• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

ERC

Белгийците недоволни от организацията на ERC

Петък, 19 Август 2016 | Лиеж, Белгия, RallyXpress
Белгийците недоволни от организацията на ERC

ОРГАНИЗАТОРИТЕ на Ипър Рали са недоволни от начина, по който се провежда шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Европа. От името на белгийците - Ален Пинас (на снимката), е посочил някои от някои от причините, поради които като домакини те не чувстват, че мястото на Ипър Рали е в регионалния шампионат на Стария континент. Междувременно преди дни, промоторът на британския рали шампионат обявиха, че Ирландия ще замени Ипър като част от първенството на Острова за следващата година.

„За мен шампионатът [ЕRC] вече няма своите звезди и има твърде много състезания по островите,...

Кайетанович взима първата победа у дома

Неделя, 07 Август 2016 | Варшава, RallyXpress
Кайетанович взима първата победа у дома

СЛЕД ПОРЕЦИЦА от четири подиума, действащият европейският шампион в сериите Кайетан Кайетанович (на снимката, Форд Фиеста R5) и навигаторът му Ярослав Баран, най-накрая успяха да вземат първата си победа за сезона, побеждавайки в домашния кръг от първенството.

След ранно започнала битка с пилота на Ситроен DS3 Бриан Буфие, полякът успя да спечели осем от тринадесетте скоростни отсечки в асфалтовото Райд Жежов в югоизточната част на Полша.

Оттеглянето на руснака Алексей Лукянук от участието в сериите (втори в класирането преди Полша) сви намали интригата на битката за първото място, което...

Буфие се връща в Полша иска пет победи в Жешов

Четвъртък, 28 Юли 2016 | Варшава, RallyXpress
Буфие се връща в Полша иска пет победи в Жешов

ФРЕНСКИЯТ пилот Бриан Буфие (на снимката) се връща към полските си участия, регистрирайки се за старта на новия полски кръг от европейския шампионат по рали Райд Жешов в края на следващата седмица. Това състезание е печелено от френския джентълмен три пъти във времето, когато той бе участник в първенството на Полша през трите последователни сезона между 2007 и 2009 г. Както и в белгийския кръг, така и сега в асфалтовата надпревара на поляците, Бриан Буфие ще стартира със Ситроен DS3 R5.

През 2015 г. Буфие печели Райд Жешов, състезавайки се с Форд Фиеста Прото.

Състезанието е в южната част на Полша,...

Фреди Лоикс печели единадесетото Ипър

Неделя, 26 Юни 2016 | Ипър, Белгия, RallyXpress
Фреди Лоикс печели единадесетото Ипър

45-ГОДИШНИЯТ пилот на Шкода Фреди Лоикс (на снимката) спечели за единадесети път белгийското рали Ипър състезание, в което местните състезатели взеха пет от шестте първи места в генералното класиране.

Лидер в край на първия ден бе пилотът на Ситроен Брайън Буфие, но той трябваше да отстъпи водачеството си, след като имаше проблеми със скоростите на своя автомобил в продължение на шест етапа, преди да отпадне от листата на участниците.

В същото време звездата на френския екип на Ситроен Стефан Лефевър, който първо пропусна квалификационния етап, за да бъде нападнат и от технически проблеми...

Крейг Брийн с измъчена победа в рали Ирландия

Неделя, 10 Април 2016 | Белфаст, RallyXpress
Крейг Брийн с измъчена  победа в рали Ирландия

СЛЕД ОТПАДАНЕТО Елфин Евънс, второто рали от европейските серии, ралито на Ирландия трябваше да се превърне в лесна победа за миналогодишния първенец Крейг Брийн (на снимката, Ситроен DS3 R5), но след като получи аванс от близо половин минута, ирландецът направи серия от грешки, превръщайки участието му в трудно изпитание.

В крайна сметка Брийн успя да завърши първи пред шампиона от миналата година Кайетан Кайетанович (Форд Фиеста R5), но само с 10 секунди преднина.

Двудневната надпревара в Ирландия бе съчетана не само с британското първенство (втори старт в календара за 2016 г.), но и с третото рали...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »