• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

ERC

Ипър Рали затваря лист с 35 екипа с коли R5

Събота, 17 Юни 2017 | Ипър, Белгия, RallyXpress
Ипър Рали затваря лист с 35 екипа с коли R5

РЕГИСТРИРАНИТЕ за старта на Ипър Рали екипажи стигна до №120, или както казват домакините, една година, след като състезанието напусна ERC, бройката на участващите състезатели е скочила с 30 процента. От този сезон класическата белгийска надпревара е част от Европейския трофей по рали (ТЕR), а също е и един от кръговете в първенството на Великобритания по рали за 2017 г. За отбелязване е и друг факт: всички водещи пилоти от шампионата на Острова за вписани в заявките на белгийското надбягване.

Забележително е и това, че в заявките фигурира небивал до момента брой на автомобили от категорията R5 – 30...

Еврошампионът скъсява разликата с лидера

Вторник, 06 Юни 2017 | Атина, RallyXpress
Еврошампионът скъсява разликата с лидера

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион на Стария континент – Кайетан Кайетанович (Пол, на снимката) бе на четвърта позиция от лидера в гръцкия кръг от шампионата, но след поредица от драми на трасето успя да завърши като победител и да свие разликата с лидера на първенството до момента Бруно Магалаеш до 21 т.

Още от старта на шейкдауна в Акрополис, състезанието беше доминирано от 19-годишният пилот на Шкода Фабия Николай Грязин, но това само до момента, когато в първия ден, в прехода между две отсечки, неговият автомобил се запали, за да изгори до рамката на ролкейджа.

Това изведе начело мутишампионът на Близкия...

Лукянюк с тежки травми в тестов инцидент

Четвъртък, 18 Май 2017 | Псков, Русия, RallyXpress
Лукянюк с тежки травми в тестов инцидент

ТЕЖКИ НАРАНЯВАНИЯ и контузии е получил победителят от последния старт в европейския шампионат по рали – 36-годишният руски пилот Алексей Лукянюк (на снимката), причинени в катастрофа по време на частни тестове край Пушкинские Гори, недалеч от границата с Латвия. Инцидентът е станал вчера, когато Мицубиши Лансър на Лукянюк и Вячеслав Кучеров се сблъскват челно с друг Лансър и в следствие на пожара изгарят. За тренировъчната драма съобщава както официалния сайт на европейското първенство, така и специализираните портали в Русия.

Този тест се оказва фатален за Алексей Лядухин, който е починал,...

Алексей Лукянук изцяло доминира в испанския кръг

Понеделник, 08 Май 2017 | Тенерифе, RallyXpress
Алексей Лукянук изцяло доминира в испанския кръг

СЛЕД КАТО ПРЕОДОЛЯ последните разочарования от участията си в европейския шампионат, руският пилот Алексей Лукянук (на снимката, Форд Фиеста R5) изцяло доминира във второто от състезанията на регионалното първенство на Международната автомобилна федерация (ФИА) – Рали Канарски острови.

Руснакът спечели с почти минута преднина пред действащият европейски първенец Кайетан Кайетанович (Форд Фиеста R5), като двамата пилоти вече са съответно втори и трети в класирането за тази година.

Лидер в класирането е португалецът Бруно Магалаеш (Шкода Фабия R5).

Победители в категорията на юниорите –...

Тимо Макинен напусна автомобилните ралита

Петък, 05 Май 2017 | Хeлзинки, RallyXpress
Тимо Макинен напусна автомобилните ралита

НА 79 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ във Финландия е починал една от легендите на автомобилния спорт от 60-те и 70-те години на миналия век Тимо Макинен (на снимката). Повече известен като „Летящият финландец“, Тимо скача в славата на автомобилните ралита като един от скандинавците, спечелил големи автомобилни състезания, особено с екипа н ВМС, с който създава широката слава на Мини Купър S, печелейки рали Монте Карло и домашното си 1000 езера. Тимо е известен с разработването на иновативни техники за шофиране, като първо това е за автомобилите с предно, а след това и за колите със задно задвижване.

Макинен е също...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев