• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

ERC

Дали има пренасочване на интересите към TER?

Сряда, 28 Юни 2017 | София, RallyXpress
Дали има пренасочване на интересите към TER?

ТАЗГОДИШНОТО Ипър Рали отбеляза най-големия си пробив, след като в продължение на повече от 40 години бе една от легендарните дати в европейското първенство по рали. За първи път състезанието излезе от схемата ERC, а като добавка експериментално бе и кръг от шампионата на Великобритания.

И не само това, но като кръг от Европейския трофей по рали (TER), легендарното белгийско състезание отбеляза чувствително по-висок ръст от предишната година като част от евросериите (виж ТУК).

Засега е трудно да се даде категоричен отговор на това дали има силно пренасочване на интересите от класическия...

Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

Вторник, 20 Юни 2017 | Лимасол, RallyXpress
    Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ изненади на старта на рали Кипър бе това, че Фиеста-та на Насър Ал Атиях се появи в нетрадиционната за пилота бяла окраска, но с допълнена с живописна графика на лице. Попитан, шефът на пресата в Кипър Рали обясни, че стилизираното лице принадлежи на Негово Величество Шейх Тамин Бин Хамад Ал Тани от Катар, който бил основният „защитник“ на мултишампиона на Близкия изток и олимпийски състезател в скейтовата стрелба Насър Ал Атиях. Името обаче подсказва не само спонсорско пристрастие към пилота.

Ал Тани? Това име беше познато от 90-те години в рали спорта на Близкия изток. При...

Победа за Атиях. Той е 4-и различен първенец

Понеделник, 19 Юни 2017 | Лимасол, RallyXpress
Победа за Атиях. Той е 4-и различен първенец

РАЗЛИЧНИ ПОБЕДИТЕЛИ във всички досегашни четири старта от евросериите на Международната автомобилна федерация (ФИА) през тази година! Този път това е Насер Ал Атиях (на снимката), който спечели двойната победата – тази за европейското първенство и тази да шампионата на Близкия изток.

От този сезон, след уеднаквяването на регулациите между двете първенства, пилотите могат да се регистрират и за двете надпревари.

Кипърското рали запази традиционния формат с 6 скоростни отсечки всеки ден, като две от тях в първия ден бяха трансгранични отсечки в турската територия на острова.

Състезанието...

Ипър Рали затваря лист с 35 екипа с коли R5

Събота, 17 Юни 2017 | Ипър, Белгия, RallyXpress
Ипър Рали затваря лист с 35 екипа с коли R5

РЕГИСТРИРАНИТЕ за старта на Ипър Рали екипажи стигна до №120, или както казват домакините, една година, след като състезанието напусна ERC, бройката на участващите състезатели е скочила с 30 процента. От този сезон класическата белгийска надпревара е част от Европейския трофей по рали (ТЕR), а също е и един от кръговете в първенството на Великобритания по рали за 2017 г. За отбелязване е и друг факт: всички водещи пилоти от шампионата на Острова за вписани в заявките на белгийското надбягване.

Забележително е и това, че в заявките фигурира небивал до момента брой на автомобили от категорията R5 – 30...

Еврошампионът скъсява разликата с лидера

Вторник, 06 Юни 2017 | Атина, RallyXpress
Еврошампионът скъсява разликата с лидера

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион на Стария континент – Кайетан Кайетанович (Пол, на снимката) бе на четвърта позиция от лидера в гръцкия кръг от шампионата, но след поредица от драми на трасето успя да завърши като победител и да свие разликата с лидера на първенството до момента Бруно Магалаеш до 21 т.

Още от старта на шейкдауна в Акрополис, състезанието беше доминирано от 19-годишният пилот на Шкода Фабия Николай Грязин, но това само до момента, когато в първия ден, в прехода между две отсечки, неговият автомобил се запали, за да изгори до рамката на ролкейджа.

Това изведе начело мутишампионът на Близкия...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев