• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

ERC

С Гап свиват времевите рамки на рали Монте

Събота, 19 Януари 2019 | от Мартин Холмс, Англия
С Гап свиват времевите рамки на рали Монте

ТРАДИЦИЯТА, МАКАР тя вече да не е същата, като тази от минали десетилетия, е спазена – 87-ото Рали Монте Карло (24/27 януари) отново открива Световния рали шампионат на ФИА.

За шеста поредна година епицентърът на събитието ще бъде град Гап в департамент Високи Алпи във Франция.

Тази година ралито действително ще започне в Гап вместо в Монте Карло.

Това съкращава общото изминато разстояние от екипажите, както и общото време от началото до края на надпреварата, от момента на пристигането до награждаването.

За първи път тестовете на настройки на автомобилите в шейкдауна ще бъдат излъчвани по...

През 2019 г. ще имаме същият подход: Нювил

Събота, 19 Януари 2019 | от Мартин Холмс/Англия
През 2019 г. ще имаме същият подход: Нювил

РЕШЕНИЕТО, че деветкратният световен шампион Себастиен Льоб ще има непълна програма от събитията в световните серии като съотборник на Тиери Нювил, беше прието като неочаквано, особено като се има предвид, че Хюндай i20 Купе WRC не беше напълно доказана кола. И до този момент остава неясно дали това не е едно подранило решение за корейския отбор, след поредния сезон без успех в битката титлата. Ето какво каза по време на Прeзентацията на отборите за световните серии на WRC 2019 лидера на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката горе) за предстоящия сезон.

- Както видяхме до края на 2018 г., Хюндай са...

Сунинен: в точното време и точното място

Сряда, 16 Януари 2019 | от Мартин Холмс, Бирмингъм
Сунинен: в точното време и точното място

24-ГОДИШНИЯТ финландски пилот Теему Сунинен (на снимката) влезе в центъра на вниманието на M-Sport като един от двамата редовни шофьори на световния шампионат на фабриката в тяхната пълна програма 2019 за Световния рали шампионат. Както се казва на точното място и точното време. Млад на възраст, но с най-високо състезателно темпо, зад волана на WRCar Теему е участвал само в тринадесет събития от шампионата, а в Португалия миналата година спечели само един подиум. Той е в комбина с 30-годишния Елфин Евънс, който вече има четири сезона в WRC.

Теему идва от района на Туусула в южната част на Финландия, район,...

Ситроен WRT тръгва за своята победа №100

Неделя, 13 Януари 2019 | Бирмингъм, RallyXpress
Ситроен WRT тръгва за своята победа №100

ОТБОРЪТ на Ситроен Тотал Световен Рали Тим стартира своя нов сезон в Международното автомобилно шоу на сп. Аутоспорт в Нешънъл Ексхибишън Сентър в Бирмингъм с нови цветове в схемата на автомобила и с намерението да се атакува световната титла през 2019 г.

Но също така Ситроен WRT, който вече е регистрирал 99 WRC победи от 1999 г. насам, ще атакува в новия сезон, решен да премине границата на стоте първи места от световните серии.

Десет дни след шоуто на Аутоспорт, реалните състезания за „шевроните“ започват по трудните пътища на предстоящото Рали Монте Карло (22/27 януари), в което отборът ще бъде...

Довънби готов с новия си R5, търсят спонсори

Четвъртък, 13 Декември 2018 | от Мартин Холмс/Англия
Довънби готов с новия си R5, търсят спонсори

ШЕФЪТ НА M-Спорт Малкълм Уилсън гордо присъства на излизането на новата 200-конна Фиеста R3T, чийто външен вид и производство е на неговата компанията в Краков, Полша. Там  Уилсън заяви: „Това е голяма крачка за нас в M-Спорт и разбира се, неговата първа кола, която е проектирана и разработена тук в полската ни операция. И, разбира се, имаме огромен успех с предишния модел на R2s, но сега това е в новите технически правила на FIA, така че той да бъде на ново техническо равнище“. По отношение на проекта R5 на компанията, той добави: "Ние сме в процес в нашето съоръжение Довънби за проектиране и разработване...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев