• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

ERC

Петият от шампионите още през този уикенд?

Петък, 21 Септември 2018 | София, RallyXpress
Петият от шампионите още през този уикенд?

ПОБЕДИТЕЛЯТ в петия от регионалните шампионати на ФИА може да стане известен още през този уикенд. Четирима други първенци станаха вече известни – Манвир Бариан (Африка), Юия Сумияма (Азия и Пасифика), Густаво Саба (Зона Кодазур) и Рикардо Тривино (Накам). Сега се чака резултатът в петата и последна серия от регионалните надпревари - Европейското първенство, където този уикенд стартира предпоследният кръг за еврошампионата е Полша, второто по „старост“ рали в света – Райд Полски.

Вторият в класирането на пилотите - португалецът Бруно Магалаеш не е регистриран за Полша и заявявайки, че не...

След 7 години пауза ФИАТ се връща с титла

Петък, 07 Септември 2018 | Париж, RallyXpress
След 7 години пауза ФИАТ се връща с титла

ФИАТ СЕ ВРЪЩА! Седем години след като Лука Росети с ФИАГ Гранде Пунто S2000 спечели европейското първенство на ФИА по рали, сегашният италиански модел спечели още една титла на ФИА, след като 27-годишният французин Рафаел Астие (на снимката) спечели състезанието от серията R-GT. Новият ФИАТ е рали-версията на Абарт 124, автомобил в ретро стил, формирал официалните участия в световни и европейски в шампионати за италианците в началото на седемдесетте години. Екипът е ръководен от Милано Рейсинг, базиран в Марсилия.

Този шампионат се проведе за първи път през 2015 г., замислен като серия изключително за...

Еврошампионатът най-после е пак в Европа!

Четвъртък, 24 Май 2018 | Атина, RallyXpress
Еврошампионатът най-после е пак в Европа!

ТРЕТИЯТ кръг на регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Европа, най-накрая се доплува на европейска земя за предстоящото гръцко Акрополис" (1-3 юни). Доплува, след като първите два кръга бяха проведени извън терена на материка, на островите в Атлантическия океан.

Заявени са тридесет и четири коли, като повече от половината от тях са автомобили R5, но това са автомобилите само Форд и Шкода, като единственият, който „нарушава“ британско-чешката линия е Алекс Цолуфтас, който ще кара Ситроен С3 R5.

Нито гръцкото събитието от календара, нито следващия старт от...

Отиде си още една от шведските легенди

Понеделник, 14 Май 2018 | София, RallyXpress
Отиде си още една от шведските легенди

ИЗВЕСТНИЯТ шведски пилот на СААБ и Порше Уке Андерсон, 77-годишен (на снимката), е починал преди два дни в резултат на сърдечен удар, съобщават шведски медии. В последните години на легендарните шведски автомобили, той е пилот на марката, която печели шведското рали от европейското първенство, а по-късно през 1966 г. и Бритиш Гълф Лондон Рали. Година след това Андерсон започва да се състезава за Порше  и отново печели Бритиш Гълф Лондон Рали, когато е приложена тридневната схема на ралитата. След това шведът прави… 20-годишна почивка в спорта, завръщайки се през 90-те години като частен пилот на...

Най-после! Кажто влиза в сериите на WRC2

Събота, 12 Май 2018 | Варшава, RallyXpress
Най-после! Кажто влиза в сериите на WRC2

ТРИКРАТНИЯТ европейски шампион по рали Кайетан (Кажто) Кайетанович (на снимката) влиза в световните серии на WRC2 и, започвайки от италианския кръг - Рали Сардиния, ще участва в „най-малко“ четири състезания тази година. Кажто ще кара Форд Фиеста R5, управлявана от поделението на М-Спорт в Полша и, както се очакваше толкова дълго време, ще е подкрепен в начинанието от полската национална петролна група Лотос. Лотос бе основният спонсор на полското Райд Полски в продължение на близо 10 години.

„Аз със сигурност ще бъда наказан за разкриване на тайни, но съм толкова развълнуван, че трябва да напиша...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев