• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

ERC

Братя Магалаеш с трета победа в Азорес Рали

Неделя, 02 Април 2017 | Понта Далгада, RallyXpress
Братя Магалаеш с трета победа в Азорес Рали

ПОРТУГАЛСКИТЕ БРАТЯТА Бруно и Хуго Магалаеш (Шкода Фабия R5, на снимката горе) спечелиха за трети път домашното си Азорес Рали (16 етапа, 210.20 км) в драматичен старт на новия сезон на регионалния шампионат на ФИА за Европа.

В същото време ралито на остров Сао Мигел постави през 2017 г. началото и на една нова и по-вълнуваща ера в по-нататъшното развитие на континенталното първенството за младежи, разделяйки ги на две категории, които са в зависимост от тяхната възраст.

В 52-ото издание на Азорес Рали бе един непрекъснат екшън със защитаващият титлата си на континентален шампион за миналия сезон...

Изобилие от ер-петици на Азорските острови

Петък, 31 Март 2017 | Понта Далгада, RallyXpress
Изобилие от ер-петици на Азорските острови

ЕВРОПЕЙСКИТЕ серии в регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) подновиха в своите акции след пауза от близо половин година.

След първите четири от общо 16 специални етапа на Рали Азорски острови, начело в класирането е двукратният европейски първенец Кайетан Кайетанович (Пол, Форд Фиеста R5, на снимката), който води на Ралфс Сирмакис (Ест, Шкода Фабия R5) с крехките 1.1 сек.

Трети, на 13.8 сек от лидера е португалецът Рикардо Моура (Форд Фиеста R5). От 56 автомобила, заявени за участие в азорската надпревара, в играта в момента са 45 коли.

Еврошампионата е най-старият измежду...

Басо и Хюндай i20 R5 влизат в играта на TER

Петък, 17 Март 2017 | Рим, RallyXpress
Басо и Хюндай i20 R5 влизат в играта на TER

ВТОРИ АВТОМОБИЛ Хюндай i20 R5 ще се включи във втория сезон на Европейския Рали Тур (TER – виж официалния сайт ТУК). Това ще е кола, управлявана от BRC Рейсинг Тим, която ще бъде пилотирана от трикратният победител в рали България Джандоменико Басо.

43-годишният италианец е двукратен европейски шампион (2006 и 2009 г.) и е действащият шампион на Италия (Campionato Italiano Rally-CIR) с Форд Фиеста R5. Италианската рали-конюшня BRC Рейсинг Тим е базирана в западното градче на Апенините Кераско.

Хюндай i20 R5 (на снимката долу) е изцяло брендиран с цветовете и абревиатурата на BRC Газово оборудване и в CIR екипът използва...

Звездата Яри Хутонен с контракт за екипа GRX

Неделя, 11 Декември 2016 | Хелзинки, RallyXpress
Звездата Яри Хутонен с контракт за екипа GRX

22-ГОДИШНИЯТ пилот от Киуровеси, Финландия, Яри Хутонен (на снимката) е новото попълнение в мениджърската листа на GRX Мениджмънт Тим, чийто бос е Маркус Грьонхолм. През тази година Хутонен доминираше в германския шампионат ADAC Опел Къп рали, а от следващата година финландецът в европейския шампионат за младежи ще бъде менажиран от отбора на GRX. Предложението за контракта за младежа е дошло лично от бившият пилот в световните серии веднага след края германския шампионат и след непродължителни разговори е бил подписан.

Макар и формално, Яри Хутонен е бил менажиран и в купата на Орел от хората на...

Ал Кетби спечели новия формат на евротрофея

Неделя, 20 Ноември 2016 | Виена, RallyXpress
Ал Кетби спечели новия формат на евротрофея

ПОБЕДИТЕЛЯТ от рали България 2016 г., 43-годишният пилот от Дубай Ражид Ал Кетби е обявен за първия победител в новия формат на Европейския Рали Трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА), класирайки се най-добре измежду всички състезатели, достигнали до финала на австрийското Валдфиертел Рали. В този финал Ал Кетби бе отново зад волана на Форд Фиеста R5, с какъвто арабинът катастрофира във втория ден на Сърбия Рали, последното състезание, преди да участва в австрийския финал.

На финала на Европейския Рали Трофей на ФИА Ал Кетби за първи път не бе в партньорство с германката Карина...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев