфс Сирмакис (Ест, Шкода Фабия R5) с крехките 1.1 сек.

Трети, на 13.8 сек от лидера е португалецът Рикардо Моура (Форд Фиеста R5). От 56 автомобила, заявени за участие в азорската надпревара, в играта в момента са 45 коли.

Еврошампионата е най-старият измежду...

Басо и Хюндай i20 R5 влизат в играта на TER

Петък, 17 Март 2017 | Рим, RallyXpress
Басо и Хюндай i20 R5 влизат в играта на TER

ВТОРИ АВТОМОБИЛ Хюндай i20 R5 ще се включи във втория сезон на Европейския Рали Тур (TER – виж официалния сайт ТУК). Това ще е кола, управлявана от BRC Рейсинг Тим, която ще бъде пилотирана от трикратният победител в рали България Джандоменико Басо.

43-годишният италианец е двукратен европейски шампион (2006 и 2009 г.) и е действащият шампион на Италия (Campionato Italiano Rally-CIR) с Форд Фиеста R5. Италианската рали-конюшня BRC Рейсинг Тим е базирана в западното градче на Апенините Кераско.

Хюндай i20 R5 (на снимката долу) е изцяло брендиран с цветовете и абревиатурата на BRC Газово оборудване и в CIR екипът използва...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев