• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

ERC

Двама руснаци начело в ралито на Канарите

Неделя, 06 Май 2018 | Тенерифе, RallyXpress
Двама руснаци начело в ралито на Канарите

РУСКИТЕ ПИЛОТИ Алексей Лукянук (на снимката, Форд Фиеста R5) и Николай Грязин (Шкода Фабия R5) взеха първите две места в Канариа, втория кръг на европейското първенство по рали 2018. За Лукянук това е второто спечелено рали от програма на шампионата на Стария континент и втората поредна победа на испанския остров. Местата от втора до пета позиция бяха взети от пилоти, участващи в надпреварата на състезатели над 28 години, докато в категория под 27 бяха спечелени от пилотиращият Пежо 208 R2 на Диого Гаго.

Лукянук бе начело на Канариа рали от самото начало до края, като се изключи след втория етап, когато...

Неуредени планове за сериите в европейско

Сряда, 29 Ноември 2017 | Париж, RallyXpress
Неуредени планове за сериите в европейско

ЮРОСПОРТ Ивентс, организатор на европейското първенство по рали на ФИА, потвърдиха, че все още на този етап не са в състояние до определят пълния календар за следващата година.

Най-престижните серии от регионалните първенства на международната федерация е предвидено да бъдат в 8 кръга, провеждани от края на март до средата на октомври.

Но до момента са назовани само три състезания и нито едно от Централна Европа. Първите две събития от календара за 2018 г. са Азорските острови, следвано от друго „отвъдморско“ състезание – Канариа Айлънд.

Знае се и финала на шампионата – латвийското рали...

Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

Понеделник, 07 Август 2017 | Жешов, Полша, RallyXpress
Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

38-ГОДИШНИЯТ френски пилот на Форд Фиеста Бриан Буфие (на снимката вдясно) и навигаторът му Жилбер Дини си заминаха от двудневното полско Жешов Рали с победа в петия европейски старт от континенталната надпревара след пауза от 4 години.

Полският кръг беше под жестоката жега в страната, като събитието беше белязано от значителен брой катастрофи, станали повод на rally-magdzin.de да постне клип със заглавието Крашфестивал-Жешов (виж ТУК).

Броят на крашовете в първия ден доведе и до висок брой на отменени етапи, особено за екипажите, които са назад в колоната.

Жешов Рали бе завръщането в конкуренцията...

Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

Петък, 04 Август 2017 | Жежов, Полша
Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

РУСКИЯТ ПИЛОТ Алексей Лукянук (на снимката) изглежда предразположен към катастрофи, след като направи поредното преобръщане, катастрофирайки във втория етап от Жежов Рали, пети кръг от континенталното първенство за 2017 г. Това става четири месеца след трагичният инцидент в Русия, когато по време на тестове в Псковска област неговият автомобил по неизвестни причини се удря челно с друга кола, която също прави тестове и в резултат на което, ко-пилота във втория автомобил почива на място.

Като резултат от тази драматична история, Люкянук е контузен сериозно в петата, коляното, бедрената кост и...

Дали има пренасочване на интересите към TER?

Сряда, 28 Юни 2017 | София, RallyXpress
Дали има пренасочване на интересите към TER?

ТАЗГОДИШНОТО Ипър Рали отбеляза най-големия си пробив, след като в продължение на повече от 40 години бе една от легендарните дати в европейското първенство по рали. За първи път състезанието излезе от схемата ERC, а като добавка експериментално бе и кръг от шампионата на Великобритания.

И не само това, но като кръг от Европейския трофей по рали (TER), легендарното белгийско състезание отбеляза чувствително по-висок ръст от предишната година като част от евросериите (виж ТУК).

Засега е трудно да се даде категоричен отговор на това дали има силно пренасочване на интересите от класическия...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев