• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

ERC

Ал Кетби спечели новия формат на евротрофея

Неделя, 20 Ноември 2016 | Виена, RallyXpress
Ал Кетби спечели новия формат на евротрофея

ПОБЕДИТЕЛЯТ от рали България 2016 г., 43-годишният пилот от Дубай Ражид Ал Кетби е обявен за първия победител в новия формат на Европейския Рали Трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА), класирайки се най-добре измежду всички състезатели, достигнали до финала на австрийското Валдфиертел Рали. В този финал Ал Кетби бе отново зад волана на Форд Фиеста R5, с какъвто арабинът катастрофира във втория ден на Сърбия Рали, последното състезание, преди да участва в австрийския финал.

На финала на Европейския Рали Трофей на ФИА Ал Кетби за първи път не бе в партньорство с германката Карина...

Рали Рома Капитале ще бъде част от ERC 2017

Сряда, 16 Ноември 2016 | Париж, RallyXpress
   Рали Рома Капитале ще бъде част от ERC 2017

ИТАЛИАНСКОТО Рали ди Рома Капитале е включено в първия лист на събитията (15-17 септември), които  оформят календара на европейския шампионат за 2017 г. Това събитие е ново допълнение към италианската рали-сцена и е насърчавано още от 2014 г. насам от бившия пилот в световните серии (гр. N) и жител на Рим Макс Рендина. Римлянинът е шампион за същата година в шампионата на ФИА в световното първенство. Състезанието ще бъде под егидата на Моторспорт Италия, екипът от WRC сериите, на които Рендина е собственик.

Предвижда се скоростните отсечки на това рали да бъдат по хълмовете, които са наоколо 60 до 80 км...

Симоне Темпестини с трета титла за сезона

Петък, 28 Октомври 2016 | Дийсайд, Уелс, RallyXpress
Симоне Темпестини с трета титла за сезона

ЖИВЕЕЩИЯТ в Румъния италиански пилот Симоне Темпестини (на снимката), който реално вече е тазгодишният световен шампион на ФИА при юношите, бе обявен и предварително за първенец на учредената тази година серия Тур Юропиън Рали (TER), този път по най-справедливото правило: брой на спечелените скоростни етапи през сезона.

Преди това Темпестини-мл. спечели и титлата на Румъния за тази година, а след финала на британското рали може да добави и четвърта – като световен шампион в WRC3.

Всеки един от четирите кръга на TER – румънското Арад Рали, австрийското Лиецен, Мадейра и Дю Вале, но само италианецът...

Хюндай разследва гаф в колите на Андолфи и Бури

Вторник, 25 Октомври 2016 | Алзенау, Германия, RallyXpress
Хюндай разследва гаф в колите на Андолфи и Бури

ДВЕ ПЛАШЕЩИ АВАРИИ с окачването на колата на Фабио Андолфи (на снимката) са започнали едновременно в италианския отбор на Хюндай и в централата на Хюндай Моторспорт, станали по време на Рали дю Вале в Швейцария, в следствие на която Андолфи прави тежка катастрофа. Това става на единадесетият скоростен етап от състезанието, след като четири отсечки преди това Андолфи записва първата етапна победа за Хюндай N i20 R5. Стряскащото в случая обаче е, че същата такава повреда е установена и в колата на Оливие Бури.

Швейцарецът прави катастрофа три отсечки след пилота на националния тим на Италия.

...

Копецки печели Барум за пети пореден път

Понеделник, 29 Август 2016 | Злин, Чехия, RallyXpress
Копецки печели Барум за пети пореден път

МЕСТНИЯТ пилот Ян Копецки и неговият навигатор Павел Дреслер (на снимката, Шкода Фабия R5)  спечелиха за пети пореден път Барум Чеч Рали Злин, след като имаха завързана битка с Алексей Лукянук (Рус), който караше „ер-петица“ на М-Спорт..

Близкият дуел на двамата се развиваше до последния скоростен етап, в който повреда в кормилната уредба на колата на руснака го прати на 15-ото място в състезанието.

Европейският шампион за 2013 г. Ян Копецки доведе до финала своята „ер-петица“, зад която в класирането имаше още четири, преди Фиеста-та на Мартин Влъчек.

До четвъртата скоростна отсечка Кайетан...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »