• ...ШАМПИОНЪТ ТИХОМИР СТРАТИЕВ ИЗРИГНА СРЕЩУ УПРАВАТА: ЩЕ КАРАМ В РУМЪНИЯ, НО БЕЗ БГ-ЛИЦЕЗ...

  • ...ДОБРУДЖАНСКИ ВЕТЕРАН ОТКРИВА ЗАЯВКИТЕ ЗА ШУМЕНСКИЯ МЕМОРИАЛ ВАЛЕРИ ВЕЛИКОВ...

  • ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

ERC

Неуредени планове за сериите в европейско

Сряда, 29 Ноември 2017 | Париж, RallyXpress
Неуредени планове за сериите в европейско

ЮРОСПОРТ Ивентс, организатор на европейското първенство по рали на ФИА, потвърдиха, че все още на този етап не са в състояние до определят пълния календар за следващата година.

Най-престижните серии от регионалните първенства на международната федерация е предвидено да бъдат в 8 кръга, провеждани от края на март до средата на октомври.

Но до момента са назовани само три състезания и нито едно от Централна Европа. Първите две събития от календара за 2018 г. са Азорските острови, следвано от друго „отвъдморско“ състезание – Канариа Айлънд.

Знае се и финала на шампионата – латвийското рали...

Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

Понеделник, 07 Август 2017 | Жешов, Полша, RallyXpress
Буфие печели победа в крашфестивала Жешов

38-ГОДИШНИЯТ френски пилот на Форд Фиеста Бриан Буфие (на снимката вдясно) и навигаторът му Жилбер Дини си заминаха от двудневното полско Жешов Рали с победа в петия европейски старт от континенталната надпревара след пауза от 4 години.

Полският кръг беше под жестоката жега в страната, като събитието беше белязано от значителен брой катастрофи, станали повод на rally-magdzin.de да постне клип със заглавието Крашфестивал-Жешов (виж ТУК).

Броят на крашовете в първия ден доведе и до висок брой на отменени етапи, особено за екипажите, които са назад в колоната.

Жешов Рали бе завръщането в конкуренцията...

Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

Петък, 04 Август 2017 | Жежов, Полша
Още една катастрофа за Алексей Лукянюк

РУСКИЯТ ПИЛОТ Алексей Лукянук (на снимката) изглежда предразположен към катастрофи, след като направи поредното преобръщане, катастрофирайки във втория етап от Жежов Рали, пети кръг от континенталното първенство за 2017 г. Това става четири месеца след трагичният инцидент в Русия, когато по време на тестове в Псковска област неговият автомобил по неизвестни причини се удря челно с друга кола, която също прави тестове и в резултат на което, ко-пилота във втория автомобил почива на място.

Като резултат от тази драматична история, Люкянук е контузен сериозно в петата, коляното, бедрената кост и...

Дали има пренасочване на интересите към TER?

Сряда, 28 Юни 2017 | София, RallyXpress
Дали има пренасочване на интересите към TER?

ТАЗГОДИШНОТО Ипър Рали отбеляза най-големия си пробив, след като в продължение на повече от 40 години бе една от легендарните дати в европейското първенство по рали. За първи път състезанието излезе от схемата ERC, а като добавка експериментално бе и кръг от шампионата на Великобритания.

И не само това, но като кръг от Европейския трофей по рали (TER), легендарното белгийско състезание отбеляза чувствително по-висок ръст от предишната година като част от евросериите (виж ТУК).

Засега е трудно да се даде категоричен отговор на това дали има силно пренасочване на интересите от класическия...

Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

Вторник, 20 Юни 2017 | Лимасол, RallyXpress
    Ал Атиях печели и с лицето на своя шейх

ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ изненади на старта на рали Кипър бе това, че Фиеста-та на Насър Ал Атиях се появи в нетрадиционната за пилота бяла окраска, но с допълнена с живописна графика на лице. Попитан, шефът на пресата в Кипър Рали обясни, че стилизираното лице принадлежи на Негово Величество Шейх Тамин Бин Хамад Ал Тани от Катар, който бил основният „защитник“ на мултишампиона на Близкия изток и олимпийски състезател в скейтовата стрелба Насър Ал Атиях. Името обаче подсказва не само спонсорско пристрастие към пилота.

Ал Тани? Това име беше познато от 90-те години в рали спорта на Близкия изток. При...

1 2 3 4 5  »